От х:

Днес в x:

10 души от МБАЛ-Хасково са сред 86 новозаразени с коронавирус

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 86 нови случая на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния щаб за борба с Ковид-19.

Разпределението по общини на заразените лица е: Хасково – 48; Димитровград – 14; Харманли – 6; Свиленград – 6; Любимец – 3; Тополовград – 3; Симеоновград – 1; Минерални бани – 4; Стамболово – 1;

Медицинските служители, при които е констатиран Ковид-19, установени след епидемиологично проучване са: седем медицински сестри, двама санитари и един лекар от МБАЛ-Хасково.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1131. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 105. В МБАЛ-Хасково са настанени 50. В МБАЛ-Димитровград са настанени 8. В МБАЛ-Харманли са настанени 15. В МБАЛ-Свиленград са настанени 17. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват 8. На домашно лечение са 611 човека, починали са 60, а напълно излекувани са 355 човека.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини