От х:

Днес в x:

11 °C

Пуснаха под домашен арест мъжа, спипан с марихуана в резервната гума на Ауди

50-годишният Борис Обрешков, който беше задържан при опит за трафик на 5,383 кг марихуана, ще бъде освободен под домашен арест. Това реши днес Окръжен съд – Хасково, който уважи молбата адвоката на обвиняемия за изменение на мярка за неотклонение.

Срещу мъжът от старозагорското село Дълбоки е повдигнато обвинение за това, че на 30.08.2020 г. през ГКПП „Капитан Андреево“, с лек автомобил Ауди е направил опит да пренесе от България в Турция марихуана на обща стойност 21 532 лева. Наркотикът бил скрит в резервната гума на колата. За посоченото престъпление, Наказателният кодекс предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Преценявайки настоящата молба, първа по ред за изменение на взетата мярка и доказателствата по делото към днешното съдебно заседание, настоящият съдебен състав се обоснова с аргумента за тежкото семейно положение на обвиняемия, процесуалното поведение на съдействие на разследващите и наличието на постоянен адрес.

Съдът прие наличието на обосновано предположение за извършено от обвиняемия престъпление, предвид събраните към момента доказателства в хода разследването, както и високата степен на обществена опасност и механизъм, сочещ организираност. По отношение на останалите две предпоставки, да се укрие и да извърши престъпление, съдът счита, че с оглед на чистото съдебно минало и добри характеристични данни на подсъдимия, са разколебани.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок от днес. В случай на жалба или протест, делото е насрочено за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив на 01.12.2020 г. от 10.00 ч.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини