От х:

Днес в x:

12 °C

Спряха пропуска на туристи към Гърция през пунктовете Маказа, Капитан Петко и Ивайловград

От днес пътуващите с туристическа цел от България към Гърция ще могат да преминават само през ГКПП Кулата. Към обяд там трафикът е нормален, съобщават от полицията.

От 14 часа и на ГКПП Маказа ще бъде преустановено пропускането на туристи. През граничния пункт ще бъдат пускани обаче  собственици на имоти в Гърция, но само ако представят документ за собственост, съобщиха от МВР.

Туристите вече не могат да минават в южната ни съседка и през  гранично-контролно пропускателните пунктове Капитан Петко войвода и Ивайловград.

На ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки, уточняват българските власти.

Всички туристи ще се пропускат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

 • 1
  Ku
  Kurec
  47 -10
  14:18, 5 юли 2020
  Народа има само задължения и никакви прав.Идва деня когато ще наебем всички управници!
  • Ви
   Виж сега
   8 -27
   15:08, 5 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ha
   haskowo
   13 -24
   16:27, 5 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   До Хасково
   3 0
   10:05, 6 юли 2020
   Как да го обясниш това на тъпия български селянин,който е свикнал да го държат под комунистически строй и така и никога не разбра,що е то демокрация!
 • 2
  Ск
  Скандинавец
  25 -6
  15:09, 5 юли 2020
  Вече има и съмнения за коректността на статистиката на починалите от коронавирус, защото самата практика показва това. Например, ако човек е болен от рак в терминален стадий, но се зарази и от корона вирус и умре. От какво всъщност е починал - от коронавирус или от рак? В смъртните актове обаче се пише - коронавирус. Или пострадал тежко в пътнотранспортно произшествие мъж почива. Също има коронавирус, но от него ли си е отишъл или от несъвместимите с живота тежки травми? А в Северна Ирландия за жертви на коронавирус се броят и лица, починали 28 дни след като са дали първи положителен резултат, независимо дали вирусът е бил причина за смъртта. Варианти за изкривяване на тази статистика има много.
  Но не и в Швеция се раздува статистиката.
  Здравеопазването в страната изисква установяване на истинската причина за смъртта. Нека не забравяме, че преди още да се пръкне този нов коронавирус, всеки ден, всяка секунда някой някъде умира.
  А какво ще стане, ако Швеция се справи по-добре от държавите, поставили народа си под строга карантина? Ако накрая излезе, че и другите страни са могли да се справят с заразата без да разрушават цели сектори от икономиката си, без да наливат милиони във фондовете по безработица, без драконовските мерки, ограничаващи гражданските свободи?
 • 3
  Сп
  Спартак
  7 -33
  16:28, 5 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Цв
   Цв.
   16 -2
   17:09, 5 юли 2020
   Тъп си, тулуп.
  • Ки
   Китен Хубчев
   8 0
   18:05, 5 юли 2020
   Значи зависи къде ве Спартакчо!Ако седнеш на плажа на бара,може една бира и петарка да отнесе,както е навсякъде по света.Иначе си прав за магазина.Биричката Астика кенче си е 1.20.
  • До
   до пидала Михайлов
   2 -9
   19:39, 5 юли 2020
   Ти си бил голям ка пу т ве ми ш ко! Виж коментара
 • 4
  Су
  Сула
  19 -1
  17:11, 5 юли 2020
  Спартак, Спартак. Ще си останеш прост роб. Свободните хора имат право на свободна воля. Ако искат ще ходят на Черно море. Ако искат на Егейско. И не си ти този, който ще заповядва кой как и къде. За цените в Гърция можем да поспорим доста, но явно не си в час. Хубаво е навсякъде и нека всеки сам да си реши къде да почива.
 • 5
  Ту
  Турчин от България
  9 -10
  18:03, 5 юли 2020
  Ходил съм навсякъде,но Спартак е прав.Всичко друго е търчи та лъжи,и плюене в нашия си двор.Но няма лошо човек да иде и да пробва.
 • 6
  Ас
  Аспарух Лешников
  7 -3
  18:07, 5 юли 2020
  На мен ми е кеф да ходя на Камчатка.Чат бат и на Аляска.
  • Тъ
   тъпа харманлийска пyтка
   8 -1
   18:32, 5 юли 2020
   Бате, ще ми донесеш ли камчатски лешник, искам да си направя настойка за премахване на гадния мирис от вагината ми.
  • Al
   AL
   5 -1
   19:10, 5 юли 2020
   Ще ти донеса,кажи си адреса.
  • Тъ
   тъпата пyтка
   0 -2
   09:52, 6 юли 2020
   Търси ме с сградата на областната управа, кажи на портиерчето, че идваш да ме eбеш.
 • 7
  Зз
  ЗЗ
  5 -13
  18:22, 5 юли 2020
  Като пропуснете Гърция няма да умрете. Виж коментара
 • 8
  Гр
  Град
  3 -12
  19:11, 5 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 9
  11
  11111
  7 0
  19:56, 5 юли 2020
  Софиянци се готвят за изборите...а останалите на Черно море...Мицотакис и Б.Б. са от една партия в Европарламента...а и на Мицотакис не му е приятно в Сверна Гърция хотелите да са пълни а в останалата част затворени....С 15-20 човека на ден на Акропола...си е подигравка...
 • 10
  Са
  Сарандев
  4 -8
  19:56, 5 юли 2020
  Гърците са големи боклуци. Виж коментара
  • На
   Националист
   12 -3
   20:08, 5 юли 2020
   Те може и да са големи, но ние сме още по - големи!
 • 11
  До
  До Спартак
  21 -1
  20:59, 5 юли 2020
  Спартак,днес се прибрах от Слънчев бряг.Хотелът беше хубав,храната също.Само,че с пристигането се започна с 10лв.на ден за паркинг.На плажа чадър и два шезлонга са 12 лв.на ден.Тоалетната на плажа също е левче. Всичко това го няма в Гърция.За тези пари които ше дадеш там ще получиш прилична консумация.Работят сигурно 20% от хотелите и на плажа са заети едва-едва първа и втора линия.Морето е като блато-мръсно и пълно с неприятни водорасли .Влизайки в него/направих го по веднъж на ден/ изпитвах отвращение вместо удоволствие.Вечер като се разхождахме видях един обречен,пустинен и апокалиптичен комплекс.И каква беше изненадата ми когато вчера прочетох,че Бойко Борисов е казал ,че имаме най-чистото море,а БЛИЦ написа,че Южното юЧерноморие пращи от курортисти,а Слънчев бряг е препълнен.Чудех се на очите си ли да вярвам или на сайта.
  • Сс
   ссс
   1 -17
   22:03, 5 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • От
   отговор
   12 -2
   22:33, 5 юли 2020
   Ссс, говоря по принцип. Три дни паркинг , чадъри и тоалетна които получавам безплатно в Гърция са около 40 евро.Това са пет-шест фрапета и още толкова бири .Ако за теб са нищо мен ме дразни,че в България не ми вземат парите като в Гърция.Ама ти май не обърна внимание и на морето?Кристално чисто,топло и без мъртво вълнение срещу едно мръсно,отвратително езеро.Ако не си съгласен дано се срещнем в Гърция макар преминали през Кулата за да се убедиш в това което пиша.
 • 12
  Ут
  ути
  1 -6
  22:01, 5 юли 2020
  Голям праз. Виж коментара
 • 13
  Га
  Гаргамел
  7 -2
  09:48, 6 юли 2020
  Успях да изкарам една седмица на бяло море. Да се надяваме септември ще отпаднат забраните и пак ще ида. Не бях стъпвал на нашето черно море и миналата година изкарах две седмици на Иракли . Мръсотия мухи комари и надути цени в магазини и капанчета. И това е същото място където природозащитници реват че се унищожавала природата. Сигурно още пет години няма да стъпя на нашето си море.
  • См
   Смърфа
   1 0
   22:36, 6 юли 2020
   Гаргамел , знаеш , че много те обичаме , все ревете , че ни ви стигат доходите а пък ходите като разпрани , чак и планове правите за септември .
   Никъде няма да ходите , ще затворят всички пунктове и тука , с маската до магазина и в къщи.

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини