От х:

Днес в x:

14 °C

Започва българо-американска подготовка "Тракийскo лято - 2020 г." край Пловдив

България е домакин на съвместната българо-американска подготовка "Тракийскo лято - 2020 г.", която ще продължи до 28 август в районите на Летище Пловдив, военното формирование 32 040 - Крумово, летище "Чешнегирово", пътния участък с. Поройна - с. Леново, и във временно отделени зони от въздушното пространство на България, съобщи Министерството на отбраната в петък.

В учението участват до 650 военнослужещи от състава на българските Военновъздушни сили, Съвместното командване на специалните операции, Военноморските сили, Сухопътните войски и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, и до 150 военнослужещи от ВВС на САЩ.

Ще бъде използвана авиационна и зенитно-ракетна техника на българските и американските военновъздушни сили, която включва до 3 транспортни самолета С-130J, 2 транспортни самолета С-27J, 2 вертолета AS-532AL/Ми-17, изтребител МиГ-29 и зенитно-ракетен комплекс 2К12 "Куб".

Част от целите на подготовката са отработване на процедурите за изпълнение на елементи, свързани с бойното използване на транспортни самолети; повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на бойните разчети от зенитно-ракетните войски; повишаване на оперативната съвместимост между екипажите в състава на международни оперативни сили.

От 11 до 21 август участниците в "Тракийско лято - 2020 г." ще повишат подготовката си при изпълнение на тактически полети на малка височина в смесени групи, превоз на войски и товари, тактически въздушен десант, визуално въздушно разузнаване, парашутни скокове, както и при изпълнение на задачи по зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана, включващо наземни средства и изтребители, медицинска евакуация.

Ръководител на съвместната българо-американска подготовка е полковник Юрий Луканов - заместник-началник на щаба на българските ВВС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ед
    Един
    3 -5
    13:58, 8 авг 2020
    Не бързайте толкова,щото нещата отиват на другаде,мръсни кравари...
  • 2
    Ка
    какво
    2 -4
    11:29, 9 авг 2020
    какво правят американците тук.Пак ли ще ни бомбардират.Те, добре, свикнали са да нашественици, но нашите мекерета, пишман патреотите не ги лие срам. Нали сме европейци. Защо само хамериканци. Позор!
  • 3
    О.
    О.з. подполковник
    4 -5
    15:32, 9 авг 2020
    Разсмивате руснаците с това "масово" участие... то това е колкото един техен обикновен десантен батальон, който спокойно ще разпилее нашите палячовци барабар с краварите.... Ама да покажем "партньорство", "вярност". Хихихи..
    • Не
      Недоволен
      2 -2
      10:06, 11 авг 2020
      Дааа, стига "Арматите" им да не закъсат на "Червения площад" както става обикновено....
  • 4
    Na
    NATO
    1 -2
    16:13, 11 авг 2020
    Русо-робите се разпищяха на умряло.
Последни новини