От х:

Днес в x:

Започват ремонти по четири пътни проекта в Хасковска област

Агенция "Пътна инфраструктура" е дала “зелена “ светлина за четири ремонта по пътната инфраструктура в Хасковска област.

11,5 км. от отсечката Върбово-Тънково в посока към с.Долни главанак са вече в подготвителна работа. Пътят, който е най-прекият от Маджарово до Харманли, и по който маджаровци пътуват до болницата в Харманли, е в изключително лошо състояние. Наложително е ремонтирането му и заради това, че по този участък в учебно време се извозват до училището в Маджарово десетки деца от околните села.

Крайният срок за приключване на дейностите е средата на 2021 година. След приключването на работата пътната отсечка ще е с нов асфалт, обновена хоризонтална и вертикална маркировка, ще бъдат монтирани и нови мантинели. В този участък не е правен основен ремонт от 1984 година насам, посочи шефът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

В процес на подготовка към същинската работа е и още един възлов проект-ремонтът на моста над река Соколица, на пътя Тополовград-Харманли, в участъка на с.Хлябово. При старта на ремонта ще има пренасочване на движението. За локалното, местно движение, е определен машрут по стария път към с. Хлябово. Останалите автомобили ще се пренасочват през селата Устрем-Радовец и Студена.

От областна администрация съобщиха днес, че има одобрено финансиране за старта на още два важни инфраструктурни проекта в региона на Хасково. Единият касае участък от републиканския път между Димитровград и Стара Загора. Срокът, в който фирмата  изпълнител трябва да приключи, съгласно одобреното задание от АПИ, е едногодишен. В участъкът ще бъдат положени нови асфалтови пластове, нови ограждащи съоръжения, вертикална сигнализация и пътна маркировка. По този път има и три моста, които също са включени в ремонта.

За тази година е предвидено и изграждането на кръстовище с трета лента за ляв завой по пътя Хасково-Кърджали при  с. Войводово.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ко
  Кога?
  10 -4
  16:00, 7 юли 2020
  Селата по пътя Хасково-Пловдив
  • Ух
   ух
   5 -6
   18:35, 7 юли 2020
   да движат пеша
 • 2
  Жи
  Жител на града
  16 -1
  16:17, 7 юли 2020
  А улиците в града? Дупки,кърпежи....И поредното МАЛОУМИЕ маркировката да се "освежава" в делничен ден.
  Събота привечер и в неделя сутрин най-няма коли.Тогава ще се и запази за повече време.
  И друг наболял проблем.Хасковските улици все по-трудно и по-трудно поемат увеличаващия се поток от коли.Ами сложете светофари на възловите кръстовища в центъра.Така или иначе висим по тях,кой с предимство,кой без,кой знае правилата,кой не знае...Та едни прости светофари,с правилна регулировка за зелена вълна биха свършили работа.
 • 3
  11
  11
  17 -2
  16:45, 7 юли 2020
  А пътя Хасково-с.Елена ????? Лунен пейзаж!!!
  от Малево до Елена само дупки ,пропадане и дървета ,които запушват половината път!!!
 • 4
  Мо
  Мовчо
  1 -2
  22:09, 7 юли 2020
  Кръгово на всяко кръстовище!
 • 5
  Г-
  Г-н Михайлов
  0 0
  21:33, 8 юли 2020
  Господа Леваци- Областни,Общински АПИ, и самозвани инженери и строителни техници! Вие не разбрахте ли че трета лента на кръстовище с главен път като Кърджалийския спасение няма? Престрояваш се, идва отзад мамалигата,който изпреварва с 120км/ч и се получава......Милен Цветков( Бог да го Прости!) Само кръгово- като Ясаки. Като си оставят кожите 2/3 румънци и ще се научат. Един път поне направете нещо като хората, а не като локалното на Узунджовския м@н..го- откраднати пари а файда за хората няма!!!

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020
Последни новини