От х:

Днес в x:

5 °C

Започват ремонти по четири пътни проекта в Хасковска област

Агенция "Пътна инфраструктура" е дала “зелена “ светлина за четири ремонта по пътната инфраструктура в Хасковска област.

11,5 км. от отсечката Върбово-Тънково в посока към с.Долни главанак са вече в подготвителна работа. Пътят, който е най-прекият от Маджарово до Харманли, и по който маджаровци пътуват до болницата в Харманли, е в изключително лошо състояние. Наложително е ремонтирането му и заради това, че по този участък в учебно време се извозват до училището в Маджарово десетки деца от околните села.

Крайният срок за приключване на дейностите е средата на 2021 година. След приключването на работата пътната отсечка ще е с нов асфалт, обновена хоризонтална и вертикална маркировка, ще бъдат монтирани и нови мантинели. В този участък не е правен основен ремонт от 1984 година насам, посочи шефът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

В процес на подготовка към същинската работа е и още един възлов проект-ремонтът на моста над река Соколица, на пътя Тополовград-Харманли, в участъка на с.Хлябово. При старта на ремонта ще има пренасочване на движението. За локалното, местно движение, е определен машрут по стария път към с. Хлябово. Останалите автомобили ще се пренасочват през селата Устрем-Радовец и Студена.

От областна администрация съобщиха днес, че има одобрено финансиране за старта на още два важни инфраструктурни проекта в региона на Хасково. Единият касае участък от републиканския път между Димитровград и Стара Загора. Срокът, в който фирмата  изпълнител трябва да приключи, съгласно одобреното задание от АПИ, е едногодишен. В участъкът ще бъдат положени нови асфалтови пластове, нови ограждащи съоръжения, вертикална сигнализация и пътна маркировка. По този път има и три моста, които също са включени в ремонта.

За тази година е предвидено и изграждането на кръстовище с трета лента за ляв завой по пътя Хасково-Кърджали при  с. Войводово.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ко
  Кога?
  10 -4
  16:00, 7 юли 2020
  Селата по пътя Хасково-Пловдив
  • Ух
   ух
   5 -6
   18:35, 7 юли 2020
   да движат пеша
 • 2
  Жи
  Жител на града
  16 -1
  16:17, 7 юли 2020
  А улиците в града? Дупки,кърпежи....И поредното МАЛОУМИЕ маркировката да се "освежава" в делничен ден.
  Събота привечер и в неделя сутрин най-няма коли.Тогава ще се и запази за повече време.
  И друг наболял проблем.Хасковските улици все по-трудно и по-трудно поемат увеличаващия се поток от коли.Ами сложете светофари на възловите кръстовища в центъра.Така или иначе висим по тях,кой с предимство,кой без,кой знае правилата,кой не знае...Та едни прости светофари,с правилна регулировка за зелена вълна биха свършили работа.
 • 3
  11
  11
  17 -2
  16:45, 7 юли 2020
  А пътя Хасково-с.Елена ????? Лунен пейзаж!!!
  от Малево до Елена само дупки ,пропадане и дървета ,които запушват половината път!!!
 • 4
  Мо
  Мовчо
  1 -2
  22:09, 7 юли 2020
  Кръгово на всяко кръстовище!

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини