От х:

Днес в x:

11 °C

Иновативното училище по програмиране за деца MindHub отваря врати и в Хасково

През юли в Хасково отваря врати първото иновативно училище по програмиране за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години, което е част от международната мрежа на MindHub.

Основната цел на курсовете е да насочат интереса на децата към технологиите в посока, която да им помогне да се сдобият с основните дигитални умения и компетенции, логическо и аналитично мислене, необходими за успеха им във всяка една област. Програмата на MindHub е авторска и изцяло проектно-ориентирана. Методите и инструментите, с които MindHub обучава са иновативни и разработени специално за деца и младежи по програмиране, като заниманията са изцяло съобразени с тяхната възраст и интереси.

Обучението на MindHub е разделено на нива и се провежда в малки групи, със специално отношение и индивидуално внимание към всяко дете. След завършване на всяко ниво, децата получават сертификат, а родителите – обективна и бърза обратна връзка за напредъка на своите деца всеки месец, посредством родителския си профил в платформата.

Нели Кирова, която е управител и ментор на MindHub Хасково, споделя, че от 20-ти юли стартират Летните академии по програмиране, които ще съчетават придобиване на нови знания по основи на програмирането с много игри, като по време на заниманията ще се спазват стриктно всички противоепидемични мерки съобразно ситуацията с COVID-19.

MindHub Хасково през юли, организира също регулярно провеждане на безплатни демонстрационни уроци, като всеки родител би могъл да запише своето дете през онлайн платформата на училището по програмиране.
За новата учебна година, която ще стартира през септември, децата ще могат да посещават и регулярни групи, организирани по сегментирана програма. А тя е разделена в няколко сегмента - 6-7 години, 8-9 години, 10-11 години, спрямо възрастта, на която участникът започва курса. Групите предстоят да бъдат обявени много скоро на сайта.

Залата се намира близо до центъра на града, на бул. "Раковски"  в посока гр. Димитровград, и в близост до кръстовището на бул. "Раковски" и бул. "Съединение". Залата е на 2-рия етаж във вход Б. Удобно място за паркиране е паркингът на бившия магазин "Марса", тъй като сградата се намира точно до него и до църквата "Св. Димитър". Може да се стигне с тролей, като се слезне на спирка "Раковски 1".

Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини