От х:

Днес в x:

10 °C

Дезинфекцираха избирателните секции, ще мерят температурата на членовете на СИК

  Дезинфекция започна на избирателни секции в Хасково. Днес дейностите бяха проведени от специализирана фирма в СУ „Васил Левски“, в което са обособени три секции за гласуване на парламентарните избори на 4 април 2021 г.

  На територията на община Хасково са образувани 156 избирателни секции, съобщиха от местната администрация. За първи път СИК ще работят в условията на извънредна епидемична обстановка, което ще бъде изпитание както за тях, така и за всички, ангажирани с подготовката и провеждането на изборите. В тази връзка кметът на община Хасково Станислав Дечев информира всички директори на училища, на ДГ №17, секретарите на народните читалища, на клубовете и уредниците на сгради, в които има СИК за мерките, които трябва да спазват, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването.

  Трябва да се обособят, доколкото е възможно, отделни входни и изходни коридори в сградата, в която са разположени СИК. При невъзможност да се обособят коридори за еднопосочно придвижване на избирателите и участниците в изборния процес, да се направи подходяща маркировка.

  До колкото е възможно и според персонала, с който разполагат, да следят за броя на избирателите, които влизат в сградата, за да се избягват струпвания, а избирателите да бъдат възможно най-кратко време в сградата.

  Да определят дежурни служители, които на входа на сградата, да предоставят еднократни маски на избиратели, които не носят такива. Всяка избирателна комисия получава, заедно с изборните материали, еднократни маски, предназначени за избирателите.

  Да бъде определен служител, който в деня на изборите, да се грижи за чистотата и да съблюдава за опазване на имуществото в сградата, както и да извърши дезинфекция на подовите повърхности в общите части, които се ползват в изборния ден. Служители на община Хасково ще почистват и дезинфекцират сградите, които са неизползваеми, но има ситуирани СИК. Дезинфектантът за подовите настилки е осигурен от община Хасково.

  Всички лични предпазни средства за членовете на СИК, както и дезинфектанти за ръце и повърхности, ще бъдат предоставени на всички СИК от общинска администрация Хасково, заедно с изборните материали и книжа. Това ще стане на 3 април, по график. Получаването на изборните материали от СИК ще бъде съобразено с графика за доставка на машините. Всеки председател на СИК ще бъде уведомен по телефона за часа, в който следва да получи материалите.

  В изборния ден, съгласно указанията на МЗ, е направена организация от страна на община Хасково, така че всяка СИК да бъде посетена от медицинско лице. То ще извърши измерване на телесната температура на членовете на СИК с безконтактен термометър. Лица с температура над 37 градуса или със симптоми на остри респираторни заболявания /кашлица, хрема, затруднено дишане и др./ няма да се допускат в СИК.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Че
   Червен кръст
   3 -4
   20:25, 2 апр 2021
   Продължава раздаването на 2 пакета брашно -шише олио -пакет ориз в кв.Бадема....побързайте до изчерпване на количествата....
   • Ча
    Чаги
    1 -2
    20:41, 2 апр 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ма
   Ма
   4 -2
   22:46, 2 апр 2021
   тва само тва училище ли в града има избирателни секции? Стига сте снимали само на едно място. Айде няма нужда от постановки и излишен рейтинг. Аман от теманета и поклони!
  • 3
   Мо
   МОЛБА ДО СИК
   1 -2
   00:06, 3 апр 2021
   Моля, помолете членовете на избирателните комисии ако имат вода в къщи ( няма аварии) да се изкъпят
   :)))
  • 4
   Мб
   мба
   2 -1
   02:20, 3 апр 2021
   Днес в зеления квартал пак раздаваха скъсани цървули по половин проскубано пиле пакетче отровни гъби и по 60лева на цяло.В изворния ден обещаха да дадат по шише фалшива ракия компот от дренки марули от специалните градини покрай Гълабово и безплатна подръжка на асансиорите в махалата

  Хороскоп за 10.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
  10 апр 2021
  Последни новини