От х:

Днес в x:

4 починали, 36 заразени и 135 излекувани в Хасковско за денонощие

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 36 нови случая на коронавирусна инфекция, 4-ма починали и 135 излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е:

Хасково – 3; Димитровград – 15; Харманли – 12; Тополовград – 3; Любимец – 1; Ивайловград – 2;

От РЗИ-Хасково през изминалото денонощие са взети 91 проби на потребители и персонал от Дома за стари хора "Кенана"- Хасково. Резултатите им все още се обработват.

Починали са:

мъж на 71 години от община Димитровград, диагностициран на 2 декември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 68 години от община Димитровград, диагностицирана на 9 декември, с диабет сърдечно и хронично неврологично заболяване;

мъж на 63 години от община Тополовград, диагностициран на 7 декември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 75 години от община Свиленград, диагностициран на 3 декември, със сърдечно заболяване;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3336. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 193. На домашно лечение са 1506 човека, починали са 180 и напълно излекувани са 1457 човека.

Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ми
    Мима - медицинското лице
    10 -10
    09:55, 16 дек 2020
    Ще се мре яко както каза генерала!
  • 2
    Ма
    Мария
    15 -9
    09:57, 16 дек 2020
    Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло.
    Това каза пред БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по приложна математика и физика, наричан Златният учител на България.
    Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.
    Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и ще са първите, които ще бъдат бариерата.Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил хора, които да се разболяли. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Нищо не става случайно,  заяви Теодосиев.
    В предаването „Хоризонт за вас“ Златният учител допълни:
    Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък… Хората не искат да мислят.
    • Ба
      БайХуй
      15 -12
      10:13, 16 дек 2020
      Златния учител да даде пример и да подкрепи с факти думите си, като иде доброволец в ковид отделение , да се зарази, да го изкара вируса и тогава да излезе и да каже, че страшно няма. Пълно е със учители, фризьорки, шивачки, продавач-консултанти и др., които разбират повече от епидемиолозите и лекарите за ковид и се изказват постоянно из нета.
      Само прекаралите ковид знаят за какво става въпрос.
    • До
      До Мария
      11 -6
      11:04, 16 дек 2020
      Мария, когато загубиш няколко близки за няма и три месеца, а дори и ти да се разболееш тогава ще те питам колко е измислен !
    • 36
      3662
      6 -6
      11:43, 16 дек 2020
      до Мария.Едно голямо браво за написаното от Вас!!!Радвам се,че все още има хора които мислят трезво!!!
    • Важното е
      СиСТЕМАТА на Управление да бъде запазена
      ....
  • 3
    По
    Порчо
    3 -4
    10:04, 16 дек 2020
    Ех, колко да е фатално. Опити в тази посока се правят от 30 години в България.
Последни новини