От х:

Днес в x:

Протестърите от Хасково: Протестът трябва да ескалира, но интелигентно

Изображение 1 от 2

    „Протестът от последния месец е идеологически с политически искания. Но в него има много млади хора, които сякаш останаха неразбрани. В Хасково сме наясно, че протестът трябва да ескалира, да градира, но това ще се случи интелигентно“. Това посочи в изявлението си на пресконференция днес Тодор Топалов, който е в Инициативния комитет на организацията на недоволството в Хасково. Той е и лидер на „Да, България“ за региона.

    Заедно с част от съмишлениците си, Топалов посочи, че с настъпването на септември и края на летните почивки, очакванията са за по-масови прояви на антиправителствения протест в Хасково. Той отново изложи исканията- оставки на Кабинета на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори, машинно и дистанционно гласуване, електронно правителство, дигитализация на общините, реформа на държавното обвинение, в частност и на прокуратурата.

    С цел да  присъединят повече хора да изразят без страх недоволството си от настоящото статукво в управлението на държавата, на Фейсбук страницата на протеста, която е под надслов “Хасково се събуди“, организаторите ще пуснат клипчета с личните истории, мотивация и послания на хората, които са най-постоянни до момента в израза на недоволство.

    Още тази вечер протестът в Хасково ще е с нов облик. На площад „Свобода“ всеки, които реши да изрази подкрепата си към исканията за промяна на статуквото, е поканен с детето си в арт инциатива. „Ще изрисуваме площада с цветни тебешири като израз на загриженост към бъдещето ни, както и за да направим града ни по-цветен и приветлив“, посочиха инициаторите на протеста в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (69)

    • 1
      Пе
      Петров
      56 -40
      12:51, 25 авг 2020
      Оставка и Затвор на Мутренският клан който разсипа град Хасково.
      • Ив
        Ива
        60 -24
        15:18, 25 авг 2020
        Вие намалявате, а не да ставате многобройни,
      • Фа
        фац
        37 -13
        16:09, 25 авг 2020
        Иска ви се облъчени зомбита
      • То
        Тодев
        50 -8
        16:42, 25 авг 2020
        Вярно,че протестът трябва да е интелигентен,но с умственният багаж на Топалов никога няма да се получи.Много е компрометиран,защото му са малко гънките в мозъка.
      • 33
        333
        38 -12
        17:23, 25 авг 2020
        Полувината от протесторите са пълни наивници, а другата са новоизлюпени тарикатчета! И цял ден да обясняват, какво точно искат, пак няма да ги разбереш? Хората са уморени от едно и също, повтаряне на едни и същи думи, реформа, машинно гласуване, ала бала! Как не излезна една партия и да каже, ние ще направим това, това и това, за да ви стане по - добър живота, или да имате по-добри доходи, просто и ясно! Ако си мислят, че с нещо се различават от ГЕРБ, жестоко се лъжат или ни лъжат!
      • Ей
        Ей Тодев
        13 -23
        17:36, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • То
        Тодев
        19 -5
        19:52, 25 авг 2020
        Виж какво ЕЙ.Когато ние протестирахме площадите бяха пълни,а сега трийстина човека и то полувината с кандарми и уговорки.Изглежда и ти си с малко гънки в мозъкът си,че не виждаш по далече от носът си.
      • Ко
        КОЙ протестира?
        22 -1
        20:35, 25 авг 2020
        Знам, че има хора, които протестират с честни намерения. Обикновено ходят да протестират след работа. Както съм го правил и аз.

        Има ли някой обяснение как се изхранва един 24-часово протестиращ? Защото според Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ на един човек са му необходими 618,15 лв. на месец, за да може да съществува в България. В София (където са най-масовите протести) обаче тази цифра е по-различна. В София са необходими 815 лв. на човек, на месец, за да може да живее. Без много да се „шири“.
        Докато е навън, наемът му не престава да важи. Ако не е под наем, е късметлия, но сметките не се изчерпват с единия наем. Дори да приемем, че даденият индивид живее в абсолютно идеалния сценарий и няма никакви заеми и кредити (!!!), то въпреки това поне 600 лв. са му необходими за съществуването му. Ами семейство за което да се грижи, пак трябва поне да се храни. А, ако си постоянно на протест, очевидно НЕ СИ на работа. И ето така се раждат въпросите…...................

