От х:

Днес в x:

1 °C

Отсрочват задълженията на собственици за ремонтиран от Общината частен блок в Димитровград

Ще се отсрочат с 1 година задълженията на собствениците на жилища и търговски обекти в спешно ремонтираната от Община Димитровград жилищна сграда на бул. "Д. Благоев" 5, реши на редовната си сесия днес ОбС Димитровград.

Сградата бе ремонтирана спешно от Общината, след като собствениците на самостоятелни обекти в нея не предприеха никакви действия, след предписанията за нейното обезопасяване през 2017 година от страна на общинска администрация.

Подготвят района пред блок №7 за утрешното обрушване

Проблемът с блока и падащи парчета мазилка и керемиди започва от 2012 година, кога са първите ни публикации за дебнещи опасности при преминаването покрай този блок. Общината взе нещата в свои ръце през февруари 2017 година, като изгради предпазни съоръжения, за да предпази минувачите от падащи отломки по натоварения тротоар в центъра на Димитровград. След редица призиви и предписания, собствениците на обекти в сграда не предприеха никакви действия за я обезопасят и в края на 2017 година Общината взе решение да започне спешен ремонт за своя сметка. Живущите на бул. Димитър Благоев 7 са били уведомени, че всички извършени разходи по ремонта сградата ще бъдат дължими от собствениците й.

Общината започва ремонт на покрива и фасадата на блок №7 на бул."Благоев"

Стойността на ремонта, която трябва да издължат към Общината собствениците на имоти в сградата, възлиза на 29.56 лв. за квадратен метър, което за апартамент от 50 кв.м. излиза към 1400-1500 лева, а за апартаментите от 116 кв.м, каквито има там, дължимата сума е от порядъка на 3 400 лева.

Призовават собствениците на блок на бул."Благоев" да ремонтират фасадата му

От общата стойност на ремонта са приспаднати около 30 000 лева, поради глоба от страна на Общината към фирмата-изпълнител, заради не спазването на сроковете за приключването на строително-ремонтните дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини