От х:

Днес в x:

Германия ще преразгледа антивирусните ограничения в началото на януари

Германия ще реши в началото на януари кои от въведените ограничения заради пандемията може да бъдат отменени, каза днес премиерът на най-голямата германска провинция Северен Рейн-Вестфалия, цитиран от Ройтерс. В интервю за радио Дойчландфунк Армин Лашет отново призова хората да спазват хигиенните изисквания и правилата за физическо дистанциране, за да бъде намален броя на заразените.

"В началото на януари ние отново трябва да разгледаме какво е възможно и кои обекти трябва да останат затворени", каза той.

Канцлерката Ангела Меркел, на която Лашет е съпартиец, се договори с лидерите на 16-те германски провинции за разширяване и затягане на мерките срещу коронавируса най-малко до 20 декември, след което те вероятно ще бъдат продължени и след Нова година.

Министърът на икономиката Петер Алтмайер каза вчера, че мерките могат да продължат до началото на пролетта, ако броят на заразените не бъде поставен под контрол.

Според Лашет ограниченията трябва да бъдат облекчени колкото е възможно по-скоро и ако броят на заразените позволява. "Трудно мога да си представя всичко да бъде затворено месеци наред и да изсипваме милиарди от бюджета месец след месец", добави той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини