От х:

Днес в x:

9 °C

Иновативното училище по програмиране за деца MindHub отваря врати и в Хасково

През юли в Хасково отваря врати първото иновативно училище по програмиране за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години, което е част от международната мрежа на MindHub.

Основната цел на курсовете е да насочат интереса на децата към технологиите в посока, която да им помогне да се сдобият с основните дигитални умения и компетенции, логическо и аналитично мислене, необходими за успеха им във всяка една област. Програмата на MindHub е авторска и изцяло проектно-ориентирана. Методите и инструментите, с които MindHub обучава са иновативни и разработени специално за деца и младежи по програмиране, като заниманията са изцяло съобразени с тяхната възраст и интереси.

Обучението на MindHub е разделено на нива и се провежда в малки групи, със специално отношение и индивидуално внимание към всяко дете. След завършване на всяко ниво, децата получават сертификат, а родителите – обективна и бърза обратна връзка за напредъка на своите деца всеки месец, посредством родителския си профил в платформата.

Нели Кирова, която е управител и ментор на MindHub Хасково, споделя, че от 20-ти юли стартират Летните академии по програмиране, които ще съчетават придобиване на нови знания по основи на програмирането с много игри, като по време на заниманията ще се спазват стриктно всички противоепидемични мерки съобразно ситуацията с COVID-19.

MindHub Хасково през юли, организира също регулярно провеждане на безплатни демонстрационни уроци, като всеки родител би могъл да запише своето дете през онлайн платформата на училището по програмиране.
За новата учебна година, която ще стартира през септември, децата ще могат да посещават и регулярни групи, организирани по сегментирана програма. А тя е разделена в няколко сегмента - 6-7 години, 8-9 години, 10-11 години, спрямо възрастта, на която участникът започва курса. Групите предстоят да бъдат обявени много скоро на сайта.

Залата се намира близо до центъра на града, на бул. "Раковски"  в посока гр. Димитровград, и в близост до кръстовището на бул. "Раковски" и бул. "Съединение". Залата е на 2-рия етаж във вход Б. Удобно място за паркиране е паркингът на бившия магазин "Марса", тъй като сградата се намира точно до него и до църквата "Св. Димитър". Може да се стигне с тролей, като се слезне на спирка "Раковски 1".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини