От х:

Днес в x:

20 °C

Спряха пропуска на туристи към Гърция през пунктовете Маказа, Капитан Петко и Ивайловград

От днес пътуващите с туристическа цел от България към Гърция ще могат да преминават само през ГКПП Кулата. Към обяд там трафикът е нормален, съобщават от полицията.

От 14 часа и на ГКПП Маказа ще бъде преустановено пропускането на туристи. През граничния пункт ще бъдат пускани обаче  собственици на имоти в Гърция, но само ако представят документ за собственост, съобщиха от МВР.

Туристите вече не могат да минават в южната ни съседка и през  гранично-контролно пропускателните пунктове Капитан Петко войвода и Ивайловград.

На ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки, уточняват българските власти.

Всички туристи ще се пропускат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (27)

 • 1
  Ku
  Kurec
  47 -10
  14:18, 5 юли 2020
  Народа има само задължения и никакви прав.Идва деня когато ще наебем всички управници!
  • Ви
   Виж сега
   8 -27
   15:08, 5 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ha
   haskowo
   13 -24
   16:27, 5 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   До Хасково
   3 0
   10:05, 6 юли 2020
   Как да го обясниш това на тъпия български селянин,който е свикнал да го държат под комунистически строй и така и никога не разбра,що е то демокрация!
 • 2
  Ск
  Скандинавец
  25 -6
  15:09, 5 юли 2020
  Вече има и съмнения за коректността на статистиката на починалите от коронавирус, защото самата практика показва това. Например, ако човек е болен от рак в терминален стадий, но се зарази и от корона вирус и умре. От какво всъщност е починал - от коронавирус или от рак? В смъртните актове обаче се пише - коронавирус. Или пострадал тежко в пътнотранспортно произшествие мъж почива. Също има коронавирус, но от него ли си е отишъл или от несъвместимите с живота тежки травми? А в Северна Ирландия за жертви на коронавирус се броят и лица, починали 28 дни след като са дали първи положителен резултат, независимо дали вирусът е бил причина за смъртта. Варианти за изкривяване на тази статистика има много.
  Но не и в Швеция се раздува статистиката.
  Здравеопазването в страната изисква установяване на истинската причина за смъртта. Нека не забравяме, че преди още да се пръкне този нов коронавирус, всеки ден, всяка секунда някой някъде умира.
  А какво ще стане, ако Швеция се справи по-добре от държавите, поставили народа си под строга карантина? Ако накрая излезе, че и другите страни са могли да се справят с заразата без да разрушават цели сектори от икономиката си, без да наливат милиони във фондовете по безработица, без драконовските мерки, ограничаващи гражданските свободи?
 • 3
  Сп
  Спартак
  7 -33
  16:28, 5 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Цв
   Цв.
   16 -2
   17:09, 5 юли 2020
   Тъп си, тулуп.
  • Ки
   Китен Хубчев
   8 0
   18:05, 5 юли 2020
   Значи зависи къде ве Спартакчо!Ако седнеш на плажа на бара,може една бира и петарка да отнесе,както е навсякъде по света.Иначе си прав за магазина.Биричката Астика кенче си е 1.20.
  • Г-
   Г-н Михайлов
   15 -5
   18:24, 5 юли 2020
   Чи Спартак не си ми е ясно. Но си овца и това е сигурно! Кеф цена няма бе левак! Това ли ти е Демокрацията? Да ходи кой където иска и да харчи колкото иска! Що не ходите в Москва и Ленинград да учите, а пращате децата си в Мюнхен и Лондон? Комунистическа промита коджа кафа си ти!!
  • До
   до пидала Михайлов
   2 -9
   19:39, 5 юли 2020
   Ти си бил голям ка пу т ве ми ш ко! Виж коментара
 • 4
  Су
  Сула
  19 -1
  17:11, 5 юли 2020
  Спартак, Спартак. Ще си останеш прост роб. Свободните хора имат право на свободна воля. Ако искат ще ходят на Черно море. Ако искат на Егейско. И не си ти този, който ще заповядва кой как и къде. За цените в Гърция можем да поспорим доста, но явно не си в час. Хубаво е навсякъде и нека всеки сам да си реши къде да почива.
 • 5
  Ту
  Турчин от България
  9 -10
  18:03, 5 юли 2020
  Ходил съм навсякъде,но Спартак е прав.Всичко друго е търчи та лъжи,и плюене в нашия си двор.Но няма лошо човек да иде и да пробва.
 • 6
  Ас
  Аспарух Лешников
  7 -3
  18:07, 5 юли 2020
  На мен ми е кеф да ходя на Камчатка.Чат бат и на Аляска.
  • Тъ
   тъпа харманлийска пyтка
   8 -1
   18:32, 5 юли 2020
   Бате, ще ми донесеш ли камчатски лешник, искам да си направя настойка за премахване на гадния мирис от вагината ми.
  • Al
   AL
   5 -1
   19:10, 5 юли 2020
   Ще ти донеса,кажи си адреса.
  • Тъ
   тъпата пyтка
   0 -2
   09:52, 6 юли 2020
   Търси ме с сградата на областната управа, кажи на портиерчето, че идваш да ме eбеш.
 • 7
  Зз
  ЗЗ
  5 -13
  18:22, 5 юли 2020
  Като пропуснете Гърция няма да умрете. Виж коментара
 • 8
  Гр
  Град
  3 -12
  19:11, 5 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 9
  11
  11111
  7 0
  19:56, 5 юли 2020
  Софиянци се готвят за изборите...а останалите на Черно море...Мицотакис и Б.Б. са от една партия в Европарламента...а и на Мицотакис не му е приятно в Сверна Гърция хотелите да са пълни а в останалата част затворени....С 15-20 човека на ден на Акропола...си е подигравка...
 • 10
  Са
  Сарандев
  4 -8
  19:56, 5 юли 2020
  Гърците са големи боклуци. Виж коментара
  • На
   Националист
   12 -3
   20:08, 5 юли 2020
   Те може и да са големи, но ние сме още по - големи!
 • 11
  До
  До Спартак
  21 -1
  20:59, 5 юли 2020
  Спартак,днес се прибрах от Слънчев бряг.Хотелът беше хубав,храната също.Само,че с пристигането се започна с 10лв.на ден за паркинг.На плажа чадър и два шезлонга са 12 лв.на ден.Тоалетната на плажа също е левче. Всичко това го няма в Гърция.За тези пари които ше дадеш там ще получиш прилична консумация.Работят сигурно 20% от хотелите и на плажа са заети едва-едва първа и втора линия.Морето е като блато-мръсно и пълно с неприятни водорасли .Влизайки в него/направих го по веднъж на ден/ изпитвах отвращение вместо удоволствие.Вечер като се разхождахме видях един обречен,пустинен и апокалиптичен комплекс.И каква беше изненадата ми когато вчера прочетох,че Бойко Борисов е казал ,че имаме най-чистото море,а БЛИЦ написа,че Южното юЧерноморие пращи от курортисти,а Слънчев бряг е препълнен.Чудех се на очите си ли да вярвам или на сайта.
  • Сс
   ссс
   1 -17
   22:03, 5 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • От
   отговор
   12 -2
   22:33, 5 юли 2020
   Ссс, говоря по принцип. Три дни паркинг , чадъри и тоалетна които получавам безплатно в Гърция са около 40 евро.Това са пет-шест фрапета и още толкова бири .Ако за теб са нищо мен ме дразни,че в България не ми вземат парите като в Гърция.Ама ти май не обърна внимание и на морето?Кристално чисто,топло и без мъртво вълнение срещу едно мръсно,отвратително езеро.Ако не си съгласен дано се срещнем в Гърция макар преминали през Кулата за да се убедиш в това което пиша.
 • 12
  Ут
  ути
  1 -6
  22:01, 5 юли 2020
  Голям праз. Виж коментара
 • 13
  Га
  Гаргамел
  7 -2
  09:48, 6 юли 2020
  Успях да изкарам една седмица на бяло море. Да се надяваме септември ще отпаднат забраните и пак ще ида. Не бях стъпвал на нашето черно море и миналата година изкарах две седмици на Иракли . Мръсотия мухи комари и надути цени в магазини и капанчета. И това е същото място където природозащитници реват че се унищожавала природата. Сигурно още пет години няма да стъпя на нашето си море.
  • См
   Смърфа
   1 0
   22:36, 6 юли 2020
   Гаргамел , знаеш , че много те обичаме , все ревете , че ни ви стигат доходите а пък ходите като разпрани , чак и планове правите за септември .
   Никъде няма да ходите , ще затворят всички пунктове и тука , с маската до магазина и в къщи.

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
09 авг 2020
Последни новини