От х:

Днес в x:

Вече ядем повече месо, по-малко хляб. Преглед на печата

Водеща тема за пресата са арестите на трима от протестиращите, които в понеделник счупиха стъклата на автомобил, опитал се да премине през блокираното кръстовище пред Румънското посолство в София.

"Заради грозните сцени на кръстовището на "Ситняково" - Раздор сред протестиращите след нападение над жена с деца", пише по темата вестник "Труд". Изданието в детайли описва инцидента с колата, в която са "се возели момченце на 2 години и момиченце на 9 години", както и помества коментар от полицията за случилото се. А вестник "Монитор" информира, че "Доброволци на пост в района на кръстовището ще пазят хората от побойниците".

"Трима протестъри в ареста след нападение над майка с деца", четем и във вестник "Телеграф", а вестник "24 часа" пита "Терорист от ГЕРБ" или "жертва на изроди" е доктор Елена Мицева?", жената, шофирала въпросната кола.

На страниците на изданието откриваме и "сценарии" по дати за излизане от политическата криза в страната - на Бойко Борисов, на Румен Радев, на Христо Иванов и на "Отровното трио" под заглавие - "Развръзка през март по Борисов, неясно кога по плана на Радев".

"След като внесоха проект за нова конституция, ГЕРБ готови на преговори за броя на депутатите", пише пък "Монитор", а в подзаглавие уточнява - "Без БСП на консултациите". Темата е водеща за "Земя" и "Дума", които посвещават първите си страници на нея. "БСП е против Борисовата конституционна подмяна", категорични са от "Дума", според които "Екатерина Захариева си признава, че проектът на ГЕРБ е пълен с грешки". "Конституционен преврат!" - "ГЕРБ зачеркна от основния закон демократичната и социална държава, мирът, свободата, солидарността", предупреждават от "Земя".

Вестникът публикува и данни от проучване на Националния статистически институт, според което "Харчим 450 лева на месец за храна". Материали за проведеното "в пика на кризата заради коронавируса" изследване откриваме и в "Труд",  и в "24 часа"  под заглавия-обобщение: "Вече ядем повече месо, по-малко хляб" и "Харчим повече за алкохол, по-малко за дрехи"

"Надуха цените на плажа - Бира и лимонада за 30 лева на морето", алармира "Телеграф". "Цените по кръчмите и  хотелите по цялото Черноморие това лято са сериозно надути, въпреки кризата с коронавируса", обобщава изданието след направената от него проверка на "крайбрежната алея в Балчик".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини