От х:

Днес в x:

Квалификацията става задължителна за учителите

Началникът на хасковския образователен инспекторат Иван Панайотов

Учителите ще бъдат задължени да повишават своята квалификация. Категоричното намерение е заявила новата просветна министърка Йорданка Фандъкова на среща с началниците на регионалните инспекторати в София. Това съобщи шефът на АБВ-то в Хасково Иван Панайотов. На форума са обсъждани основните приоритети в развитието на образованието.

Училищата ще получит 90 процента от бюджета си, е гарантирал ресорният министър. Въпреки това увеличение на заплатите в условията на икономическа криза преподавателите не бивало да чакат.

От МОН не планират съкращения в училищата и в регионалните инспекторати.

Изпитите за прием в елитните гимназии след седми клас ще бъдат обвързани с тестовете за външно оценяване, който предстои да се въведе от тази учебна година, станало ясно още на срещата. Най-вероятно кандидат-гимназистите ще полагат един изпит. С получените оценките те ще могат да се съревновават за място в престижните школа.

Ширещият се слух, че регионалните инспекторати ще бъдат отделени от образователното ведомство и самостоятелно ще контролират училищата с помощта на външни експерти не е коментиран. Такава промяна не е обсъждана, допълни началникът на хасковския инспекторат Иван Панайотов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини