От х:

Днес в x:

32 л/кв.м дъжд в Хасково, застрахователите плащат обезщетения над 30 л

    32 л на квадрат е падналият дъжд тази сутрин в Хасково, съобщиха от Метеорологичната обсерватория. Засечката е направена в 12 часа.

    Заради силния интензитет на валежа и вятъра, който беше измерен около 9.30 часа със сила 28 m/s, голяма част от улиците на Хасково се наводниха, като най-трагично беше положението покрай реката и в ниската част на ул „Дунав“ към бул.“В.Левски“.

    От Общинската администрация съобщиха, че в приложението „Гражданите“ са получени 11 сигнала за наводнени участъци от улици в ниската част на града.

    На дежурния телефон е подаден сигнал за счупени от силния вятър и паднали на платното клони от дървета на бул.“България“, в района на Полицията. На място са изпратени екипи на „Екопрогрес“, които към този момент вече са освободили мястото от падналите клони.

    Към 11.30 часа ситуацията в града се нормализира. Покрай реката и в невралгичните точки на града-до Млада гвардия, на кръстовищата под АГО и Цигарената, водата се беше отекла.

    Проблем остана участъкът по ул .“Дунав“, където час след пороя все още имаше заседнали автомобили, а до едната от аптеките там достъпът беше отрязан. От Екопрогрес почистваха шахтите.

    Близо 2 м вода напълни мазето на бившата сграда на ОСО, където пожарникарски екип беше на място за отводняване.

    В първите минути на силния дъжд много собственици на частни сгради, които се намират край реката пуснаха клипчета в интернет, на които се вижда как водните талази буквално нахлуват на първия етаж в обектите.

    От застрахователните компании посочиха, че при сключена застраховка от наводнение като природно бедствие, щети се покриват при дъжд от над 30 л/кв. Вече има обаждания  от пострадали за огледи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      ;o
      ;odd
      19 -4
      13:02, 13 окт 2020
      застрахователите са отзивчиви само когато прибират парички. трябва ли да дават търсят кусури. ако някой вземе да се обади
    • 2
      Da
      da
      24 -2
      14:29, 13 окт 2020
      навсякъде шахтите са задръстени още от пролетта
    • 3
      Пе
      Пенка
      8 0
      20:44, 13 окт 2020
      Кмете, защо не уволниш шефа на Еко прогрес? Явно не се справя с повереното му предприятие.
    • 4
      Ще
      Щерю работаря
      10 0
      21:22, 13 окт 2020
      До директора на Екопрогес : Защо не се чистят тези шахти за отводняване или това е нечие друго задължение поне гледайте прогнозите за времето и проверявайте няколко пъти месечно ... А не просто да симилираме дейност. И този прословут девиз Работа работа и работа да не е симулация криене и отбиване на номера ...
    • 5
      Бо
      Боляровец
      5 -2
      21:57, 13 окт 2020
      Грозната жена на щерю се неща е секретарката на станчо тъпото .
    Последни новини