От х:

Днес в x:

-4 °C

Полицията даде глътка въздух на спешните медици в Ковид кризата

Полицейските екипи, които се включиха в помощ на медиците от спешното, дадоха глътка въздух на системата, включително и в Хасково.
 
Служителите на силовото ведомство в цялата страна помагат основно в извозването на пациентите, които са излекувани, от болничните заведения към домовете им, където те трябва да останат още известно време в карантина, според разпореждането на здравния министър. Дори и това действие допреди дни се поемаше от екипите на Спешна помощ.
 
Това, че съдействието на МВР се усеща в Хасковски регион, се потвърждава и от данните за последното денонощие.
 
148 прегледа са извършени за изминалите 24 часа от спешните медици в Хасковска област, 26 от тях са били обслужените пациенти с позитивни тестове за Ковид. Само два пъти е викана линейка за превозване на оздравели вече пациенти от болничните заведения, обясни началникът на Областния център за спешна медицинска помощ в Хасково д-р Петя Радева.
 
Като цяло данните за повикванията на спешните медици в региона в рамките на 24 часа са малко по-ниски в сравнение с тези през миналата седмица, анализира началникът на Спешната помощ в областта.
 
14 екипа са на служба в Центъра, но освен в линейките, те дават дежурства и в амбулаториите за спешни прегледи, каквито има във всички общински градове, с изключение на областния Хасково. Грижат се и за пациенти, които трябва да бъдат превозени на хемодиализа, от малките населени места към областната болница.
 
През тази седмица е бил придвижен до Хасково човек на хемодиализа и с Ковид от Харманли. Освен това и пътуват към клиниките в други области при специфични случаи, като при тези на пациентите с необходимост от сърдечно-съдови манипулации.
 
За всяко повикване за пациент с Ковид или със съмнение за заразата, спешните медици се обличат в специалните предпазни екипи. Понякога на екипа на смяна му се налага да стои в тях по 6 часа. При всяко извозване на пациент и линейките се дезинфекцират изцяло, а това отнема време. „Понякога хората ми наистина са били на ръба на силите си. Затова пациентите трябва да са по-търпеливи и да не се поддават на паниката от ситуацията, защото напрежението е голямо за всички.“, призова д-р Радева.
 
Красимира Славова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Като няма линейки,
  карайте пациентите с Ф16 и Германски бойни кораби
  ....
  • Вл
   Владимир Илич Ленин
   12 0
   08:10, 13 ное 2020
   А не може ли просто да се национализират за извънаредното положение
   джиповете на фашистите ?
 • 2
  Ко
  Ковид 221
  2 -1
  11:53, 13 ное 2020
  Смешни управляващи смешна държава но докато е БАТьКАТА на власт така ще е
 • 3
  Ме
  МЕД СЕСТРА ПЕНСИОНЕР
  2 -1
  14:59, 13 ное 2020
  Др радева е много отговорна и съзнателна лекарка тя още като млада лекарка се отличаваше от колежките си просто нямам думи с които да се изразя

Още новини

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини