От х:

Днес в x:

3 °C

Очакват повече сняг, 160 машини ще чистят магистралата и републиканските пътища в Хасковско

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова свика координационна среща във връзка с готовността на институциите и общините за посрещане на зимния сезон, съобщиха от Областна администрация. Срещата се проведе онлайн и на нея бяха обсъдени предприетите превантивни мерки и дейности и извършената от тях подготовка за действие при усложняване на зимната обстановка през сезон 2020-2021 г.

От Областно пътно управление в Хасково докладваха, че има сключени договори за поддържане на републикански пътища I, II, III – клас и АМ ,,Марица”, като за поддържането на пътища I, II и III - клас са предвидени 126 машини, а за АМ ,,Марица” – 34 машини. Създадена е организация между ОПУ-Хасково и ОД на МВР- Хасково за въвеждане на варианти за временна организация и безопасност на движението при влошени метеорологични условия.

Началникът на „Оперативен център“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” докладва, че техниката, с която разполага дирекцията, е приведена за работа при зимни условия.

,,Предстоящата зима се очертава с температури около нормата за района, което означава малко по-хладно и с по-обилни валежи от предишния сезон“, каза Спас Александров, ръководител на Метеорологична обсерватория – Хасково.

По доклад на Регионалната здравна инспекция в областта е създадена организация за придвижването и настаняване на болни на хемодиализа пациенти при усложняване на зимната обстановката.

Докладвана бе и готовността на общините за посрещане на зимния сезон. На срещата стана ясно, че 10 общините от областта са сключили договори с фирми, които разполагат с необходимата техника за действие при усложнена зимна обстановка. Само община Харманли е в процедура по сключване на договор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  А.
  А.В.
  16 -1
  18:04, 25 ное 2020
  "Очаква се повече Сняг"?!? Това на каква база се обосновава? Сигурно някой математик е пресметнал, че след като миналата Зима количеството Сняг в Хасково беше колкото дебела Слана, тази Зима ще си компенсира с двойно количество.
  • Го
   гост
   7 -4
   20:32, 25 ное 2020
   Само да не забравите да забраните споделеното почистване, ако може да се наказва със затвор!
  • То
   Това нищо ли не ви говори?
   5 0
   23:31, 25 ное 2020
   Индианците събират дърва, с каруци, в Кенана...
 • 2
  Ло
  лош пророк
  6 -1
  18:35, 25 ное 2020
  Важно е да е чист пътя до и около гробищните паркове, защото това са ни единствените пътища за по-добрия свят.
  • Чи
   Чичо Кольо
   2 -2
   18:56, 25 ное 2020
   Болен ли си?
  • Да
   Да бъде Ден
   3 -2
   20:23, 25 ное 2020
   Аз искам пък да отида в Ада,
   И да взема с мен поне 50 мутри и Бейове :))
  • Имаме печеливш участник, за поддръжка на 345434 казан. Търгът е закрит. Господине, чакайте ни на стълбите пред някоя болница, в последно време и там набираме персонал.
 • 3
  Ка
  Кантонски
  13 -1
  19:13, 25 ное 2020
  160 машини със свещ да ги търсиш, няма да ги намериш. Пак далавера.
  • Ма
   Машина
   2 -1
   20:24, 25 ное 2020
   Може да съм 50 годишна тракторка , ама съм запазена
   ...
 • 4
  Ла
  Ламбрев
  8 0
  20:09, 25 ное 2020
  Вие не знаете колко много сняг ще падне! Машини трябват, за да го изчистят! Те може да чистят виртуалното пространство, но ние трябва да им платим за това!
 • 5
  Пр
  пророк Еремия
  0 -9
  22:26, 25 ное 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини