От х:

Днес в x:

25 °C

Гръцката фирма забавила заплатите на работниците по газопровода заради бюрокрация

Изображение 1 от 2

  От проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, изпратиха писмено становище до Haskovo.net във връзка с протеста на служителите на AVAX.

  Припомняме, че днес работниците отказаха да изпълняват служебните си задължения и излязоха на протест около обяд пред входа на фирмената база край международния път Е-80. Те обясниха, че около 20 български служители не са получавали заплати от 3 месеца, а трябвало да получат и бонуси. Повече за недоволството им може да видите тук.

  Ето отговорът на компания ICGB:

  Проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, има договорни отношения с гръцката фирма AVAX като изпълнител на дейностите по строителството на интерконектора. Към настоящия момент ICGB е извършила всички дължими плащания към AVAX на база изпълнените дейности, включително предвидения по договора аванс, няма неприети сертификати за плащане или неплатени фактури от страна на проектната компания. ICGB не носи отговорност за финансовите отношения на AVAX спрямо техни служители. Създалата се ситуация не е попречила на извършването на строителните дейности по трасето на газовия проект IGB, работата на терен продължава активно и към момента.

  Въпреки че плащането на възнагражденията на работниците и служителите на AVAX е вътрешен въпрос на изпълнителя, от проектната компания е проведен незабавен разговор с изпълнителния директор на AVAX, който е уверил, че днес 06/08/2020 ще бъде извършено първото дължимо плащане, а най-късно в понеделник 10/08/2020 г. ще бъде извършено второто дължимо плащане към служителите. Според информацията, предоставена от изпълнителния директор на AVAX, забавянето се дължи на бюрократични причини, които ще бъдат преодолени незабавно.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ss
   SSSS
   18 -1
   14:22, 6 авг 2020
   Офисите и контейнерите са поставени незаконно и в сервитута на далекопровод.как работят.фундаментите под контейнерите са бетонни и са също незаконни.да се премахнат незабавно както е по закон.само на бойко фирмите работят безнаказано.общината си трае и рднск си трае.
  • 2
   Ба
   Бай Ганьо
   23 0
   15:56, 6 авг 2020
   Вие за малоумни ли ни вземате? Три месеца хората стоят без заплати и било заради "бюрократични причини"...Пълен смях! Къде са инспекцията по труда да наложат глоби на гръцката фирма?
   • Гр
    ГРЪК ПАРИ НЕ ДАВА
    11 0
    17:16, 6 авг 2020
    Когато и да му сдтрошиш физиономията все е късно
   • Ди
    Димитър
    1 0
    15:12, 7 авг 2020
    Инспекцията по труда глобяват само малки фирми а таз гръцка фирма е под закрилата на каскета и другите тулупи
  • 3
   Да
   Да живее ГЕРБ
   1 -12
   17:50, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Да
   Да живее ГЕРБ!
   1 -10
   18:24, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ко
   Компакт
   9 0
   01:00, 7 авг 2020
   Питайте къде са ви заплатите Делян Добрев координатора на партия Герб, нали се биеха по гърдите заедно с министър-председателя при посещението им по трасето ... И след това нужните държавни инстанции ...
  • 6
   Ди
   Димитър
   2 0
   15:09, 7 авг 2020
   Гръцките работници си взимат заплатите на време защото в Гърция има правосъдие. В България правосъдието се занимава само да укрива делата на Бойко Борисов така че много чужди фирми се възползват в България за това че няма правосъдие

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини