От х:

Днес в x:

7 °C

14 от Хасковско са заразени с коронавирус

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 14 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

В община Хасково са 8 души - три жени на 69 г., 93 г., 66 г. и петима мъже на 31 г., 62 г., 41 г., 68 г. и 53 г.;

В община Димитровград са 4 души - жени на 52 г., 56 г., 52 г. и 64 г.;

В община Харманли са 2 души - мъже на 44 г. и 51 г.;

Две от лицата, установени през последното денонощие, живеят на територията на друга област и ще бъдат прехвърлени по настоящ адрес.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 356 души. Общо хоспитализираните лица в МБАЛ-Хасково са 31. Двама са настанени за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково и 3 души се лекуват извън областта. На домашно лечение са 95 души, починали са 24-ма, а напълно излекувани са 203 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (31)

 • 1
  Д
  д
  24 -6
  08:34, 14 окт 2020
  Защо в болниците се ходи без маски сестри и санитарки от стая в стая ходят при болни хора които са на лечение в болничните заведения това ли са мерките ви какво да чакаме тогава за други места това е недопостимо меки
  • Се
   Сестра
   12 -25
   09:06, 14 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Pu
   Puko
   22 -5
   09:36, 14 окт 2020
   Защото всички са говеда, затова ходят без маски.
  • Бъ
   Българина е тъпо животно
   22 -10
   09:50, 14 окт 2020
   Само ние в България имаме 45% твърдо отричащи съществуването на Ковид19 !
   Българина трябва лично да мине през този Ад Ковид19,за да се Стресне и да предпазва цялото Общество .
   Или да види свои близки да се гърчат без кислород ,като риба на сухо.
  • Ге
   Гешев
   12 -10
   10:11, 14 окт 2020
   Някой ще ни даде ли статистика на заболелите от друг вид вируси извън к-19 ? Колко такива заболели от „обикновени “ вируси има за последните 6 месеца ? ………… как лекарите правят разлика между к-19 и останалите грипни вируси ? С какви тестове и по какви симптоми установяват кой е боли от обикновен грип и кой от к-19 ? …… защо от 6-7 месеца няма заболели от друг вид вируси, а всички грипни се оказват болни от к-19 ? ….някой лекар ще обясни ли тази мистификация, която настъпи ? ….. Защо повечето лекари мълчат като поцинковани кофи по горните въпроси ?
  • Да
   Даскал Ботьо
   4 -3
   11:44, 14 окт 2020
   НедопОстимо е такива неграмотници да драскат без препинателни знаци !
  • Бр
   Браво
   3 -1
   17:39, 14 окт 2020
   Днес решиха,че трябва да свикнем да живеем с вируса,и няма да се затварят училиша,фирми и заведения.Това е най-адекватното нещо,което са взимали от много време насам.Браво,така трябва.
 • 2
  Лу
  Лукашенко
  9 -5
  09:02, 14 окт 2020
  Президентът на Беларус Александър Лукашенко вярва, че глобалните играчи могат да използват коронавирус, за да преразпределят света без война. Той заяви това в четвъртък в интервю за телевизионната и радиокомпания "Мир", съобщава агенция БЕЛТА.
  Според него днес мнозина вече мислят за основния въпрос: какво ще се случи след пандемията. "Но не изглежда ли, че могъщият на този свят действат без война, Макрон нарече това война чрез така наречената коронавирусна психоза, включително с епидемия да преразпределят света", пита президентът.
  Той припомня предложението на ООН за отпечатване на пари в размер на 10% от световния БВП за борба с икономическите последици от коронавируса. "Това са празни пари, доларът вече постепенно се обезценява и ето, просто ще се изтъркаля, инфлация. Разбираемо е къде ще бъдем с нашата рубла", каза Лукашенко. "Освен това: кой ще получи тези трилиони, в кого остават? Няма ли да се получи, че богатите ще станат по-богати, а бедните по-бедни".
  Според него страните, включително Беларус, са били притиснати от факта, че "трябва да "изядат" своите оскъдни валутни резерви". "Не можете да кажете, че дори в Русия те са огромни. Същото е с нас. И след това, като отпечатате 10% от БВП, тези, които имат, ще дойдат при нас и ще кажат: тук ще получите малко, но ще направите какво кажем. Ето как светът може да бъде преразпределен", смята президентът.
  Лукашенко подчерта, че се тревожи за бъдещето на страната. "Днес всички вече отговарят: след пандемията светът ще бъде различен. Съгласен съм с това. Но къде ще бъде мястото ни в този свят? Това е основният въпрос за мен, а не коронапсихозата, не инфо-пандемията."
  Според президента този въпрос скоро ще стане актуален за всички. Страхувам се, да не ни преразпределят без война", каза Лукашенко.
  Той обясни защо настоява за това производство. "Защото си представям какво ще се случи с нас след тази пандемия, ако спрем, както мнозина: литовци, латвийци и други", каза Лукашенко. "Те ще оцелеят. Русия има нефт и газ, от които днес се нуждае целият свят. Огромният капацитет на Китай е в икономиката. В Америка има печатница: два трилиона се хвърлят, още два са на път."
  Беларус предоставя на обществеността достоверна информация за ситуацията с разпространението на новия коронавирус. Той смята, че мерките, предприети в други страни за изолиране на хората в апартаменти, са грешни.
 • 3
  Ян
  Яни.
  10 -23
  09:03, 14 окт 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Ва
  Васил
  8 -12
  09:12, 14 окт 2020
  Заразените тази сутрин с коронавирус пропаганда са... Виж коментара
  • 98
   98
   9 -8
   09:36, 14 окт 2020
   Това беше, мега тъпо!
 • 5
  Не
  Не на страха!
  7 -3
  09:27, 14 окт 2020
  Нова ало измама: Пенсионерка даде 6600 лв. за ваксина срещу Ковид-19.
  На 89-годишната жена било съобщено, че племеникът й е болен от коронавирус.
  • Ре
   ретрограден Курий
   2 -5
   12:44, 14 окт 2020
   Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
 • 6
  Хо
  Хората се събуждат
  9 -4
  09:38, 14 окт 2020
  Хияди англичани, които вярват че коронавирусът е измама, се събраха в Лондон, в близост до площада Трафалгар. Те протестират срещу рестрикциите, свързани с пандемията и се обявяват против ваксинациите. Митингът минава под надслов 'Unite for Freedom', а целта на организаторите е “да спрат лъжите на правителството” и да възстановят правата на гражданите на държавата. Фотоси от столицата на Великобритания показват огромна тълпа, която се е събрала на именития площад, никой от демонстрантите не носи маска. Лозунги, разпространени от протестиращите, твърдят че маските намаляват имунитета и че изолацията е “измъчване на деца”. “Няма по-важно нещо, за което да се борим в момента - Правителството ще гласува двугодишно продължаване на извънредната ситуация свързана с Ковид-19” - гласи едно от посланията на протеста.   “Първите шест месеца бяха истински провал - не трябва да позволим това да продължава!” - споделя друг протестиращ. Митингът има ясни цели: без повече изолация, социална дистанция и маски. Без здравни паспорти и проследяване на гражданите. Без задължителни ваксини. Възстановяване на човешките права, които досега са били нарушавани. Според запознати на митинга предстои да се изкажи авторът на книгата “Световната конспирация” Дейвид Айк. YouTube и Facebook тогава изтриха профилите му, твърдейки че той е нарушил политиката им относно дискутирането на ковид-19.     В свое интервю от април тази година, Айк нарече възможността ваксините срещу коронавирус да станат задължителни “фашизъм”. Протестът в Лондон е част от поредицата световни митинги, които минават под надслов “Unite for Freedom”. Подобен протест бе спрян в столицата на Германия, след като протестиращите отказаха да спазват социална дистанция и да носят маски.  
 • 7
  Д-
  д-р Иванов
  37 -15
  09:42, 14 окт 2020
  КОВИД 19 е страшна болест само тъпите кауни неразбраха че трябва да НОСЯТ маски задължително и не на ръката или в джоба а на ЛИЦЕТО!!!
  • Да
   Да
   28 -11
   09:48, 14 окт 2020
   Единственият точен коментар.
  • 25
   2551
   11 -23
   10:10, 14 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 8
  Ис
  Историк
  11 -14
  10:07, 14 окт 2020
  Преди 2300 г., далеч преди Исляма, арабите открили, че насилвайки хората да покриват носа и устата си пречупва тяхната воля и индивидуалност и ги обезличава. Прави ги ПОКОРНИ! Затова, те наложили на всяка жена да носи текстилно покритие върху лицето. След това, Исляма го превърнал в символ на покорство към Аллах, собственикът на харема и краля. Модерната психология го обяснява така: Без лице, ние не съществуваме като индивидуални същности. Децата гледат в огледалото между 2 и 3 г. възраст и откриват, че са независими същества. Маската е началото на изтриването на индивидуалността. Този, който не познава историята си, е обречен да я повтори.
  • Ис
   Историк2
   15 -8
   10:36, 14 окт 2020
   До там ли е докарахте, да сравняват бурките с маска за лице??? Едното няма нищо общо с другото, прочети малко и ще разбереш, защо мюсюлманките са забулени! Ква индивидуалност, кви 5 лева? А пак ти лично не си слагай маска, да не си загубиш независимостта, просто недей влиза в обществени места без нея, че някой да не си загуби съществуванетоста си!
 • 9
  Ст
  Стоматолог
  8 -11
  10:18, 14 окт 2020
  Не е нужно да сме завършили медицина, достатъчно е да сме средно интелигентни, което се оказа мисия невъзможна за 90 процента от населението не само на България, но и на света, за да си зададем няколко въпроса, свързани с манипулацията тестове, вируси, корони и Ковид 19. 

  Първи въпрос:
  След като вирусите от група КОРОНА са над 40 или повече и са добре известни на медицината, за кой вирус са тестовете, с които ни плащат медии и коремни хирурзи във военни униформи вече трети месец?

  Втори въпрос: 
  Носители на вируси от група Корона са милиони хора по света - това е добре познат вирус на медицината и не е свързан само с дихателните пътища.
  Защо за нас това са нови вируси и защо ни се внушава, че е толкова непознат, опасен, смъртоносен, обещават ни чували с трупове и хладилни камиони за Великден, а истината е различна?
  • 25
   2551
   8 -12
   10:41, 14 окт 2020
   Защото хората са прости и вярват на Майтапчийски и... Виж коментара
  • Ле
   Лекар
   5 -4
   14:04, 14 окт 2020
   От въпросите ви личи , че не сте лекар , а зъболекар и не сте учили медицина , а стоматология т.е наука как се пилят зъби.Значи не ви дължим никакви отговори
 • 10
  Хи
  Хитлер
  12 -7
  10:28, 14 окт 2020
  Всичко е добре планирано от евреите.Скоро ще сложат чипове на всички хора и така ще контролират целия свят.
  • Ss
   SS
   6 -3
   11:09, 14 окт 2020
   И затова трябва да ги избием, на ли така! Няма евреи, няма проблеми! Смях!
 • 11
  Ти мина ли ??? че да ни разкажеш малко на невярващите
 • 12
  Ха
  Хахаха
  4 -8
  13:09, 14 окт 2020
  Не се ядосвайте минусите ги слагат тролчетата на г... Виж коментара
  • До
   До хахото
   9 -4
   13:33, 14 окт 2020
   Целия свят се тресе със този вирус,тук някакъв злобен индивид пак го обръща на политика.Ходи се лекувай докато е време.Ти сигурно си от протестърите които искат да се докопат до някоя хубава държавна работа.
  • До
   До хахаха
   5 -4
   13:37, 14 окт 2020
   Вече 8 месеца не виждам врезка между Ковид и ГЕРБ, освен че когато света научи за този вирус, ГЕРБ е била управляваща партия в България??? Аз съм против ГЕРБ, БСП, ДПС и всички измислени партии, която единствена цел е да забогатеят, но въпреки всичко вярвам, че има мутирал вирус наречен Ковид 19! Също така вярвам че нито маски, нито дезинфектанти, нито дистанция, ще пребори вируса, но не и отричам, че това е единственото оръжие срещу него!
 • 13
  Ко
  КОКО
  2 -5
  14:31, 14 окт 2020
  Кога ще затегнат мерките най-накрая?Много добре беше Март и Април.Няма заведения,няма задръствания,няма ученици-беше много спокоен живот.
  • 25
   2551
   5 -3
   15:23, 14 окт 2020
   Теб да заключат в тъмница на спокойствие ние ще си живеем живота!!!
 • 14
  Бр
  Браво
  5 -2
  17:38, 14 окт 2020
  Днес решиха,че трябва да свикнем да живеем с вируса,и няма да се затварят училиша,фирми и заведения.Това е най-адекватното нещо,което са взимали от много време насам.

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини