От х:

Днес в x:

Конфискуваха над половин килограм контрабандно злато от две коли

Изображение 1 от 2

    648.38 грама златни накити откриха митничарите при проверки на два леки автомобила, влизащи в страната през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

    Една част от бижутата са открити при проверка на 27.07.2020 г. на лек автомобил „Mерцедес", в който за Великобритания са пътували четирима души. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под предната седалка е открит полиетиленов плик с недекларирани изделия от жълт метал – гривни, синджири, медальони и монети. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14 и 22 каратово злато с общо количество 425,08 грама на стойност 31 000 лева.

    Няколко часа по-късно, около 22 часа лек, автомобил марка "БМВ", управляван от белгийски гражданин влязъл в страната от Турция. Във фабрична кухина, намираща се от лявата страна на багажника митническите служители открили златни изделия с общо тегло 223,30 грама на стойност на 16 000 лв. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

    През месеците юни и юли митническите служители са открили над 3.500 кг златни накити, пренасяни в нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасянето през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия от тях. От ТД Южна морска напомнят, че нормата за безмитен внос на бижута и аксесоари от сплави на златото и платината е до 60 грама, а на изделия от сребро е 300 грама.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ми
      Митница
      2 0
      16:57, 31 юли 2020
      Не са дали подкуп и са ги хванали
      Явно не знаят как е реда в бг митниците
    Последни новини