От х:

Днес в x:

1 °C

Две нови жертви на Ковид и 17 нови случая в Хасковско

Нов рекорден брой заразени с коронавирус за денонощие се отчитат от Областния оперативен щаб в района на Хасково. 17 са отчетените позитивни проби от тестовете, а статистиката в региона следва националната. Днес се отбелязва печален рекорд в страната с 1024 нови случая на коронавирус и  22 жертви.

Новозаразените в региона на Хасково са разпределени по общини както следва: Община Хасково – 13 души, пет жени на 39 г.; 77г., 78 г., 57 и 66 г. и осем мъже на 68 г.; 69 г.; 44 г.; 20 г.; 46 г.; 38 г.; 41 г.; 24 г;

Община Димитровград – 1 заразен, мъж на 41 г.;

Община Свиленград – 1 новозаразен, мъж на 31 г.;

Община Тополовград – 2-ма нови позитивни, мъже на 39 г и 56 г.

През последното денонощие са починали: мъж на 85 г от община Димитровград. Той е бил диагностициран на 10 октомври в лечебно заведение извън областта, където е бил в интензивно отделение. Мъжът е имал сърдечно заболяване и е починал на 17 октомври.

Вторият регистриран смъртен случай е на мъж на 66 г от община Стамболово. Той е бил диагностициран на 12 октомври в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. Мъжът е имал диабет и онкологично заболяване и е починал на 18 октомври. С новите случаи починалите в региона са вече 29 души.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 405. За страната към днешна дата са вече са 30 527 по данни на Националния информационен портал.

Общо хоспитализираните лица в Хасковско са 34, от които трима са приети през последните 24 часа. В МБАЛ-Хасково са настанени 32-ма души, като двама са приведени в ОАИЛ. Двама са настанени за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково. На домашно лечение са 128 диагностицирани с коронавирус.

Напълно излекувани са 216 души, трима от тях се отчитат за последното денонощие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  И да измрете ,
  ще си внесем пасивни членове на ЛГБТ
  • 66
   6699
   8 -15
   11:39, 20 окт 2020
   Значи да направим една сметка 1024 заразени за ЕДИ... Виж коментара
 • 2
  Но
  Ноам Чомски
  20 -14
  10:39, 20 окт 2020
  Медиите според Ноам Чомски.
  Същите трикове се прилагат в днешната фалшива Ковид пандемия!
  Изтъкнатият американски философ, политически активист и заслужил професор по лингвистика в Масачузетския технологичен институт Ноам Чомски е съставил списък с десетте най-мощни и ефективни стратегии, използвани за манипулация на населението чрез средствата за масово осведомяване. 
  Според Чомски „пропагандата се отнася към демократичната държава така, както тоягата към тоталитарната“.

  1.Отвличане на вниманието
  Основният елемент на социалния контрол е отвличане на вниманието от важните за обществото теми, което се осъществява чрез непрестанен медиен поток от незначителни новини, изпратени от управляващите страната политически и икономически кръгове. Разсейването на вниманието е идеалният начин хората да бъдат лишавани от ценни знания.

  2.Създаване на проблем и предлагане на решението
  Тази стратегия се нарича „проблем-реакция-решение“. Изкуствено се създава проблем, вид „ситуация“, чиято цел е да предизвика реакцията на населението. А реакцията от своя страна ще изиска спешно предприемане на мерки за преодоляването на проблема. Пример за тази тактика е градското насилие, което би провокирало обществото да настоява за по-строги мерки за сигурност, както и съответни законови разпоредби, ограничаващи гражданските свободи. Пример за тази стратегия е също и използването на икономическата криза като оправдание за нарушаване на социални права или съкращаване на градски услуги.
  Стратегия за постепенно налагане на нещо неприемливо
  Точно така през 80-те и 90-те години на миналия век са наложени нови социално-икономически условия (неолиберализма): намаляване функциите на държавата – приватизация – несигурност - масова безработица – ниски заплати. Ясно е, ако всичко това се случи едновременно, би довело до революция.

  3.Стратегия на отлагането
  Един от начините да се въведе непопулярно решение е като първоначално то бъде представено като „болезнено и необходимо“ и за момента бъде отложено. Така решението не представлява реална опасност - първо, защото ситуацията няма да се случи веднага, и второ, защото всички хора са склонни да вярват, че "утре ще бъде по-добре“, че има надежда жертвите, поискани от тях, да бъдат избегнати. Отлагането на „болезненото и необходимо решение” дава възможност на гражданите и да свикнат с идеята, че тази промяна ще се случи и смирено да я приемат, когато тя стане реалност.

  4.Третиране на гражданите като деца
  5. Фокусиране върху емоциите
  Това е класическа техника, при която основният фокус са емоциите и която блокира способността на човек да анализира рационално ситуацията, като по този начин го лишава от способността за критично мислене. От друга страна, използването на емоционалния фактор отваря вратата на подсъзнанието, където да бъдат насадени идеи, страхове, мисли, желания, принуда или постоянен модел на поведение.

  6.Поддържане на невежество и посредственост сред населението
  Тук, разбира се, основната цел е гражданите да не са в състояние да разбират и осъзнават стратегиите, чрез които са контролирани. Понижава се качеството на образованието в по-бедните прослойки на обществото. Според Чомски невежеството, което отделя по-ниските от по-високите социални класи, се поддържа умишлено на такова ниво, което ниските класи да не могат да преодолеят.

  7. Хората биват насърчавани да се възхищават на посредствеността
  Стратегията се състои в популяризиране на мисленето, че е хубаво да си глупав, необразован и вулгарен.

  8. Вменяване на чувство за вина

  Внушаване на убеждението, че всеки човек е отговорен за собствените си нещастия, които се случват поради липсата на умения, усилия или умствени способности. Вследствие на това убеждение хората са склонни да се впуснат в самоунижение и самообвинение, вместо да се бунтуват срещу икономическата система.
  • 33
   333
   5 -23
   10:42, 20 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 3
  11 -18
  11:04, 20 окт 2020
  Безкраен ежедневен цирк. Виж коментара
  • Ци
   Цирков актьор
   27 -12
   11:11, 20 окт 2020
   Ми ела при нас в цирка - стани доброволец в инфекции и ще ти осигурим забавен защитен костюм и задушаващо смешна маска!
  • Ци
   Цирковия актьор,
   9 -23
   11:29, 20 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   до цирковия идиот
   13 -10
   12:16, 20 окт 2020
   Иди и се посмей на гробищата и се моли да не са твои близки или ти да си главния участник, умник!
  • Ци
   Цирковия идиот,
   8 -17
   12:39, 20 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Fi
   Final destination
   12 -5
   12:43, 20 окт 2020
   Все едно нечии близки са безсмъртни. Откак има хора, смъртта идва по списък и не прескача. Страхувайте се, крийте се, но тя идва и е без корона, само с коса.
 • 4
  То
  Това е истина
  9 -12
  13:05, 20 окт 2020
  Пациевт към лекар:
  -Докторе, кога ще свърши пандемията?
  - Незнам, не се интересувам от политика!
 • 5
  Не
  Недоволен
  5 -5
  15:20, 20 окт 2020
  Болен от диабет, с наднормено тегло от поне 30г., пуши като комин, храни се лошо, никакви здравословни навици, като да ходи пеш примерно, на всичкото отгоре напоследък и с рак, обаче причината за смъртта му била коронавирус. Говоря по принцип, нямам предвид някой конкретно.
 • 6
  Гр
  гражданин
  3 0
  20:18, 20 окт 2020
  Все по необмислени и тъпи стават коментарите по темата COVID-19! Кои не разбра, че това е стар вирус с нов щам който е непознат със своите действия за вирусолозите. Печалните последици в повечето случай не идват от COVID, а с COVID. За всички които не вярват във вируса вместо да стоят пред мониторите по цял ден във всички COVID отделения търсят доброволци поне свършете нещо стойностно, как всички разказват за раздаване на пази от болници а никои не застава с името си да си признае от коя болница и кой лекар му е дал парички !!!
 • 7
  Ще
  Щелето
  1 -2
  21:03, 20 окт 2020
  Предлагам всички да бойкотират маските.

Още новини

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
28 ное 2020
Последни новини