От х:

Днес в x:

"Некст" - когато изкуственият интелект се обърне срещу човечеството

Несигурната ситуация навън - а и нека бъдем честни, падащите температури - отново карат всички ни да обърнем поглед към уюта на домa. Човешката история е доказала, че един от най-добрите начини да се разсееш от ежедневните тревоги е чрез приятен сериал. Това ни води до въпроса кой да е следващият сериал, на който да дадем шанс?

"Следващ" е ключовата дума в случая. "Некст" е нов трилър от Fox, който се обляга на една от най-важните технологични теми на съвремието - изкуствения интелект.

Пол Лебланк (Джон Слатъри) е сред пионерите на Силициевата долина и със създаването на редица технологични иновации е натрупал огромно богатство. Но пътят към успеха изисква своите жертви, а Лебланк е дал своите - отчуждил се е от всички, включително от дъщеря си Аби и своя по-малък брат, който сега ръководи компанията му.

Личните проблеми на Пол обаче остават на заден план, когато той разбира, че едно от творенията му - изкуствен интелект с името "Некст" - може да унищожи човечеството.

Лебанк се нуждае от съюзници и намира един такъв в лицето на специален агент Шей Салазар (Фернанда Андраде), която е оставила тъмното си минало в опита да постигне нещо добро в работата си. Двамата са единственият шанс да бъде предотвратена световна катастрофа, а техен противник в тази опасна игра ще бъде суперинтелект, който на база на огромните си познания може да манипулира всички останали "пешки" за постигане на своите цели.

Българската премиера на сериала бе на 28 октомври по FOX.

Внимание в "Некст" безспорно привлича актьорът в главната роля. Джон Слатъри е номиниран четири пъти за награда "Еми" за участието си в "Момчетата от Медисън Авеню" (Mad Men), където играе Роджър Стърлинг. На малкия екран е имал участия във "Вице", "Развитие в застой" и "Сексът и градът". Игра и в спечелилия "Оскар" филм "Спотлайт", а сме го гледали и в "Ант-мен", "Войната на Чарли Уилсън" и "Трафик".

Сценарист и изпълнителен продуцент на "Некст" е Мани Кото, който е работил по сериалите "Декстър", "24: Не умирай днес" и "Стар Трек: Ентърпрайз".

При писането на сценария за "Некст" той се е облегнал на научната литература по темата за изкуствения интелект, а първото вдъхновение дошло от реална случка - една вечер умно устройство в дома на Кото започнало да говори на сина му. Това накарало сценариста и продуцент да се замисли за това как една вещ след време може да развие собствено мнение и да се отклони от предварително зададената ѝ програма.

Източник: webcafe.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини