От х:

Днес в x:

Преподавател, обвинен за контрабанда на марихуана, излиза от ареста срещу 4000 лева

Петър П. ще излезе от ареста, когато внесе паричната си гаранция от 4000 лв., съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд - Пловдив. Мярката на Петров е променена от Хасковския окръжен съд от „задържане под стража“ на „парична гаранция“, а на по-висша инстанция единствено е отпаднал срокът от 2 седмици за внасяне на гаранцията.

Първомаецът  е с повдигнато обвинение, че на 20.04.2020 г., се е опитал да пренесе през българо-турската граница, в района на гранична пирамида в землището на свиленградското село Маточина, в съучастие като съизвършител с Ангел Л., марихуана с тегло 8,4 кг на стойност 50 400 лв.

Апелативният съд прецени, че от представените до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Петър П. към повдигнатото обвинение. Обвиняемият е арестуван на зелената граница между България и Турция в последния от почивните дни за Великденските празници в часовия интервал между 19 и 20 часа, почти по тъмно, в условията на въведено извънредно положение и мерки за социална изолация, които препоръчват ограничаване на пътуванията в страната.

Съдът смята, че за близо осемте месеца, през които обвиняемият е задържан, силно е разколебана опасността Петър П. да се укрие или да извърши престъпление. Този извод се основава на обстоятелствата, че той има постоянна трудова заетост като преподавател по история и география, има постоянен адрес, стабилно семейно положение – грижи се за дете от първия си брак и за дете от жената, с която живее, както и от процесуалното му поведение – подробно е разказал, че е участвал в опита за контрабанда, за да си набави средства, тъй като имал дългове към банки.

Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв. за контрабанда на високорискови наркотични вещества.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на задържания.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бе
    Бейзолум
    2 0
    01:33, 16 дек 2020
    Този Петър П. по какво е преподавател?
    • Тоя е Даскал по Тъпотия
      ...
      Ние от ДПС изнасяме трева за Турция с тоновете , той тръгнал да я внася обратно в Мутро-стана
Последни новини