От х:

Днес в x:

Гръцката фирма забавила заплатите на работниците по газопровода заради бюрокрация

Изображение 1 от 2

    От проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, изпратиха писмено становище до Haskovo.net във връзка с протеста на служителите на AVAX.

    Припомняме, че днес работниците отказаха да изпълняват служебните си задължения и излязоха на протест около обяд пред входа на фирмената база край международния път Е-80. Те обясниха, че около 20 български служители не са получавали заплати от 3 месеца, а трябвало да получат и бонуси. Повече за недоволството им може да видите тук.

    Ето отговорът на компания ICGB:

    Проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, има договорни отношения с гръцката фирма AVAX като изпълнител на дейностите по строителството на интерконектора. Към настоящия момент ICGB е извършила всички дължими плащания към AVAX на база изпълнените дейности, включително предвидения по договора аванс, няма неприети сертификати за плащане или неплатени фактури от страна на проектната компания. ICGB не носи отговорност за финансовите отношения на AVAX спрямо техни служители. Създалата се ситуация не е попречила на извършването на строителните дейности по трасето на газовия проект IGB, работата на терен продължава активно и към момента.

    Въпреки че плащането на възнагражденията на работниците и служителите на AVAX е вътрешен въпрос на изпълнителя, от проектната компания е проведен незабавен разговор с изпълнителния директор на AVAX, който е уверил, че днес 06/08/2020 ще бъде извършено първото дължимо плащане, а най-късно в понеделник 10/08/2020 г. ще бъде извършено второто дължимо плащане към служителите. Според информацията, предоставена от изпълнителния директор на AVAX, забавянето се дължи на бюрократични причини, които ще бъдат преодолени незабавно.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ss
      SSSS
      18 -2
      14:22, 6 авг 2020
      Офисите и контейнерите са поставени незаконно и в сервитута на далекопровод.как работят.фундаментите под контейнерите са бетонни и са също незаконни.да се премахнат незабавно както е по закон.само на бойко фирмите работят безнаказано.общината си трае и рднск си трае.
    • 2
      Ба
      Бай Ганьо
      23 0
      15:56, 6 авг 2020
      Вие за малоумни ли ни вземате? Три месеца хората стоят без заплати и било заради "бюрократични причини"...Пълен смях! Къде са инспекцията по труда да наложат глоби на гръцката фирма?
      • Гр
        ГРЪК ПАРИ НЕ ДАВА
        11 0
        17:16, 6 авг 2020
        Когато и да му сдтрошиш физиономията все е късно
      • Ди
        Димитър
        1 0
        15:12, 7 авг 2020
        Инспекцията по труда глобяват само малки фирми а таз гръцка фирма е под закрилата на каскета и другите тулупи
    • 3
      Да
      Да живее ГЕРБ
      1 -12
      17:50, 6 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      Да
      Да живее ГЕРБ!
      1 -10
      18:24, 6 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ко
      Компакт
      9 0
      01:00, 7 авг 2020
      Питайте къде са ви заплатите Делян Добрев координатора на партия Герб, нали се биеха по гърдите заедно с министър-председателя при посещението им по трасето ... И след това нужните държавни инстанции ...
    • 6
      Ди
      Димитър
      2 0
      15:09, 7 авг 2020
      Гръцките работници си взимат заплатите на време защото в Гърция има правосъдие. В България правосъдието се занимава само да укрива делата на Бойко Борисов така че много чужди фирми се възползват в България за това че няма правосъдие
    Последни новини