От х:

Днес в x:

23 °C

Дезинфекцираха избирателните секции, ще мерят температурата на членовете на СИК

  Дезинфекция започна на избирателни секции в Хасково. Днес дейностите бяха проведени от специализирана фирма в СУ „Васил Левски“, в което са обособени три секции за гласуване на парламентарните избори на 4 април 2021 г.

  На територията на община Хасково са образувани 156 избирателни секции, съобщиха от местната администрация. За първи път СИК ще работят в условията на извънредна епидемична обстановка, което ще бъде изпитание както за тях, така и за всички, ангажирани с подготовката и провеждането на изборите. В тази връзка кметът на община Хасково Станислав Дечев информира всички директори на училища, на ДГ №17, секретарите на народните читалища, на клубовете и уредниците на сгради, в които има СИК за мерките, които трябва да спазват, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването.

  Трябва да се обособят, доколкото е възможно, отделни входни и изходни коридори в сградата, в която са разположени СИК. При невъзможност да се обособят коридори за еднопосочно придвижване на избирателите и участниците в изборния процес, да се направи подходяща маркировка.

  До колкото е възможно и според персонала, с който разполагат, да следят за броя на избирателите, които влизат в сградата, за да се избягват струпвания, а избирателите да бъдат възможно най-кратко време в сградата.

  Да определят дежурни служители, които на входа на сградата, да предоставят еднократни маски на избиратели, които не носят такива. Всяка избирателна комисия получава, заедно с изборните материали, еднократни маски, предназначени за избирателите.

  Да бъде определен служител, който в деня на изборите, да се грижи за чистотата и да съблюдава за опазване на имуществото в сградата, както и да извърши дезинфекция на подовите повърхности в общите части, които се ползват в изборния ден. Служители на община Хасково ще почистват и дезинфекцират сградите, които са неизползваеми, но има ситуирани СИК. Дезинфектантът за подовите настилки е осигурен от община Хасково.

  Всички лични предпазни средства за членовете на СИК, както и дезинфектанти за ръце и повърхности, ще бъдат предоставени на всички СИК от общинска администрация Хасково, заедно с изборните материали и книжа. Това ще стане на 3 април, по график. Получаването на изборните материали от СИК ще бъде съобразено с графика за доставка на машините. Всеки председател на СИК ще бъде уведомен по телефона за часа, в който следва да получи материалите.

  В изборния ден, съгласно указанията на МЗ, е направена организация от страна на община Хасково, така че всяка СИК да бъде посетена от медицинско лице. То ще извърши измерване на телесната температура на членовете на СИК с безконтактен термометър. Лица с температура над 37 градуса или със симптоми на остри респираторни заболявания /кашлица, хрема, затруднено дишане и др./ няма да се допускат в СИК.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Че
   Червен кръст
   3 -4
   20:25, 2 апр 2021
   Продължава раздаването на 2 пакета брашно -шише олио -пакет ориз в кв.Бадема....побързайте до изчерпване на количествата....
   • Ча
    Чаги
    1 -2
    20:41, 2 апр 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ма
   Ма
   4 -2
   22:46, 2 апр 2021
   тва само тва училище ли в града има избирателни секции? Стига сте снимали само на едно място. Айде няма нужда от постановки и излишен рейтинг. Аман от теманета и поклони!
  • 3
   Мо
   МОЛБА ДО СИК
   1 -2
   00:06, 3 апр 2021
   Моля, помолете членовете на избирателните комисии ако имат вода в къщи ( няма аварии) да се изкъпят
   :)))
  • 4
   Мб
   мба
   2 -1
   02:20, 3 апр 2021
   Днес в зеления квартал пак раздаваха скъсани цървули по половин проскубано пиле пакетче отровни гъби и по 60лева на цяло.В изворния ден обещаха да дадат по шише фалшива ракия компот от дренки марули от специалните градини покрай Гълабово и безплатна подръжка на асансиорите в махалата

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини