От х:

Днес в x:

Подготвят района пред блок №7 за утрешното обрушване

Почистване на снега в зоната пред блока стартира тази сутрин

Подготовка за утрешното обрушване на опасната фасада на блок №7 на бул."Благоев" предприеха от Общината днес. Както вече информирахме, утре и вдругиден се налага реорганизация в района пред блока, заради предстоящите строителни дейности.

Паркоместата пред жилищната сграда ще се превърнат във временен тротоар, затова района днес бе почистен от купищата натрупан сняг. На място бе и зам.кметът Владимир Митрушев, както и специалисти от общината.

След като района бе почистен, бяха поставени предпазни ленти и знаци от страната на пътя. Днес, утре и вдругиден пешеходци няма да могат да минават по тротоара пред блок №7, а ще използват оформения за целта коридор.

Както вече стана ясно, заради акцията по обрушването има заповед на градоначалника Иво Димов, с която се забранява престоя и паркирането на автомобили по северното платно на бул."Д.Благоев" до блок №7 и бул."България" №1. Забраната е за времето от 20 до 22 февруари от 0 часа до 24 часа.

Нови отломки са паднали от фасадата на блок №7 през последните 24 часа, оплакаха се живеещите днес. Най-голямо е парчето, стоварило се пред книжарница "Льолев". По целия тротоар има парчета мазилка, показа наша репортерска проверка.

 Т.Милева

Натрупаният пред блока сняг бе почистен, за да се освободи пространство
Нови парчета от фасадата паднаха върху тротоара за последните 24 часа

Опасно висящите парчета от фасадата ще бъдат обрушени в следващите два дни
До обяд тротоарът пред блока бе готов

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини