От х:

Днес в x:

Стоки менте от Турция за Румъния спрени в района на ГКПП Капитан Петко войвода

Над 14 000 текстилни изделия и спортни обувки с логото на световноизвестни марки откриха митническите служители от отделите „Митническо разузнаване и разследване -Тракийска“ и „Митнически мобилни групи“ при проверки в района на ГКПП Капитан Петко войвода.
При един от случаите ментетата са открити в товарен автомобил с чужда регистрация, влизащ в страната от Гърция на 27-ми март. Шофьорът на камиона, румънски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Румъния. Превозното средство е отклонено за щателна проверка, която се извършава в митническо хале на Териториална митническа дирекция „Тракийска“ в Свиленград.

В превозното средство са открити 11 914 текстилни изделия с логото на защитени търговски марки, от които 7089 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Намерени са и 4230 рокли, долнища, спортни комплекти, клинове, 2250 тениски и 99 чифта спортни обувки, всички с логото на 35 защитени търговски марки.

Открити са още 510 детски комплекта с изображението на известен анимационен герой. При проверката е установено, че 4825 текстилни шапки с козирка, декорирани с регистрирани марки, не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.
На 26 и 28 март митнически служители проверяват в района на ГКПП Капитан Петко войвода два камиона, превозващи стоки от Турция за Румъния. В единия товарен автомобил митническите инспектори откриват 1082 рокли, детски комплекти, пижами и тениски с изображението на анимационен герой и 765 тениски със логото на популярна марка, а в другия- 276 тениски отново с изображение на анимационен герой.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. За откритите контрабандни шапки е образувано административнонаказателно производство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини