От х:

Днес в x:

Разровиха бетонираните шахти по „Васил Левски“ заради наводненията по „Дунав“

Изображение 1 от 5

    Общинското предприятие „Екопрогрес“ започна изравянето на отводнителните шахти по булевард „Васил Левски“ в Хасково.

    Съоръженията са били асфалтирани при ремонти през последните десетина години. Върху металните капаци на уличните шахти имаше положена пътна настилка с дебелина около 20 см.

    В началото на седмицата служителите на „Екопрогрес“ със съдействието на ВиК - Хасково, с металотърсач локализирали съоръженията и са разкъртили асфалта върху тях. Разровени са около двайсетина шахти по двете платна на булевард в участъка между кръговото на кръстовището с улица „Дунав“ до детелината на кръстовището с Димитровградско шосе. Днес работниците на общинското предприятие продължаваха да отпушват каналите на отводнителните съоръжения.

    Причина за акцията по разравянето са честите наводнения по улица „Дунав“, булевард „Стефан Стамболов“ и участъка под АГО при обилни валежи от дъжд. Действията за намиране на запушените с асфалт шахти бяха разпоредени от кмета на община Хасково Станислав Дечев, уточниха от община Хасково.

    От „Екопрогрес“ допълниха, че при необходимост дейностите по отравяне на шахти ще продължат и в други части на града, докато времето позволява. Акцията ще продължи и през пролетта на 2021 г. за целия град.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини