От х:

Днес в x:

19 °C

Иновативното училище по програмиране за деца MindHub отваря врати и в Хасково

През юли в Хасково отваря врати първото иновативно училище по програмиране за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години, което е част от международната мрежа на MindHub.

Основната цел на курсовете е да насочат интереса на децата към технологиите в посока, която да им помогне да се сдобият с основните дигитални умения и компетенции, логическо и аналитично мислене, необходими за успеха им във всяка една област. Програмата на MindHub е авторска и изцяло проектно-ориентирана. Методите и инструментите, с които MindHub обучава са иновативни и разработени специално за деца и младежи по програмиране, като заниманията са изцяло съобразени с тяхната възраст и интереси.

Обучението на MindHub е разделено на нива и се провежда в малки групи, със специално отношение и индивидуално внимание към всяко дете. След завършване на всяко ниво, децата получават сертификат, а родителите – обективна и бърза обратна връзка за напредъка на своите деца всеки месец, посредством родителския си профил в платформата.

Нели Кирова, която е управител и ментор на MindHub Хасково, споделя, че от 20-ти юли стартират Летните академии по програмиране, които ще съчетават придобиване на нови знания по основи на програмирането с много игри, като по време на заниманията ще се спазват стриктно всички противоепидемични мерки съобразно ситуацията с COVID-19.

MindHub Хасково през юли, организира също регулярно провеждане на безплатни демонстрационни уроци, като всеки родител би могъл да запише своето дете през онлайн платформата на училището по програмиране.
За новата учебна година, която ще стартира през септември, децата ще могат да посещават и регулярни групи, организирани по сегментирана програма. А тя е разделена в няколко сегмента - 6-7 години, 8-9 години, 10-11 години, спрямо възрастта, на която участникът започва курса. Групите предстоят да бъдат обявени много скоро на сайта.

Залата се намира близо до центъра на града, на бул. "Раковски"  в посока гр. Димитровград, и в близост до кръстовището на бул. "Раковски" и бул. "Съединение". Залата е на 2-рия етаж във вход Б. Удобно място за паркиране е паркингът на бившия магазин "Марса", тъй като сградата се намира точно до него и до църквата "Св. Димитър". Може да се стигне с тролей, като се слезне на спирка "Раковски 1".

Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини