От х:

Днес в x:

Осъдиха каналджия с отнета книжка, катастрофирал с 13 мигранти и опитал да избяга

Шофьор с отнета книжка е осъден за подпомагане на 13 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от община Хасково.

След споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Свиленград, е наложено условно наказание от 1 година и 4 месеца с 3 години изпитателен срок, 5 000 лева глоба и автомобилът е отнет в полза на държавата.

Установено е, че чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в землището Свиленград. На 12 декември 2020 г. наблизо ги чакал автомобил Фолксваген Шаран, управляван от 35-годишния обвиняем, в който те се качили. Автомобилът се насочил към вътрешността на страната, като в землището на свиленградското село Младиново станала катастрофа с друг лек автомобил Фолксваген Тирок. Обвиняемият Ф.П. излязъл от управлявания от него лек автомобила и напуснал местопроизшествието. Той изоставил и нелегалните мигранти в моторното превозно средство. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Незабавно били предприети издирвателни мероприятия от служителите на ГПУ – Свиленград, в хода на които е бил издирен Ф.П. Установено било, че той управлявал автомобила след като шофьорската му книжка била отнета за нарушение.

Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яд
    Ядосан
    2 0
    08:14, 18 дек 2020
    Явно съдът има много странни критерии за "осъден"...

Още новини

Последни новини