От х:

Днес в x:

Дезинфекцираха избирателните секции, ще мерят температурата на членовете на СИК

    Дезинфекция започна на избирателни секции в Хасково. Днес дейностите бяха проведени от специализирана фирма в СУ „Васил Левски“, в което са обособени три секции за гласуване на парламентарните избори на 4 април 2021 г.

    На територията на община Хасково са образувани 156 избирателни секции, съобщиха от местната администрация. За първи път СИК ще работят в условията на извънредна епидемична обстановка, което ще бъде изпитание както за тях, така и за всички, ангажирани с подготовката и провеждането на изборите. В тази връзка кметът на община Хасково Станислав Дечев информира всички директори на училища, на ДГ №17, секретарите на народните читалища, на клубовете и уредниците на сгради, в които има СИК за мерките, които трябва да спазват, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването.

    Трябва да се обособят, доколкото е възможно, отделни входни и изходни коридори в сградата, в която са разположени СИК. При невъзможност да се обособят коридори за еднопосочно придвижване на избирателите и участниците в изборния процес, да се направи подходяща маркировка.

    До колкото е възможно и според персонала, с който разполагат, да следят за броя на избирателите, които влизат в сградата, за да се избягват струпвания, а избирателите да бъдат възможно най-кратко време в сградата.

    Да определят дежурни служители, които на входа на сградата, да предоставят еднократни маски на избиратели, които не носят такива. Всяка избирателна комисия получава, заедно с изборните материали, еднократни маски, предназначени за избирателите.

    Да бъде определен служител, който в деня на изборите, да се грижи за чистотата и да съблюдава за опазване на имуществото в сградата, както и да извърши дезинфекция на подовите повърхности в общите части, които се ползват в изборния ден. Служители на община Хасково ще почистват и дезинфекцират сградите, които са неизползваеми, но има ситуирани СИК. Дезинфектантът за подовите настилки е осигурен от община Хасково.

    Всички лични предпазни средства за членовете на СИК, както и дезинфектанти за ръце и повърхности, ще бъдат предоставени на всички СИК от общинска администрация Хасково, заедно с изборните материали и книжа. Това ще стане на 3 април, по график. Получаването на изборните материали от СИК ще бъде съобразено с графика за доставка на машините. Всеки председател на СИК ще бъде уведомен по телефона за часа, в който следва да получи материалите.

    В изборния ден, съгласно указанията на МЗ, е направена организация от страна на община Хасково, така че всяка СИК да бъде посетена от медицинско лице. То ще извърши измерване на телесната температура на членовете на СИК с безконтактен термометър. Лица с температура над 37 градуса или със симптоми на остри респираторни заболявания /кашлица, хрема, затруднено дишане и др./ няма да се допускат в СИК.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Че
      Червен кръст
      3 -4
      20:25, 2 апр 2021
      Продължава раздаването на 2 пакета брашно -шише олио -пакет ориз в кв.Бадема....побързайте до изчерпване на количествата....
      • Ча
        Чаги
        1 -2
        20:41, 2 апр 2021
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ма
      Ма
      4 -2
      22:46, 2 апр 2021
      тва само тва училище ли в града има избирателни секции? Стига сте снимали само на едно място. Айде няма нужда от постановки и излишен рейтинг. Аман от теманета и поклони!
    • 3
      Мо
      МОЛБА ДО СИК
      1 -2
      00:06, 3 апр 2021
      Моля, помолете членовете на избирателните комисии ако имат вода в къщи ( няма аварии) да се изкъпят
      :)))
    • 4
      Мб
      мба
      2 -1
      02:20, 3 апр 2021
      Днес в зеления квартал пак раздаваха скъсани цървули по половин проскубано пиле пакетче отровни гъби и по 60лева на цяло.В изворния ден обещаха да дадат по шише фалшива ракия компот от дренки марули от специалните градини покрай Гълабово и безплатна подръжка на асансиорите в махалата
    Последни новини