От х:

Днес в x:

Ресторантьори с писмо до Борисов заради предложените мерки

Предложението на здравните власти за пълно затваряне на дискотеки, нощни заведения, кафенета, барове, сладкарници изненада бранша. От там обявиха, че още утре ще изпратят писмо до премиера, с което ще настояват мярката да не влиза в сила.

„Изненадани сме. Все още не прието това решение. Един месец са затворени нощните заведения и случаите на заразените не намаляват. Предполагам, че ако мярката влезе в сила, това ще е краят за голяма част от работещите в бизнеса”, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. 

"Какви са точните цели, които се задават с предложенията на министъра на здравеопазването и при какви нива на заразата се предвижда заведенията да бъдат отворени отново. Както и какви ще бъдат следващите стъпки на правителството, ако наложените забрани след 27 ноември не дадат желания резултат?" - тези въпроси до правителството задава Българската асоциация на заведенията във връзка с предложението на здравните власти всички заведения за хранене да бъдат затворени от петък.

Като изреждат исканията си за компенсации на оборотите, разсрочване на плащания към банките и общините и подкрепа за запазване на работните места членовете на асоциацията заявяват, че са готови да защитават правата на сектора си с всички позволени от закона средства и допускат, че други сектори ще ги подкрепят.

"А това най-вероятно ще доведе до масово, неконтролируемо и нежелано струпване на хора", предупреждава писмото.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ан
    антимишок
    2 -4
    09:41, 24 ное 2020
    6,2 милиарда лева са кредитите и емисии ДЦК от март тази година до сега!С тези пари щеше да бъде подобрена готовността на болниците за есенната вълна коронавирус,и да се подпомогне бизнеса в условията на пандемия!Ефекта от тези пари е точно 0, а "черешката на тортата" е тъпото и упорито нежелание да се въведе онлайн обучение за учениците в цялата страна!
    • Nl
      NLO
      3 -4
      18:47, 24 ное 2020
      Искам да знам кой е подпомагал фирмите по време и след време на война?
      Щото това е война с "едно грипче малко".
      Какво значи съществуването на един ресторант или кръчма в сравнението с един живот било то на който и да е?
      Щели да останат без работа 2 готвача и 2 сервитьора? Ами те ще идат на бюрата по труда и държавата ще ги подпомага.
      Кой ресторант, след коя война в коя държава е бил подпомаган от държавата?
  • 2
    Ди
    Диана
    9 -5
    11:45, 24 ное 2020
    След като увеличи с 30 % заплатите на администрацията си и осигури коледни бонуси на държавните си чиновници от всички рангове, ТУЛУПЪТ без колебание затваря работните места на всички останали.
    По света здравните мерки се съобщават заедно с икономическите компенсации за затворените бизнеси и работниците, оставащи на улицата. Тук новината се съобщава от един полуидиотски министър на здравеопазването, който след като вече месец е твърдял че ситуацията е под пълен контрол и само някой "логистични грешки" водят до смърт в подножието на болниците и всред линейките, търсещи места за болните, днес изведнаж се сети за пълно затваряне. Икономическият министър, който трябва да съобщи мерките за предпазване от масови фалити на фирми и граждани не е на екрана.
    Добрата новина обаче е, че това вече ще доведе до онзи гладен бунт, който ще види сметката на борисов и борисовчетата и ще ги изтрие от бъдещето ни.
    В учебниците по история този десетгодишен период от развитието на държавата ни ще бъде определен като власт на неграмотни престъпници, довели страната до нова национална катастрофа. А на борисов няма да му се размине окачествяването като неук и крадлив диктатор в бъдещите учебници по история.
    От нас и единствено от нас зависи дали престъпниците ще отидат зад решетките. Задълго!
    • Ба
      Бацето
      4 -2
      13:59, 24 ное 2020
      Катастрофата догодина ще е като онези от '90-те години.
    • Ст
      Стара чанта
      3 -2
      18:03, 24 ное 2020
      Дидке, и КОЙ ще сложите ? Майчето - Бюлетина, Крадливите Милионерчета от БСП, сдуханото тъпо трио, Чалгата Слави, продажните Възрожденци - Рубльовци .... Кого, посочи ми КОГО ще сложите ? Нарочно не упоменавам в списъка етническата партия с младежката си организация, дет` скочи веднага при историите на морето - това НИКОЙ не посмя после да го коментира ! Или пак лозунгите на платените протестъри -искаме млади хора, нова Конституция, мутрите - вън, оставка на всичко.... ТЪПО! От тъпо - по- тъпо !
Последни новини