От х:

Днес в x:

1 °C

Предлагат да се освободят от наем и такса фирмите, засегнати от ограничителните мерки

Община Хасково предлага варианти за облекчаване работата на местния бизнес, въпреки тежката икономическа ситуация, в която се намираме и изключително сложната епидемична обстановка.

Във връзка с въведените нови мерки за намаляване на разпространението на заразата от COVID-19 и ограниченията за част от бизнеса, въведени със заповед на министъра на здравеопазването, кметът на община Хасково Станислав Дечев предлага:

 • Да бъдат освободени от такса „тротоарно право“ фирмите, чиято дейност е спряна от противоепидемичните мерки, въведени със заповед на Министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември 2020г.
 • Освобождаване от наем на фирмите-наематели на обекти - общинска собственост, чиято дейност е спряна с противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември 2020г.

Същите облекчения бяха въведени през пролетта на тази година по време на извънредното положение. Тези мерки в подкрепа на бизнеса ще се отразят върху местните приходи в бюджета на община Хасково, но въпреки това кметът на община Хасково е убеден, че те са необходими, както за фирмите, така и за хората, работещи в тях.

Общинска администрация обсъжда и други мерки, които биха могли да облекчат работата на местния бизнес. Всички мерки ще бъдат предложени за гласуване от Общински съвет Хасково на заседанието му през месец декември.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ху
  ху
  18 0
  17:12, 26 ное 2020
  Да не забравите да освободите от наем на паркингите оная далавераджийка, дето ги взе с нагласен търг за 10 години напред и само за ден с приходите си избива месечния наем. Сега да вземите да й го опростите на женицата, че много ще обеднее тази харманлийка нагла! Пък на гражданите да ни дигнат не едни, ами поне два лева таксата, че има унека да храни горкъта!
 • 2
  Гр
  Гражданин
  10 -7
  17:38, 26 ное 2020
  Всичко ще си работи само ресторанти кафенета и фитнеси не къде е логиката като затваряте затваряйте всичко не е справедливо това.
 • 3
  Пр
  Предлагане а!
  8 -4
  18:42, 26 ное 2020
  Подпомагат тези без които общината ще изгуби приходи !! Тротоарно право А??? Що не подпомогнете лафките ?🤣 Седят като циреи по тротоарите из целия град.
  Въртят все до което опира до постъпления в общината. Кметчето нали обещаваше предизборно да живни икономиката . Короната сега ще е виновна на некадърните общинари начело с тъпия кмет .
 • 4
  Cv
  Cveti
  7 -1
  19:33, 26 ное 2020
  Станчооо...направо се омъжи за Лилянов!
 • 5
  Те
  тенев
  4 -3
  19:39, 26 ное 2020
  Динко нереза метача
 • 6
  Ко
  Коко
  3 0
  20:09, 26 ное 2020
  Коя е тази харманлийска тояга,която е спечелила паркингите?
 • 7
  Dz
  Dzakardo
  3 -2
  20:53, 26 ное 2020
  Душички, не забравяйте да заключите вратичките си когато мишкувате вкъщи.
  Навън върлува новото нормално, което си пожелахте.
 • 8
  Го
  Гост. Нерегистриран.
  3 0
  22:09, 26 ное 2020
  Съд имало. Районен. А болница имате ли. Доктори.
 • 9
  Но
  номер едно
  3 0
  08:01, 27 ное 2020
  Язаки 2500 души на работа там няма проблем там се спазват мерките нищо че тези хора са контактни със минимум 5000 техни членове на семействата им там няма проблем, обаче в кварталното кафене където за ден влизат 30-40 души и там също се спазват абсолютно същите мерки за безопасност, но там е много опасно там е страшно там има чума, затова затваряйте, но че в Астиката има 1000-1500 души набутани един до друг там няма проблем, там всичко е наред, тази простотия вече минава всякакви граници

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини