От х:

Днес в x:

Медицинска сестра и учители сред заразените с Ковид 80 души в Хасковско

80 нови случая на коронавирус са регистрирани за последното денонощие на територията на Хасковска област, починали от усложнения са трима души, двама са излекувани.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 26; Димитровград – 18; Харманли – 12; Свиленград – 9; Тополовград – 8; Симеоновград – 4; Ивайловград – 1; Стамболово – 2;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са:

Медицинска сестра от МБАЛ-Хасково; преподавател от ОУ "Алеко Константинов" - Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от 2-ри клас. С вируса е и преподавател от СУ "Любен Каравелов" - Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени по един клас от 3-ти, 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми клас.  

Починали са: мъж на 77 години от община Хасково, диагностициран на 10 ноември, с диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване; мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 18 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 77 години от община Димитровград, диагностицирана на 11 ноември, с диабет и сърдечно заболяване;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1774. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 143. На домашно лечение са 1046 човека, починали са 92, а напълно излекувани са 493 човека.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция, уточняват от Областния оперативен щаб.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ро
    Роско
    17 0
    10:43, 21 ное 2020
    Излекувани са 493, починали 92 това си са 20% смъртност в Хасково. Къде е проблема, не ги лекуват или нещо друго?
    • Ке
      Кекс
      6 -5
      12:20, 21 ное 2020
      И голямата възрастова група.
    • Ня
      Няма излекувани !
      21 -9
      12:55, 21 ное 2020
      Излекувани....е Фалшива новина от ГЕРБ !
      Има Оздравели..оцелели.
      Това са хората чиято имунна система е успяла да пребори вируса...това е !
      Други не успяват,а повечето оцелели са с различни болест до живот !

      Но Излекувани...няма !
      Брой излекувани се цитират само в България на ГЕРБ ,другаде не лъжат хората.
    • Чо
      Човече
      5 -4
      15:16, 21 ное 2020
      Починалите 92 се оценяват спрямо 1770 заразени, а това са 2 процента. В САЩ са 2,5 процента.
    • Ке
      Кекс
      5 0
      17:34, 21 ное 2020
      Това са ~5.2%, а не 2...
  • 2
    Ка
    как
    24 -4
    13:01, 21 ное 2020
    И каква отговорност имат директорките на училища към здравето и живота на ученици и учители! Да броят и нагласят едни цифри! Значи в статистиката всеки ден заболели учители! А директорките твърдят, че болни няма, че цифрите били ниски, символични едва ли не! Защо се правите на ударени бе! Всеки официално констатиран е бил контактен средно със 100 човека - ученици и учители! Те дори да не са болни също могат да са преносители! Ясно, е че пресичането на контактите присъственов училище за няколко седмици ще смъкне заболеваемостта! Не става въпрос дали всички разболели се ще измрат, а че тези които са болни или без симптоми зарязяват други, които са още здрави! И че тези, които го карат тежко, имат и други заболявания - а за тях вече няма кой да се погрижи - нито легла, нито лекари със сили и свеж ум, за да ги лекуват истински! В един момент хората и да се влошат лежат в къщи, защото в такова тежко състояние и една топла супа и силна храна са по-добре от нищо на стълбите на болницата! Но нали всички от тези отговорни фактори дето взимат решения за здравето на другите разчитат на връзките и на парите си - че за тях ще има легло, и грижа! Сигурно така си мисли кметя, обастната, шефката на РУО, директорките на училища, особено някои които се имат за особено оправни и първички! Пред болеста и онзи от горе всички са равни! Но греховете на някои от вас тежат повече!
  • 3
    Лу
    луди а
    11 -7
    13:38, 21 ное 2020
    Много точно казано, но грешната преценка за собствените управленски качества, умения и възвеличаването на собствената личност - докарват до пълна самозабрава! Съответно обсолютно неадекватни решения, опиращи се само на написани половинчати заповеди, от още по неграмотни и скарани с реалността хора на високи позиции! Честита демокрация съграждани!
  • 4
    За
    заприте са бре
    2 0
    20:04, 21 ное 2020
    Това, ако някой има излишни 20 бонбона е абсолютно ненормално да ги хвърля, че да става директорка на училище! Който дава толкова бонбони, има двойно повече заделени! А като може да си изкарва бонбоните, да се чуди човек защо трябва да се навират на държавна работа! Нали уж имали всичко, нищо не им трябвало - ами ходите си там където си имате всичко, а не където да ги кълнат! Защото някои от как са на този пост, не престиж а само "пожелания" получават и много ги "благославят"!
Последни новини