От х:

Днес в x:

-3 °C

Гръцката фирма забавила заплатите на работниците по газопровода заради бюрокрация

Изображение 1 от 2

  От проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, изпратиха писмено становище до Haskovo.net във връзка с протеста на служителите на AVAX.

  Припомняме, че днес работниците отказаха да изпълняват служебните си задължения и излязоха на протест около обяд пред входа на фирмената база край международния път Е-80. Те обясниха, че около 20 български служители не са получавали заплати от 3 месеца, а трябвало да получат и бонуси. Повече за недоволството им може да видите тук.

  Ето отговорът на компания ICGB:

  Проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, има договорни отношения с гръцката фирма AVAX като изпълнител на дейностите по строителството на интерконектора. Към настоящия момент ICGB е извършила всички дължими плащания към AVAX на база изпълнените дейности, включително предвидения по договора аванс, няма неприети сертификати за плащане или неплатени фактури от страна на проектната компания. ICGB не носи отговорност за финансовите отношения на AVAX спрямо техни служители. Създалата се ситуация не е попречила на извършването на строителните дейности по трасето на газовия проект IGB, работата на терен продължава активно и към момента.

  Въпреки че плащането на възнагражденията на работниците и служителите на AVAX е вътрешен въпрос на изпълнителя, от проектната компания е проведен незабавен разговор с изпълнителния директор на AVAX, който е уверил, че днес 06/08/2020 ще бъде извършено първото дължимо плащане, а най-късно в понеделник 10/08/2020 г. ще бъде извършено второто дължимо плащане към служителите. Според информацията, предоставена от изпълнителния директор на AVAX, забавянето се дължи на бюрократични причини, които ще бъдат преодолени незабавно.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ss
   SSSS
   18 -1
   14:22, 6 авг 2020
   Офисите и контейнерите са поставени незаконно и в сервитута на далекопровод.как работят.фундаментите под контейнерите са бетонни и са също незаконни.да се премахнат незабавно както е по закон.само на бойко фирмите работят безнаказано.общината си трае и рднск си трае.
  • 2
   Ба
   Бай Ганьо
   23 0
   15:56, 6 авг 2020
   Вие за малоумни ли ни вземате? Три месеца хората стоят без заплати и било заради "бюрократични причини"...Пълен смях! Къде са инспекцията по труда да наложат глоби на гръцката фирма?
   • Гр
    ГРЪК ПАРИ НЕ ДАВА
    11 0
    17:16, 6 авг 2020
    Когато и да му сдтрошиш физиономията все е късно
   • Ди
    Димитър
    1 0
    15:12, 7 авг 2020
    Инспекцията по труда глобяват само малки фирми а таз гръцка фирма е под закрилата на каскета и другите тулупи
  • 3
   Да
   Да живее ГЕРБ
   1 -12
   17:50, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Да
   Да живее ГЕРБ!
   1 -10
   18:24, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ко
   Компакт
   9 0
   01:00, 7 авг 2020
   Питайте къде са ви заплатите Делян Добрев координатора на партия Герб, нали се биеха по гърдите заедно с министър-председателя при посещението им по трасето ... И след това нужните държавни инстанции ...
  • 6
   Ди
   Димитър
   2 0
   15:09, 7 авг 2020
   Гръцките работници си взимат заплатите на време защото в Гърция има правосъдие. В България правосъдието се занимава само да укрива делата на Бойко Борисов така че много чужди фирми се възползват в България за това че няма правосъдие

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  27 ное 2020
  Последни новини