От х:

Днес в x:

16 °C

Гръцката фирма забавила заплатите на работниците по газопровода заради бюрокрация

Изображение 1 от 2

  От проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, изпратиха писмено становище до Haskovo.net във връзка с протеста на служителите на AVAX.

  Припомняме, че днес работниците отказаха да изпълняват служебните си задължения и излязоха на протест около обяд пред входа на фирмената база край международния път Е-80. Те обясниха, че около 20 български служители не са получавали заплати от 3 месеца, а трябвало да получат и бонуси. Повече за недоволството им може да видите тук.

  Ето отговорът на компания ICGB:

  Проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, има договорни отношения с гръцката фирма AVAX като изпълнител на дейностите по строителството на интерконектора. Към настоящия момент ICGB е извършила всички дължими плащания към AVAX на база изпълнените дейности, включително предвидения по договора аванс, няма неприети сертификати за плащане или неплатени фактури от страна на проектната компания. ICGB не носи отговорност за финансовите отношения на AVAX спрямо техни служители. Създалата се ситуация не е попречила на извършването на строителните дейности по трасето на газовия проект IGB, работата на терен продължава активно и към момента.

  Въпреки че плащането на възнагражденията на работниците и служителите на AVAX е вътрешен въпрос на изпълнителя, от проектната компания е проведен незабавен разговор с изпълнителния директор на AVAX, който е уверил, че днес 06/08/2020 ще бъде извършено първото дължимо плащане, а най-късно в понеделник 10/08/2020 г. ще бъде извършено второто дължимо плащане към служителите. Според информацията, предоставена от изпълнителния директор на AVAX, забавянето се дължи на бюрократични причини, които ще бъдат преодолени незабавно.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ss
   SSSS
   18 -1
   14:22, 6 авг 2020
   Офисите и контейнерите са поставени незаконно и в сервитута на далекопровод.как работят.фундаментите под контейнерите са бетонни и са също незаконни.да се премахнат незабавно както е по закон.само на бойко фирмите работят безнаказано.общината си трае и рднск си трае.
  • 2
   Ба
   Бай Ганьо
   23 0
   15:56, 6 авг 2020
   Вие за малоумни ли ни вземате? Три месеца хората стоят без заплати и било заради "бюрократични причини"...Пълен смях! Къде са инспекцията по труда да наложат глоби на гръцката фирма?
   • Гр
    ГРЪК ПАРИ НЕ ДАВА
    11 0
    17:16, 6 авг 2020
    Когато и да му сдтрошиш физиономията все е късно
   • Ди
    Димитър
    1 0
    15:12, 7 авг 2020
    Инспекцията по труда глобяват само малки фирми а таз гръцка фирма е под закрилата на каскета и другите тулупи
  • 3
   Да
   Да живее ГЕРБ
   1 -12
   17:50, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Да
   Да живее ГЕРБ!
   1 -10
   18:24, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ко
   Компакт
   9 0
   01:00, 7 авг 2020
   Питайте къде са ви заплатите Делян Добрев координатора на партия Герб, нали се биеха по гърдите заедно с министър-председателя при посещението им по трасето ... И след това нужните държавни инстанции ...
  • 6
   Ди
   Димитър
   2 0
   15:09, 7 авг 2020
   Гръцките работници си взимат заплатите на време защото в Гърция има правосъдие. В България правосъдието се занимава само да укрива делата на Бойко Борисов така че много чужди фирми се възползват в България за това че няма правосъдие

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021
  Последни новини