        Но знам, от горчив личен опит, че тарикатите се учат по-бързо. Преди да е започнал още протестът, те вече знаят накъде искат да го „дръпнат“ и какво да извлекат от него.
      • Ко
        КОЙ протестира?
        12 -1
        20:41, 25 авг 2020
        В България има недоволни хора, които изразяват недоволството си. Протести има от десетилетия, ще има и занапред още много. От една страна това е чудесно, но от друга – не чак толкова, защото обикновените хора се учат по-бавно от тарикатите. Тарикатите винаги „налазват“ протестите и започват да дърпат в своята си посока, за своите си интереси, а отскоро започнаха да работят и „по поръчка“. Бизнесмени от Дубай, президенти от опозицията (нещо като Мишел от съпротивата…), професионални протестиращи бивши омбудсмани, които на миналите протести са били от другата страна на барикадата с гордост. И, за да не се морят и цапат всички те, си наемат професионалисти, които се грижат за интересите им.
    • 2
      Jh
      JHB
      68 -52
      12:59, 25 авг 2020
      Протеста на Радев руския и Божков мутренския...Ще ни връщат в комунизма= ай сиктир бе!
      • Fa
        faa
        12 -32
        14:18, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Hs
        HSBC
        30 -44
        14:20, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • По
        Порчо
        16 -30
        17:32, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ка
        Каренин
        12 -25
        18:13, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        До Порчо
        23 -8
        18:15, 25 авг 2020
        Порчо,приятелю,май не си прав за много неща.Хасково при комунизма наистина беше едно нелошо за живеене градче,но как се живееше.Партийната аристокрация и номенклатура се криеше зад така наречената работническа класа живееше не по-зле за онези времена от сегашните олигарси и мутри. В основата на тогавашната идеология беше Негово Величество Работника.Интелигенцията в лицето на учители,лекари,творци и т.н. беше смачкана икономически чрез заплащането.Един алкохолизиран миньор,стругар или шофьор вземаше в пъти повече от учителя и лекаря.За фуражките много добре знаеш как беше.Равенството и братството от комунистическата идеология се изразяваше в мизерия за всички в болниците, училищата,дупките по улиците и празните магазини.Справедливостта беше в това,че кварталите на града ни бяха лишавани от ток точно по график.Така,че на мен не ми се мисли за тези времена,а камо ли да ги коментирам.
      • Do
        Do Porcho
        17 -4
        18:19, 25 авг 2020
        "Порчо" тресе те "Стокхолмския синдром". (Ако не знаеш какво означава, потърси да прочетеш.) Ако бе толкова хубаво, щеше ли да се разпадне старата система? Тогава нямаше "добре", просто имаше някой да живее по-добре от останалата маса. Тоталитарни режими има, потърси да разбереш дали излизането на някой от гражданите му от там е възможно и защо е така.
    • 3
      Ка
      Калкан
      65 -39
      13:10, 25 авг 2020
      Стига ве, вие сериозно ли си вярвате, че протестът ви ще стане по-многоброен?
      Хасково не ви вярва. Аз не ви вярвам. Съседите ми не ви вярват. Добре, разбирам искането ви за Бойко Борисов,ама това за главния прокурор защо е. От него се плашат Иво Прокопиев, Николай Банев, Божков, Цветан Василев и други такива олигарси. Е, вие кого обслужвате. И как си представяте властта след оставките? Нинова с радост ще ви каже: Управлявайте драги протестиращи! Или Мая ще ви го каже? Изобщо като как си представяте живота после?
      • Мо
        МОДЕЛ
        30 -40
        13:39, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • По
        Помагач
        14 -2
        17:29, 25 авг 2020
        Те кого обслужват, ли ? Ами те, вероятно, са "помагачите" им и да се доберат до власт, редом с тези бандюги- гореизброените. Не чухме скандирания от рода на... "Да си върнат изнесените /изпрани/ пари на България". Защо ли ?
      • По
        Порчо
        15 -15
        17:39, 25 авг 2020
        Калкан, ти си по-тъп и от калкан бе! Това че се плашат Прокопиев, Банев и т.н. е хубаво, обаче проблемът е че не се плашат Беевски, Домуса, *******, братчедите от кум гейт и прочие шайкаджии! И те даже нареждат на Каскетски, кои да плаши, кого да вкарва без съд и присъда в кауша, като междувременно му прибират активите за без пари.
      • До
        До Порчо
        14 -6
        18:20, 25 авг 2020
        Отново ти се възхищавам приятелю!Не може да се каже нищо повече и по -точно.
    • 4
      До
      До Калкан
      33 -26
      13:22, 25 авг 2020
      А вие как си го представяте живота? С мутри, с корупция, с несигурност , с " връзки" , с беззаконие и главен прокурор, който обслужва върхушката? За Ботеви, за Божков , за Василев и Нинова съм съгласна с вас, но Бойко, който ни е нареди на последно място по всичко, а на първо по корупция и беззаконие-не става! Не съм забелязал от протестиращите някой да иска Нинова или комунизма-и това няма да стане и тогава ще има протестиращи!
      • АК
        А какво искат
        39 -14
        14:29, 25 авг 2020
        След оставката,какво?Как се сменя модел?Имате ли представа за пътя после?Парламентарна република сме,партии влизат в парламента,те издигат представители за парламента.Това за машинното гласуване стига сте го повтаряли като мантра,никъде го няма,ама ние и там пари ще хвърляме.А на "Да,България" и Хр.Иванов не вярвам,за Топалов пък да не говорим.Седнете,направете си план стъпка по стъпка какво предлагате и как ще го постигнете,а пък тогава ще видим.И тоя площад,дето ще рисувате,вие ли го направихте и само за вас ли е?!Не сте народа и не говорете от негово име.
      • До
        До АК
        9 -15
        17:44, 25 авг 2020
        Чакай,чакай, обърка се нещо! Председателят на парл... Виж коментара
      • До
        До АК
        12 -3
        19:46, 25 авг 2020
        Чети ,преди да коментираш,не съм казала за Председателя на парламента,а за хората,които влизат чрез партии в парламента.А за рисуването- за хасковските протестираи и идеите им за рисуване на площада,може и Минеков да поканите,нали е голям комунистически художник,ние другите сме просто възхитени от неговите творчески напъни,великите идеи на Хр.Иванов,големите адвокатски напъни на великия едвокат Хаджигенов,завършил Нов български университет,велики интелектуалци ,носители на новото- ковчези,обесени манекени,памперси и яйца по сгради,те ще изчистят и подредят България,новите месии.
    • 5
      Ей
      Ей пичаги
      44 -34
      13:28, 25 авг 2020
      стига с тия протести, не се ли уморихте.Всяка вечер ходене,викане,уене и вашта не е лесна.Вечер се пие ракия със салата,а не се мерят улиците на Хасково.Наздраве!
    • 6
      Ос
      Оставка
      24 -37
      13:40, 25 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Сп
        Спокойно си пия ракията
        19 -3
        19:38, 25 авг 2020
        Ракията си я пия напълно спокойно и без вас.
        И не съм ви упънощил никой да протестира от мое име.
        Нокой не ме е притеснявал нито за ракията, нито някой ме е страхувал.
    • 7
      До
      До Калкан
      23 -14
      13:49, 25 авг 2020
      Калкан ,а може ли тъмно червени провокатори да участват в протеста. Другарите комунисти и далавераджии поп Златко и неговата про руска връзка Иван Тошев да развяват знамена и плакати и да се подиграват с Гешев и Борисов.
      • Зл
        Златка
        7 -1
        21:06, 25 авг 2020
        Поп Златко на всички се подиграва и всички други коментира а споделеното разгласява .И това ако не е доносник ,здраве му кажи.Да види себе си.
    • 8
      +-
      +-
      32 -9
      14:42, 25 авг 2020
      С рисуването трябваше да почнете, а не да блокирате улици, викате, надувате клаксони и тромби, замърсявате и използвате аварийни светлини без нужда.
      • -=
        -=
        14 -25
        14:54, 25 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • +-
        +-
        27 -8
        15:20, 25 авг 2020
        На село ще ида ако искам.
        Като ще ставате по-интелигентни, прочетете поне Конституцията /докато не са я променили/:

        "Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани."
      • -=
        -=
        10 -17
        16:06, 25 авг 2020
        Споко скоро тоя член ще изчезне. То тогава интелиг... Виж коментара
    • 9
      Ко
      констипация
      17 -10
      14:58, 25 авг 2020
      Да ни е чистита новата констипация . Едни политически трупове пишат констипация така че да угодят на други политически трупове които заедно общо я имат я нямат 20000 избиратели .Не разбрах новата констипация за народа ли или за има няма 20000 човека
    • 10
      Хх
      Ххх
      28 -12
      14:59, 25 авг 2020
      Разграничете се първо от Радев, Божков, Прокопиев и Цв. Василев. Протеста и блокадите са те. Участвайте в дискусията за ВНС, мандатност, машинно гласуване. И излъчете кандидати. Осъавката ще поднесе държавата чрез служебно правителство в ръцете на горните олигарси. Никой не харесва корупцията и кражбите на герб.
      • Ха
        Хайа
        9 -6
        17:01, 25 авг 2020
        Домусчиев, Тим, Христо Ковачки, Делян Пеевски, Самуилов, Младен Михалев, Маргините, Ганчев,Румен Гайтански, Пашата, Венци Стефанов към кои партии са бе компетентен?
    • 11
      Хр
      христо
      34 -10
      15:15, 25 авг 2020
      протестът бил идеологически...аххх мамини неомарксистчета.
      глупости...този протест не е нищо..нищо.
      най-лошото е, че нямат въобще визия за след това...а и тея посерковци ли ще управляват или Мая Галева с Черепа и Бойкищев...амчи те са маргинали. Никой не им вярва...
      глупци...
      • Ст
        Станчо
        13 -17
        16:20, 25 авг 2020
        БКП-мутрата Боко от старите марксисти ли е, шашав... Виж коментара
    • 12
      Ми
      Мислител
      23 -9
      15:33, 25 авг 2020
      Идеологията ви не е разбрана от хората и затова сте само 23. Разграничете се от червената Мая.
    • 13
      Ка
      Касабов НФСБ
      13 -9
      16:19, 25 авг 2020
      Когато стадото се вземе за глутница.Овчарят трябва да размаха тоягата
      ИЗКАЗВАНЕ НА В.КАСАБОВ НФСБ ДЕПУТАТ
      Ето това сте за управляващите стадо което им плаща заплати имат ви за нищо. Аман от липсата на мозък у някои идиоти.Живейте си в илюзиорния свят нека ви наричат роби тикви патки лумпени идиоти кретени а вие ходете разправяйте колко добре живеете. Живеете таратанци добре живеят тия на държавна храникалка тия с обществените поръчки .Другите са стадо те не са важни . Нека сега всички тролове налазят и си заслужат увеличението на заплатите
    • 14
      Пр
      Принцесата от Монако
      19 -2
      16:41, 25 авг 2020
      Според Речника - Ескалация е действие,което минава границите на нормалното!Интересно,как "интелигентно" ще минавате границите на нормалното?!?
      • Тт
        Тт
        20 -6
        17:26, 25 авг 2020
        Командирите на протеста са културно прости хора. Да чели са много учебници и знаят факти, но културата им куца. Затова мнозинството не ги зачита.
    • 15
      Дж
      Джеронимо
      25 -11
      16:43, 25 авг 2020
      До организаторите на протестите - задавате ли си въпросът "Защо сме толкова малко?" Защо през зимата на 94 година всяка вечер излизаха между 7 и 10 хиляди хасковлии и викаха с цяло гърло "ОСТАВКА". Защо сега не излизат тези хора? Защото изроди като сини, червени и царски управляващи убиха вярата на хората. Най-страшно е когато загубиш вярата. Прочетете гениалното стихотворение на Вапцаров "Вяра" и ще разберете къде е заровено кучето. Мразя комунистите и техните клонинги като гербераси, националисти и разни подобни мимикрия партии гладни за власт. Боли ме че хората които можеха да променят България я напуснаха , а тука останаха 90% дебили. Не искам да съм лош пророк , но мили мои млади и наивни хора мисля че протестите Ви са обречени на провал. Дано да не съм прав. Бог да пази добрите хора , които са толкова малко и всеки ден намаляват още.
      • Ха
        Хаха
        14 -6
        17:03, 25 авг 2020
        Най-точният коментар!!!
      • Пр
        просто питам
        3 -2
        21:25, 25 авг 2020
        Дали някой от тези дето блъскат минуси на най-смисления коментар би отговорил на въпроса "Какво не му харесва?", може би горчивата истина...………..просто питам.
      • Да
        да ти обясня
        4 0
        21:29, 25 авг 2020
        При съотношение на избирателите 90% къмто 10% , мисля , че е цяло чудо дето плюсовете преобладават
    • 16
      Ня
      Някой
      20 -7
      17:32, 25 авг 2020
      На първата снимка виждам много познато лице, най-в ляво : Симон Зенопян, този арменец не може да раздели на две магарета сламата и той протестира. Говорил съм с него няколко пъти, но такова тъпо парче не бях срещал! Само едно примерче :Миналата година един мой познат който работи в Полицията ми каза за същият Зенопян че се е правил на Катаджия като постоянно звънял на 112 и подавал сигнали за автомобили в нарушение. Ченгетата "вдигнали" ръце от него! Не го бива - - въобще!
      • До
        До Някой
        8 -13
        18:44, 25 авг 2020
        Абе тъпанар, как се прави на катаджия, пък звъни н... Виж коментара
      • Ма
        Мария
        8 -9
        18:52, 25 авг 2020
        Не го бива за тези, които не си вършат работата (полицаи) и за тези, които не спазват правилата!
      • Ка
        Карикинян
        11 -6
        19:12, 25 авг 2020
        Майка му бе даскал в механато и правеше свирки на даскал по практика.
      • До
        до Някой
        2 -1
        09:28, 26 авг 2020
        "Някой", ти просто си Никой! Цитираш името на един от участниците на пресконференцията и изливаш злъч, а се СТРАХУВАШ или се СРАМУВАШ да напишеш своето. Е затова няма да се оправим лесно, защото сте силни анонимни и пред компютъра!
    • 17
      Съ
      Сър Стенли
      26 -6
      18:09, 25 авг 2020
      Госпожицата с празния поглед да си беше свалила очилата от главата за уважение към аудиторията. Защо го няма на масата Марио Бисеров.-брат на сивия кардинал на ДПС Христо Бисеров. Защо го няма Христо Тотев-фотографа на ДПС - Хасково.? Видните протестъри. Ам сте сложили три овце да викат за по 40 лв и всяка вечер и да прават атракция в града. И забранявам на тези хора да говорите от мое име и от името на народа. Говорете си от наше име
    • 18
      Хр
      христо
      15 -6
      18:40, 25 авг 2020
      дебили, сър!...
      Тези дрисльовци хабер си нямат, какво става в държавата.
    • 19
      До
      До Интелигентния протест
      12 -6
      18:49, 25 авг 2020
      Какво интелигентно ескалиране на протестта? Кви са тези глупости? Или ескалира или е демократичен. Няма трети вариант. Кой болен мозък измизсли тази фраза "интелигентно ескалиране"?
      Малко ми прилича на фразата "Малко бременна".
      Трошенето на автомобили на жени, стресирането на малки деца ли е "интелигентно ескалиране на протестта"?
      Това е арогантност и си е чисто по мутренски, който не е съгласен с теб терор!!!!!!!!!!!!!!! И всички да мислят като тях!!!!!!!!!!!! Тоа се казва тоталитарно управление!

      Всичко против което протестират сегашните "интелигентни и млади" протестиращи, "против мутрите и тоталитарно управление" те го причинияват на всички които не мислят като тях.

      Това ли е демокрацията която искат да докарат? Мерси!!!!!!!!!!
    • 20
      Xx
      Xxx
      19 -3
      19:10, 25 авг 2020
      Тия тотално се закопават с тези изказвания пред медиите. Ако това е протест - протест няма. Аз също моля да не говорят от мое име. НЕ ИСКАМ тези тъпанари да ме птедставляват.
    • 21
      Бъ
      Българи юнаци
      4 -5
      19:25, 25 авг 2020
      Държава в която приятеля на Фред пише конституция не може да бъде затрита.
    • 22
      Ед
      един от стадото
      9 -7
      19:27, 25 авг 2020
      Някакво лице, зовящо се Касабов, избрано за депутат по необясними за мен причини и служещо като памперс на Валери Симеонов, днес се изтърва и изговори в прав текст кредото на коалицията, която ние залудо се опитваме да свалим от власт.

      "Крайно време е собственикът - овчарят, да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата!"

      За тях ние не сме хора, а 🔴животни🔴.

      Ние не заслужаваме законност, а 🔴тояга🔴.

      Ние не заслужаваме държава, а 🔴кошара🔴.

      Те не се мислят за наши представители, а за наши 🔴собственици🔴.

      Естествената кулминация на избраната от народния представител селскостопанска метафора е стригане - доене - курбан.
      Добре ли е?

      Ако не, трябва да им го покажем. Ако го изтърпим, ще им докажем, че са в правото си да мислят за нас като за добитък.

      Вариантите са три: улицата, летището или тенджерата, пардон, кошарата.
    • 23
      На
      Наблюдател
      15 -4
      19:29, 25 авг 2020
      И аз искам работата ми да е организиране и ходене по протести и да миплащат заплата за това :О.
      • ИК
        И кво си недоволен
        8 -8
        20:18, 25 авг 2020
        Че твоята по-добра и от тая на протестърите - седиш си в къщи и тролиш по цял ден и със сигурност ти плащат и повече.
    • 24
      Де
      Делян Наемателя
      4 -11
      21:58, 25 авг 2020
      Гърченето на крадливите гeрберасти показва паника... Виж коментара
    • 25
      Ге
      Гергана Герджикова
      8 0
      22:00, 25 авг 2020
      Да са *** простата ,пак ма на друсаха и оплодиха
    • 26
      Ки
      Кирето Чаги
      6 -6
      23:07, 25 авг 2020
      Да ви еб@ майка та на друсаните интелигентни протестиращи и обратните леви джендъри от опозицията! Даже и дебел Кur не заслужавате,, а як лабут защото от това само разбирате!
      • 56
        56
        3 -2
        00:53, 26 авг 2020
        Ще ги почваме най скоро. Ана ще се сърдят после.
    • 27
      Тр
      Троловете
      1 -5
      08:45, 26 авг 2020
      пак работят , значи всико е точно :) Виж коментара
    • 28
      Ге
      Гергана Герджикова
      5 0
      10:03, 26 авг 2020
      Много съм проста,всички ма минаха гратис,като малка гара.
    • 29
      Хр
      Христо
      4 -2
      10:14, 26 авг 2020
      Предизборна кампания 2021 е започнала...Кретените на Бойкикев се опитват да минат с авантаж...ама няма да стане.
      Като им гледам рехавичките послания и полуинтелигентни физиономии...направо да си търсят работа в чистотата.
    • 30
      Ст
      Стара чанта
      1 -1
      10:20, 27 авг 2020
      ...да ескалира..., така де! Само гле`йте като го ескалирате, да не се случа там - защото няма да спра колата си, както направи жената при Ситняково ! Каквото и да ми струва после това ! Уроди малоумни!
    • 31
      Ху
      Хуйо
      1 -1
      12:22, 27 авг 2020
      Къде е Петя ?
    Последни новини