От х:

Днес в x:

11 °C

В Димитровград излязоха на протест срещу правителството (видео)

    Жители на Димитровград излязоха на протест срещу правителството. Те се събраха в 11 часа днес на площад „България“, до откритата сцена до общинската администрация, за да изразят недоволството си.

    Сред протестиращите беше Иван Евлогиев, който на последните местни избори беше кандидат за кмет на община Димитровград, издигнат от Инициативен комитет.

    „Против съм това управление, което превърна хората в едни пионки, в едни хора, зависими от властта. Това управление се крепи на страха и на зависимостите на хората“, заяви димитровградчанинът.

    Коментира още, че в България има една прокуратура, която може да види сметката на всеки един човек. „Всеки един човек, който е направил малък бизнес може да му дойде една проверка, след проверката идва втора проверка и накрая идва прокуратурата. Друг е въпросът дали е виновен или не, важното е той да бъде омаскарен тотално, да бъде смачкан от репресия“, коментира Евлогиев. Той подчерта, че събралите се двайсетина души на площада са от малкото свободни хора, които не са зависими, не ги е страх, че ще ги уволнят.

    „Страшно е, че прокуратурата си позволи да посегне на държавната институция, наречена президентство на България. Това е страшното, което става в България и затова президентът Радев всичко това нарича мафия“, каза мъжът, който е бивш журналист и издател.

    „Заставаме в защита на държавността. Искаме закон и ред“, заяви Георги Стайков, който също беше кандидат за кмет на последните местни избори от БСП, но е и бивш шеф на общинската данъчна служба в Димитровград.

    „Хората се страхуват да изразят, своето мнение, своята гражданска позиция и това е мисля много показателно за сегашното управление, и съответно се превръща така като един стимул за мен и за всички хора, които смятат достойно да покажат своята човешка и гражданска позиция. И да кажем „не“ на страха“, заяви Димитър Гигов, който се представи като комунист. Според него е въпрос на дни за това гражданите на България ще спрат да се страхуват.

    Подобрен протест се готвеше в Хасково снощи, но такъв не се проведе.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (67)

    • 1
      Бр
      Браво
      101 -46
      14:04, 11 юли 2020
      Браво Димитровградчани, моите аплодисменти за вас, подкрепям ви! Успех! Долу мутрите и вън!
      • Ей ,
        да не вземеш да кажеш на твояте яничари да се правят
        на мъже като Софийските яничари и да бият невинни протестиращи хора ,
        че първо твоето семейство е изгоряло като факла
        ....
        Заптиетата по Кауньдере и МитеКасаба да си знаете
        ....
        Биеш Народа - идваме за твоето семейство
      • Чо
        Чок Браво
        11 -16
        22:33, 11 юли 2020
        Събрали се, заразили се от ковид и умряли. Така за... Виж коментара
      • Го
        Гост
        19 -5
        00:04, 12 юли 2020
        Комунизма си отива!!!
      • Ко
        Комунист
        22 -6
        01:02, 12 юли 2020
        Ако можеше всички да вземем колкото взе Евлогиев щяхме да построим комунизма!
      • См
        см
        13 -8
        01:27, 12 юли 2020
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ел
        Елена
        9 -5
        18:15, 12 юли 2020
        Българи, тези дни пишем история. Тези дни ще вземем решения не само за нас, за нашите деца, но и за България. Защото положението стигна дотам, че вече или ще са те или ще сме ние. Път назад няма. Както виждаме, нашият министъ-председател е станал за смях на цял свят. Той е шутът на Европа, шутът на света. И най-лошото открито се подиграва на народа, който е господарят на тази земя.
        Вчера, явно на няколко ракии или субстанции, Борисов реши да ни убеждава, че без него планетата ще спре да се върти, че ще се „счупи” държавата. Че ние няма да оцелеем без него. Борисов, 13 века държавата се е справяла без теб. За десетилетие от твоето управление съсипа всичко. Не ти щем некадърно направените магистрали, които се измиват на следващия ден, не ти искаме заводите, които са цехчета за капачки, не ти искаме чуждите инвеститори, докато убиваш българския бизнес. Защо не отговориш колко хора се самоубиха по време на твоето управление, колко хора предпочетоха да мият чинии и да сменят подлоги в чужбина, отколкото да останат в „проспериращата” ти държава? Защо не отговориш откъде са парите в шкафчето ти, от кого се пазиш с този пистолет до главата ти?
        Ти заяви, че оставка няма да подадеш. Ти си забравил или изобщо не знаеш, че народът определя кой да управлява. Ние знаем ти как си купуваш изборите. Знаем за „мъртвите души” в изборните списъци, които се правят от твоите кметове, знаем по колко върви един глас за твоята партия в гетата, знаем как принуждаваш адмиинистрацията да гласува за теб, знаем как изнудваш работодателите да заплашват работниците си да гласуват. Знаем как си избран и ти не си избран от народа, ти си избран от мафията. Ти удобен на Пеевски и на Доган, на кукловодите, но не си удобен на българския народ.
        Аз не искам да живея в държава, в която правителството е за смях на цял свят. Не искам да живея в държава, в която хората се самоубиват от мизерия. Не искам да живея в държава, в която главният прокурор първи нарушава Конституцията и законите. Не искам да живея в държава, в която електоратът на управляващата партия е над законите.
        Аз искам демокрация, правова държава, ред и справедливост за всички. Искам тези, които ограбиха България, да получат заслуженото си. Искам на хората да се даде възможност да живеят спокойно и който работи, да има достойно заплащане, което да му позволява нормален живот, а не оцеляване. Искам хората, работили десетилетия и изградили тази държава, да получават достойни пенсии, а не огризки, които ги правят просяци.
        Затова, Борисов, трябва да се махаш. Протестите не трябва да спират, докато ти не подадеш оставка и не бъдеш разследван за престъпления срещу народа на България. Гешев също трябва да се маха. Този човек е срам за правото, за прокуратурата и за България. И ВСС би трябвало да разследва неговата дейност напоследък, защото той се самозабрави, забрави и законите. Това не може и няма да продължава така .
        Всеки ден протести, докато не се махнат!
        Да живее България!
        Елена Гунчева
    • 2
      Md
      Mdaaa
      64 -24
      14:37, 11 юли 2020
      Е те кауните, защо да протестират? Едните са на хранилка при герб. Другите са на алъш вериш с Турция. И никой не ги закачва. Дали си плащат данъци или крият оборот...та тва е.
      • По
        Порчо
        16 -7
        23:36, 11 юли 2020
        Кауните са доволни бе! Станчо Неострото им вдигна данъците, вдигнаха им тока, сега ще вдигат водата, братчедите крадат и дебелеят. Защо да не са доволни?
    • 3
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ха
        Хаха
        48 -32
        14:52, 11 юли 2020
        Пропаднал евро- атлантически джендър, запознай се първо с историята и кога точно беше създадена мафията и мутрите. Нищо съществено не е било създадено само за теб, защото тогава и сега обществото няма нужда от прости паразити като теб
      • Лу
        Луд
        55 -47
        15:04, 11 юли 2020
        смърт за ГЕРБ и *******.
      • Ан
        антикомунист
        58 -40
        15:07, 11 юли 2020
        Комунистическата мутра Бойко Методиев вън !
      • До
        До Хаха
        27 -41
        15:39, 11 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ха
        Хаха
        18 -6
        19:22, 11 юли 2020
        Споко бре пич, не се впрягай толкова на "джендър". Нали всичко вече толкова добре е тръгнало за държавата и народа (т.е. спокойно можеш да си епилираш краката и ръцете, и да си оформяш веждите, без да се притесняваш от мнението на обществото). Извинявай за коментара ми - прав си. Всичко е мед и масло - заплати, пенсии растат главоломно, Швейцария ни завижда вече, чужденци пристигат в България да работят, чак като се замисля не мога да си похарча заплатата и сега виждаш ли, появява ми се някакъв президент и иска да "прецака" всичко. Как може такова нахалство от негова страна. Ужас....
        Хаха ти май наистина си тотално заблуден и истински Бай Ганьо
    • 4
      Дд
      дд
      47 -36
      15:09, 11 юли 2020
      Пет човека било протест!
    • 5
      На
      Наблюдатек
      37 -12
      15:19, 11 юли 2020
      Много хубаво,само че всички са на пенсионна възраст.Защо ли младите се страхуват?Защото всички са свързани със силните на деня-с обществени поръчки,с длъжности в администрацията или с очаквания за такива.Вижданията на активната възраст гравитират до тези на поредния шеф..Така е в Димитровград,оше пи-лошо е в Хасково.Колко ли от тях бяха по автобусите и вчера и днес.
      • По
        Порчо
        10 -3
        23:41, 11 юли 2020
        Е то в каунландия млад човек задържа ли се? Завърши средно и бяга кой в голям град, кой на Терминал 2. Благодарение на мутрите от местната шайка на братчедите.
    • 6
      Ко
      КОЙ?
      48 -24
      15:38, 11 юли 2020
      Точно мошеника и кредитен милионер Евлогиев ли? Димитровградският Череп. Това ли е елетроратът на Радев.Много жалко!
    • 7
      Си
      Сиса
      54 -33
      15:42, 11 юли 2020
      Всички нормални хора са против Бойко- мутрата, тъп, прост, ограничен, крадлив и долен Толуп
    • 8
      Ха
      хасковлия
      47 -15
      16:01, 11 юли 2020
      Виждате какво става вчера и днес в България. Колкото и управляващите да се опитват да оприличават протистиращите с шпицкоманда на Черепа не могат да скрият,че на народа му писна от Доги,Щиши и Боги и е време за промяна.Снощи Боги говореше за обединение.С кого да се обединя аз?С ненаялите се крърволоци и убийци на човешки съдби Малкия мавър,Тенчо,Полковника,Тъпото и техните клакьори?А те ще искат ли да обединят откраднатите от всички нас милиони с моите нищожни спестявания? А "гордия собственик" на Росенец Аамет Доги който днес изкара хиляди хора да го защитават ще раздели ли с тях милиардите си?
    • 9
      Па
      Паразити
      32 -26
      16:05, 11 юли 2020
      Този бивш олигарх Евлогиев подкрепян от комунистическия режим пак иска власт. Радев явно нещо е изтрещял след като скоро баща му бил починал. Много нагли са комунистите да знаете!!!!!
      • См
        Смешко
        34 -8
        16:36, 11 юли 2020
        Помня времето, когато Евлогиев се правеше на всемогъщ /и си беше така защото беще ограбила заводите в престъпна приватизация персона/.Беше тръгнал дори на битка срещу Димитрови.Щеше му се да прилапа и Неохим.Но не му се получи. Що жлъч и злоба изливаше по техен адрес!Сега е пълен прошляк ментално увреден човечец будещ само съжаление. Дано Димитрови си спомнят добре този епизод! И си мисля, че гаврата на Стефан Димитров миналата година с Евлогиев тогава не бе случайна! И този тръгнал да ми защитава президента Радев който е един почтен човек и не търпи престъпници да го подкрепят!
      • Ди
        Дида
        1 0
        15:25, 13 юли 2020
        "В хода на разследването е установено, че Иван Евлогиев е собственик на 25 апартамента в София, къщи в Париж и други европейски градове, а неговите деца са пратени да учат в чужбина от собствената му благотворителна фондация за подпомагане на особено талантливи деца."
        Какво ли е станало с тези имоти,та пак драпа са кьорсофрата
    • 10
      Ло
      локомотива
      28 -3
      16:31, 11 юли 2020
      Съгласен съм с тази инициатива против сегашните мошеници но нещо не ми се връзват някои от протестиращите визирам лицето георги-буркански бивш шеф на данъчна служба.Значи когато беше действащ и прибираше рушвети и лижеше задника на кмета нямаше проблем,но когато го изхвърлиха и той ревна с глас.Подберете си хората за да не ставате за смях пред съгражданите си.
    • 11
      Па
      Пак
      7 -16
      16:38, 11 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 12
      Ба
      Баба
      26 -8
      17:19, 11 юли 2020
      Брей голям протест, 5 пенсионера начело с кредитния милиоенер Евлогиев.
    • 13
      Ба
      Баба
      10 -4
      18:00, 11 юли 2020
      Благодаря за съвета отивам
      • От
        от клуба
        3 -5
        19:29, 11 юли 2020
        Няма защо.
        Приятна вечер !
    • 14
      Му
      МУТРИ ВЪН
      29 -14
      18:07, 11 юли 2020
      Искрата пламна. И огънят няма да може да се загаси с овехтели плашила като евроатлантически ценности, комунизъм, Русия, държавна сигурност. Днес вече 40 годишните не могат да кажат нищо за комунизма. И тях тази тема изобщо не ги интересува. А излизат герберите и плашат че алтернативата на тях била някакво неевропейско развитие на България. Как да им повярваш. Всичко това е лъжа. Снощи протестиращите бяха 30-35 годишни. Това е радостното. И на тях им писна да гледат как 10 г една откровена мутра като Борисов разполага с България като с бащино си феодално имение. Този човек за 10 г не обърна никакво внимание на обикновените хора, изпаднали в затруднение. За него те не съществуват. Живеят с 200 лв пенсия с 40 г стаж. А този всеки ден се хвали с някакви магистрали. Превърна България в най бедната и най корумпираната страна в ЕС.
    • 15
      Ма
      мария
      17 -19
      18:29, 11 юли 2020
      боже ела да си прибереш боклуците.тия срам нямат ли,къде се криха до сега.метлата е за мазния радев и деса.
      • Лу
        Луд
        11 -12
        19:55, 11 юли 2020
        Ти си мазен боклук.
    • 16
      Ив
      иван
      17 -19
      18:35, 11 юли 2020
      Другари ,ходом марш към Северна Корея и вземете си фатмака ,че ако остане тук Гешев ще го вкара в панделата.
      • Да
        Дамян
        12 -11
        19:27, 11 юли 2020
        Другаря Борисов тръгна ли вече натам ?
      • Га
        Газдов
        6 -6
        23:06, 11 юли 2020
        Той в панделата няма да влезне , но ти със сигурност ще чукаш камъни !
    • 17
      Ве
      Весо
      23 -21
      19:10, 11 юли 2020
      Престъпници като Цв. Василев и В. Божков стоят зад протестите и Радев.
      • Ве
        Весо
        24 -10
        19:25, 11 юли 2020
        Престъпници като Меди Доганов и Д. Пеевски стоят зад Борисов и Гешев.
      • Ло
        Лошото
        4 -6
        23:16, 11 юли 2020
        е,че и двете твърдения са верни.
    • 18
      Дв
      Двуликият Янус
      6 -12
      19:45, 11 юли 2020
      Радев и ББ са на една монета, единият е герба, дру... Виж коментара
    • 19
      ИТ
      И тоя ли протестува?!?
      23 -3
      20:14, 11 юли 2020
      Като гледам много "авторитетни" хора има на този "протест" :))) Воглаве с "честния" кредитен милионер и бивш комсомолски секретар Иван Евлогиев който от 30 години насам все прокуратурата му е виновна:) Странно що на обикновените хора прокуратурата не им пречи а само на такива мошеници издоили държавните блага и нарязали ги на скрап като Евлогиев? Жалее за онези смутни години когато ограбваше активите на маса предприятия и завлече хиляди хора с боновите книжки. Преди да се правиш на поборник за права вземи първо се издължи на хората от масовата приватизация. Жалка картинка......... Както пише един друг горе -това ли са подръжниците на РРадев? Добре е да се разграничат от такива отрепки.
    • 20
      Те
      Тенчо
      6 -4
      20:27, 11 юли 2020
      Толкова бездарни коментари може да направи само Тенчо Атанасов-най -некадърния журналист в историята на Хасковска област!
      Чу се че...
    • 21
      Да
      Дамян
      17 -10
      20:30, 11 юли 2020
      Не ги е страх да протестират димитровградчани , просто Радев в комплект с Черепа не ги кефи. И мисля ,че одобряват ,че Гешев подбра баш крадците и ,дай боже , ги окошари.Протестират тези,на които им припари под задниците или си загубиха спонсорите.
      • Tr
        truth
        9 -13
        22:31, 11 юли 2020
        Баш крадците са онези, окупирали държавния морски... Виж коментара
      • Да
        дамянчо
        3 -2
        09:49, 13 юли 2020
        Дамянчо, не говори от името на димитровградчани. Ще му дойде реда. Феодалното робство съществува и тука. Нима не ти прави впечатление грабежа от над 5 милиона лева за сменените плочки на бул." България". Отидоха в джоба на кмета и гочев и активистите на герб.
    • 22
      Мо
      Мончо
      8 -4
      20:44, 11 юли 2020
      Знам,че сте регионален сайт,ама поне пишете само това за страната:В София има протести
    • 23
      От
      Отговор
      6 -4
      21:10, 11 юли 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 24
      Фъ
      ФъКю
      12 -9
      21:43, 11 юли 2020
      Като сте прости ще патите, заслужавате си да ви управляват Курнелия и Деса дълбоката..
      • Гр
        Гражданин
        7 -8
        22:33, 11 юли 2020
        По умен от Борисов няма !!!!!
        Всички други са прости !
    • 25
      Ку
      курти
      10 -5
      21:45, 11 юли 2020
      Евлогиев ти май се засегна и почна да обиждаш жената .Тя е с името си ,а ти се криеш като миризлива мишка
      • Да
        Да
        3 -5
        22:38, 11 юли 2020
        Куртев , за никакъв к.р не ставаш !
        А и тя да си мери малко приказките !
    • 26
      Ве
      Веско
      13 -4
      21:52, 11 юли 2020
      Дано не са платени от подкупния Стефан, "собственика" на бившия торов завод. Ако всичко е спонтанно е хубаво. Факт е че България има нужда от пълна промяна на политическата система и управлението. Само да не върнем по този начин старите наглеци и разсипници, че тогава вече ще ни закопаят на цяло.
      • Мн
        Мнение
        4 -6
        22:22, 11 юли 2020
        Веско извинявай брат , сега да не би на сме закопани изцяло !
      • Да
        Да
        3 -4
        00:08, 12 юли 2020
        Ами стой си у къщи п.дал и после не реви !
    • 27
      Ха
      хасковлии
      14 -8
      22:40, 11 юли 2020
      Хасковци пут...вци , няма ли да излезем и ние - вижте другите градове ....
      • Не
        Не
        8 -4
        23:18, 11 юли 2020
        няма.
    • 28
      Ас
      Асково
      13 -11
      23:01, 11 юли 2020
      Жалко че Хасково изостана и от Димитровград. Уж сме по голям град, а не си личи. Браво на Димитровград!
    • 29
      Дг
      Дгф
      16 -12
      02:20, 12 юли 2020
      Радев предаде България! Защитавайте държавността, защитавайте закона! Опълчете се на тези подкупни протестъри!
      • Па
        Патриот
        6 -6
        14:22, 12 юли 2020
        Да Дгф , да защитим най демократичното правителство и най демократичния премиер !
        Опълчете се, за да подкрепим най честното и неподкупно правителство !
    • 30
      Ст
      Стара чанта
      8 -7
      20:49, 12 юли 2020
      Долна червена болшевишка ПАПЛАЧ! Спретнахте си превратчето през 89, назначихте си милионерите - тъпи примати, създадохте си силовите групировки, създадохте хаоса - защото така най- лесно се краде . Сега огладняхте за власт и пари - като почнаха да ви отрязват "спестовните касички" /- милионерчетата, дето ви пълнеха партийните сметки/. Тровите земята / " индустриалците " от Русе - дето заравят олово и киселини в незаконни сметища / ....Сдухани отрепки , само революции, бомби и преврати са в главите ви! Измитайте се към Сев. Корея, или Русия - там са ви другарчетата . Дано в ада да се пържите, гнусни чугунени глави !
      • Дг
        Дгф
        6 -5
        21:07, 12 юли 2020
        Активират ги централно! Няма нормален човек, който, с ръка на сърцето, да каже, че подкрепя текущите брожения и протести. ДА. Има корупция. Пример - община Димитровград и нейния кмет с фалшифицирана диплома. Но хаоса е нещо, което трябва да бъде избягвано. Хаоса помага на мародерите. Долу президента!
      • Да
        Дамян ( истинският)
        2 -4
        21:09, 12 юли 2020
        Браво, " стара чанта" , нямам какво да добавя.
    • 31
      Гр
      Гражданин
      1 0
      20:09, 13 юли 2020
      Атанасов, по културно!
    • 32
      Ха
      Хас мукар
      2 -2
      21:16, 13 юли 2020
      Стара чанта лачена , стара курва !
      • Об
        Обратното
        1 0
        14:00, 15 юли 2020
        Стара курва , стара чанта лачена .
    • 33
      Й
      й
      1 0
      18:26, 14 юли 2020
      Не мга да разбера,другарите,защо протестират,с/у своите си.
    Последни новини