От х:

Днес в x:

16 °C

Близо 300 деца се включиха в първото състезание с тротинетки в Хасково

  Близо 300 деца се включиха в състезание с тротинетки в хасковския парк „Кенана“, организирано от общината. Такава надпревара се проведе за първи път в Хасково.

  Идеята за състезанието е на деца от областния град. „Срещнаха ме един ден в центъра и казаха: Кмете, трябва задължително да направим състезание за тротинетки“, заяви кметът на община Хасково Станислав Дечев, който приел радушно идеята. Той приветства множеството деца и родители, дошли за състезанието в слънчевия съботен ден. Пожела успех на всички участници и категорично заяви, че това ще е една от новите традиции на Хасково.

  Участващите деца бяха разпределени в 6 възрастови групи за момчетата и момичетата - от 2 до 4 години, от 5 до 6 години, от 7 до 8 години, от 9 до 10 години, от 11 до 12 години и от 13 до 14 години. Състезанието с тротинетки бе за време и майсторско преминаване през обозначен с конуси маршрут. За участието на най-малките състезатели помагаха и родителите.

  За победителите във всички възрастови групи община Хасково осигури награди, а за всички участници имаше тениски с надпис „Аз обичам Хасково“.

  За провеждането на състезанието помагаше заместник-кметът Мария Вълчева. Водещ на събитието беше старши експертът „Спортни дейности“ в община Хасково Деян Александров.

  Веднага след награждаването бяха предвидени демонстрации по майсторско каране на тротинетки и скутери на скейт площадката на „Кенана“.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Дд
   ДДД
   11 -3
   14:19, 3 окт 2020
   А имаше ли спазване на ДДД, както препоръчва НОЩ, струпване на едно место на повече от 500 човека.
   • Ba
    Bace
    10 -4
    15:36, 3 окт 2020
    Тези не особенно умни и обратното на остри хорица от общината са за глоба от РЗИ, защото създават предпоставки за разпространение на коронавирус.
   • Жж
    Жжжщ
    11 -1
    16:58, 3 окт 2020
    Браво А сега да им направим едни вело алеи на децата да има щъде да карат
    безопасно
   • Же
    Железан
    7 0
    19:16, 3 окт 2020
    Като го няма Динко Тенев зам. кмета да координира, така ще е.
  • 2
   Мл
   Младежа
   7 -3
   16:12, 3 окт 2020
   Гледам, че тъпичкото е там - това значи, че няма кой да се грижи за това да не са накачени един върху друг хората. Т.е. обратното на острото не става за нищо...
  • 3
   Аз
   Азсъмтук
   15 -9
   17:27, 3 окт 2020
   Простака българин веднага ще намери нещо, което да не му хареса . Нестига че нищо интересно не се случва в този град, ами и едното събитие ще насерете бе. Браво на Дечев, адмирации за такива спортни събития и развлечения за децата
   • ИН
    И ние сме тук
    9 -2
    18:28, 3 окт 2020
    Инициативата е чудесна, но организацията иска подобрение. Прекалено много жени с неясни функции, неориентиран водещ и засилено партийно присъствие...Освен това всички тениски са с логото на “Атастрой”. Ще чакаме следващото състезание, защото нашите деца имат нужда от такива емоции!
  • 4
   За
   За децата
   8 -1
   21:21, 3 окт 2020
   Постоянно трябва да има такива развлечения за деца. Нищо не се прави за тях. И напълно съм съгласна с по горен коментар. Трябва да има велоалеи в града, за да има къде да карат децата ни безопасно колела и тротинетки.
  • 5
   Ма
   Майка
   5 -4
   22:40, 3 окт 2020
   Глоба за Станчо тъпото и веселата вдовица за тъпото не добре организирано мероприятие.А водещия е за уволнение за своето невежество. Веселата вдовица много често се почеснаше по срамните части .
  • 6
   Аб
   Абонат
   3 0
   07:29, 4 окт 2020
   Абе то всичко е много добре , ама защо не вземат малко да е ремонтират тази скей писта , че вече за 3 път караме децата на спешното , то цялата е напукана и начупена , няма да е лошо и малко да се разшири ,,
  • 7
   Ар
   Арабаджиев
   1 0
   19:14, 4 окт 2020
   БРАВО на Здравена, Благовеста и Ленко! Браво на всички дечица, блестящо представяне!

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
  29 окт 2020
  Последни новини