От х:

Днес в x:

Гимнастик прескочи триметрова ограда, за да избяга от Северна Корея

Севернокореец, избягал в Южна Корея в началото на ноември, прескочил триметрова ограда, за да премине границата. Това съобщава The Korea Herald, позовавайки се на служител в Сеул, запознат със ситуацията.

Беглецът обяснил, че преди е бил гимнастик. Според изданието мъжът е нисък на ръст, малко над 20 години. Той е разследван в Сеул, властите се опитват да открият мотивите за бягството му. В рамките на разследването севернокореецът трябвало два пъти да прескочи ограда, за да потвърди думите си за преминаването на границата. Според една от версиите може той да се е изкачил на оградата с помощта на стоманен прът и да е скочил на земята от бодливата тел.

Според граничарите, не са открити никакви външни промени в конструкцията на оградата, обаче бодливата тел отгоре изглеждала "притисната". В момента военните установяват защо сензорите за ограда не са сработили. Властите вярват, че малкото тегло и спортното минало на севернокорееца наистина биха могли да му помогнат да премине границата.

Според вестник Chosun Ilbo, гражданинът на КНДР е преминал границата с Южна Корея на 3 ноември. Той е задържан в демилитаризираната зона в провинция Канвон едва след 14 часа. Мъжът казал, че търси убежище. Инцидентът с дезертьора стана повод за критики към военните. Те бяха обвинени в забавена реакция.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини