От х:

Днес в x:

4 °C

Почина възрастна жена с коронавирус, заразени са ученик и медицинска сестра

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 37 нови случая на коронавирусна инфекция, един починал и четирима излекувани, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Починала е жена на 75 години от община Минерални бани със сърдечно заболяване. Тя е била хоспитализирана на 25 октомври, ден по-късно е диагностицирана с Covid-19 и е починала на 28 октомври.

Разпределението по общини на заразените: Хасково – 10; Димитровград – 8; Харманли – 8; Свиленград – 9; Тополовград – 1; Стамболово – 1;

Сред установените положителни лица за последните 24 часа е ученик от 7 клас в СУ „Д-р Петър Берон” в Свиленград. След проведено епидемиологично проучване под карантина са поставени 19 деца, които преминават в дистанционна форма на обучение, а на училището е предписана крайна дезинфекция.  

С положителен тест е и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 599. Четири от потвърдените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция.

Общо хоспитализираните лица са 73. В МБАЛ-Хасково са настанени 49. В МБАЛ-Свиленград са настанени 13. В МБАЛ-Димитровград са настанени четири. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени трима души. В лечебни заведения извън областта се лекуват четирима.

На домашно лечение са 209 души, починали са 39, а напълно излекувани са 278 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (32)

 • 1
  След Ковида се говори че ще вкарват повече учител... Виж коментара
  • Чи
   чичо Кольо
   14 -22
   08:56, 29 окт 2020
   Нали трябва да носим маски,нали помагат!!!Защо тог... Виж коментара
  • Не
   Не е смешно
   12 -11
   11:07, 29 окт 2020
   Чичо Кольо, нали виждаш, че лекарите и сестрите са най-заразявани, дори с маски и скафандри? Маските са за отвличане на вниманието. Докато всички спорове са с маски или без маски, никой не спори за нови милиарди дълг. Ей такова късогледо народче обитава тези земи.
  • Дд
   ддт
   1 0
   18:08, 29 окт 2020
   Носенето на маски е фарс,защото не се носят както трябва!Масово носовете са отвънка,свалят се през минути.По добре да ги спрат тия задължения за маските!
 • 2
  Пи
  Пичове и футки
  22 -6
  09:01, 29 окт 2020
  Българина се отказа от вярата. Стана крадец. Измамник. Предател. Този геноцид е само началото. Той е възможен благодарение на самите българи. Не че няма външна намеса но както казва една известна нам личност. Матриала не го бива
  • Ку
   Куков
   17 -5
   09:08, 29 окт 2020
   Целия свят бе човеко,целия свят!
  • Це
   целият
   17 0
   09:23, 29 окт 2020
   Целият свят е в голям грях.
  • Ве
   Веселяк
   9 -9
   10:08, 29 окт 2020
   Мразя „пандемията“, защото булката вече не ми дава ако съм без маска, а аз като я подкарам с 200, едвам дишам.
 • 3
  Го
  Гошо
  19 -20
  09:10, 29 окт 2020
  Починала 75 годишна със сърдечни проблеми!До тая година му викахме-ИНФАРКТ,А СЕГА-КОРОНА!!!
  • Гр
   Гражданин
   24 -9
   10:21, 29 окт 2020
   Без вируса тази жена можеше да има оше 10 години живот. Но хване ли те короната всички съпътсващи заболявания се обострят или поради влошените функции на организма от тях тялото не се справя с вируса.
  • Га
   Гадатели разни
   7 -11
   11:36, 29 окт 2020
   Гражданин, нали знаете "можеше" колко струва? Ако... Виж коментара
  • Ha
   Haha
   5 -1
   14:19, 29 окт 2020
   Гражданчето интересно тогава как на 2ма мои приятели преди месец им почнаха бащите от инфаркт единия на 57 другия на 58 без да са болни...
 • 4
  До
  Доц. Атанас Мангъров
  17 -13
  09:25, 29 окт 2020
  Доц. Атанас мангъров: действа се по възможно най-неправилния начин! Епидемията се използва по зловещ начин за други цели, нямащи нищо общо с медицината!
  „Заразените с положителни проби не са болни хора, реално болните са тези 145 човека, които лежат в интензивно отделение. На огромната част от заразените им няма нищо,а тези в болниците са с грипоподобно състояние и имат нужда от кислород. Хората трябва да се успокоят и да се влиза в болница само в краен случай“.
  • Дя
   Дядо Добри
   15 -12
   09:34, 29 окт 2020
   Това е Човека, който от самото начало твърди едно и също. Ако не е прав и това е някакъв нов вирус, къде тогава е сезонния грип от А или В щам? Къде? Всява се паника в световен мащаб с долни и гнусни цели!
   Пробляма обаче на наша територия е по – голям. Използва се паниката в света за да се прикрие националното предателство на кабинета Борисов. Същия продаде българската енергетика и военна промишленност на САЩ. После се карантинира, разкарантинира, „заболя“ и пак се скри. И точно три дена, защото в БГ всяко чудо е за три дни, изпълзя и започна с нязидателния и настъпателен тон, като между другото вметна, че ще печели нов управленски мандат. Ей тъй, между другото. С мерки, затвори устите и разби протеста срещу себе си. Че 27 милиарда има за крадене следващите години.
   Именно за това ви говори Мангъров! Това е тайната цел на ковид истерията у нас!!!
  • За
   За Дядо Добри
   3 0
   18:12, 29 окт 2020
   Ако си наистина Дядо, щеше да знаеш че енергетиката и другите сектори на промишлеността ги приватизироха други Хора.
   Щеше да знаеш че основната приватизацията я извърши Иван Костов особено Енергетиката.
   Щеше да знаеш че Едно предприятие - Техноимпекс, Иван Костов го продаде на младата тогава Курнелия Нинова.
   Щеше да знаеш че други представители на БСП разпродадоха и разбиха ЦСКА и Кремиковци и му викат Лупи (Александър Томов).
   И щеше да знаеш че наследниците сега на Иван Костов са неговите съпартийци сега партийни лидери - Радан Кънев и Христо Иванов. И на тримата основния спонсор беше и е все още Прокопиев станал богат след приватизацията на Енергетиката от Иван Костов.
   Щеше да знаеш че Мая Манолова, Сергей Станишев и Курнелия Нинова, Заедно с Ахмед Доган вкараха в голямата политика и предложиха Делян Пеевски за предстедател на ДАНС преди 7 години.
   И последно там е проблема на Мангъров не говори едно и също от март месец. Говори каквото му дойде на акъла и постоянно си сменя мнението. Един изкукал доктор който на тези години е все още само доцент. Защо ли? Явно не заслужава повече.
 • 5
  Ри
  Рибаря
  10 -8
  09:29, 29 окт 2020
  Бъдещето е на асоциалния прагматизъм, който ще бъде последния и краен стадий на сега съществуващия неолиберален тоталитаризъм. Основни характеристики на асоциалния прагматизъм, касаещи индивида на 22-ри век:
  – роботизиране на мисловната му дейност;
  – тотално заличаване на емоциите му;
  – премахване на понятията: нация, държава, религия, пол;
  – обезличаване на понятията: история, изкуство, политика;
  – криминализиране на сексуалните контакти;
  – размножаване в лабораторни условия.
 • 6
  Да
  Даниела
  17 -12
  09:42, 29 окт 2020
  Значи да престанат ковид идиотите да ми вменяват вина, че като не истерясвам, не нося маска на открито /ама спазвам дистанция/, аз и такива като мен щели и са отговорни за колпаса в Здравната система.

  Не аз крада от обществени поръчки в здравеопазването.Не аз карам майбах, слагайки стендове на здрави сърца.Не аз взимам заплата + държавни осигуровки на някаква измислена и ненужна длъжност в Здравната каса или в болнично отделение като секретарка?!Не аз скапах бизнес средата и поради тази причина има дисбаланас в здравната и пенсионната системи, защото не може един осигурен да плаща/внася за един пенсионер и на един държавен служител.Не аз прогоних лекарите и медицинските сестри, тенденция много, много отдавна, отпреди ерата на Ковид.Не аз източвам Здравната каса, защото в повечето случаи си плащам, а не взимам направление.Всеки месец внасям в същата тая Здравна каса по 240 лв.
  Така че  – фак ю.
  • Ко
   Космонавт
   13 -3
   10:25, 29 окт 2020
   Права сте за всичко. Само , че вируса си има проста логика- зарязява , за да се размножава масово.И да не носите маска описаните проблеми няма да и зчезнат . И пак ще опрем до системата , която имаме в момента. Добра или лоша , друга нямаме.
 • 7
  Пр
  Проблема
  16 -4
  09:54, 29 окт 2020
  Проблемът е че "желаното" се смеси с "истината". Разлигавеното и вечно мрънкащо поколение на 20 век не желае да му отнемат кефа, рахатеца, свободията.

  И затова въпреки очевидните доказателства, се бунтува срещу очевидното. Докато сам не влезе в болница без въздух. Биваше някой да се попита защо след оцеляването си Борис Джонсън кръсти сина си на лекуващия лекар...
  Защото дори да си Борис Джонсън, имаш само един живот!

  А учителката, дали според вас не е докоснала я око я нос за толкова време жената? А и защо смятате, че се е заразила в училище. Може в магазина, на разговор у съседка и т.н. Може и у дома...

  Медиите просто констатират че още една учителка е извън строя, а не че непременно се е заразила с училище.
  • Ха
   Хаха
   4 -3
   14:22, 29 окт 2020
   Абе глупави човешко какъв рахат, какви 5 лв, смъртността на повечето места е 1-2 процента, ебати очите хора
 • 8
  Ба
  бай Танас
  15 -6
  10:14, 29 окт 2020
  Вие си приказвайте и хортувайте каквото си искате, обаче си има корона! Гъръция защо затвори граници, Германия и Франция защо връщат карантината и въвеждат отново крути мерки и то по-твърди от нашите? Според написаното по отгоре в постовете, явно техните правителства крадат повече от нашeто и затова и мерките им са много по-строги!
  • До
   До бай Танас
   11 -13
   10:26, 29 окт 2020
   Бай Танасе, глупаво парче си! Ако медиите започнат да ти внушават, че хората по целия свят са започнали да се самоубиват и ти ли ще го направиш? Ти нямаш ли собствено мнение? Знаеш ли, че медиите и правителствата по света служат на корпоративни интереси, а не на народите си? Знаеш ли, че в света набират сила все повече и повече движения срещу ковид диктатурата? Но тези неща не се отразяват по нашите медии.
   Медиите са машини за манипулация! Реалноста е по различна.
 • 9
  За
  Заинтересован
  9 -8
  11:00, 29 окт 2020
  Защо само медиите да го казват. Лекари работещи в Германия казват, че сега болните са много повече в сравнение с пролетта.
  • Тр
   Трябва да си член на ГЛС
   2 -5
   11:42, 29 окт 2020
   Безадресното ЕЖК има същата стойност. "Лекари", "казвали"...
  • Чи
   чичо Кольо
   5 -1
   13:17, 29 окт 2020
   В Германия лекарите са против строгите мерки!!!
  • Ха
   Хаха
   5 -2
   14:23, 29 окт 2020
   В Германия мерките са наложени от Меркел, лекарите са против ама ти как да знаеш като гледаш само Новатв и Босфор тв
 • 10
  Зо
  Зомби
  12 -4
  11:01, 29 окт 2020
  Понеже съм тъп крайно ограничен и безмозъчен нека някой ми отговори смислено на следните въпроси
  Защо тази година няма сезонен грип или ако има нещо подобно не се коментира
  Защо няма банки и хранителни вериги под карантина
  Защо миналата година имаше сезонен грип пак болниците бяха пълни но тогава мисирките не ревяха с пълно гърло
  Защо когато имаше по30- 50000 хиляди протестиращи короната беше 100 на ден
  Защо цяло лято морето беше *** до *** короната беше максимум 100 на ден
  Ми въртят ми се и други тъпоумни въпроси ма тез стигат
  • Чи
   чичо Кольо
   7 -2
   13:24, 29 окт 2020
   Навярно по нареждане на Бок....о тиква....та всички се пишат болни от корона!!!Също така всички починали са от корона!!!На мисирките също им плащат да всяват смут и страх у хората!!
   Политика бе брат пари има за крадене!!!Ама тъпанари....те които им вярват не могат да отговорят на тези въпроси по-точно не им оттърва!!!Слушат вожда си и не мислят нали им промиха мозъците и ги облъчиха с телевизорите!!!!
 • 11
  Ме
  МЕД СЕСТРА
  3 0
  16:04, 29 окт 2020
  Др стайкова не е починала от ковид защо лъжете прости хора не ви е срам
 • 12
  Ба
  БАЙ ПЕТКАН
  2 0
  16:07, 29 окт 2020
  Знаете ли госпожа защото да могат да точат пари от здравната каса
 • 13
  Ха
  хасковлия
  2 -1
  16:11, 29 окт 2020
  знаете ли че като влезеш на лечение в някоя болница ти правят всички изследвания дори да нямаш нужда Това го правят с цел да точат пари Преди години като влезиш да лекуват нямаше такова нещо Сега от пкк рентген ямр скенер и т н
 • 14
  Бо
  Божков тв
  0 0
  08:12, 2 ное 2020
  Червените кучета се гънат.Слагайте минусче.

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини