От х:

Днес в x:

22 °C

Областното пътно с доклад пред АПИ за кръстовище до с. Войводово

Изображение 1 от 5

  Изграждането на кръстовище по пътя между Хасково и Кърджали при с.Войводово, предлага в плана си за 2020 година Областното пътно управление. Проект на службата за това е изготвен и в края на май е изпратен за одобрение в АПИ, съобщи по време на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която заседава днес, шефът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев.

  Ще бъде изградена трета лента за завиване на ляво в посока с. Войводово, както и ще се положи нова пътна маркировка в участъка. Изграждането на такова съоръжение е наложително заради огромния автомобилен трафик, които преминава в този участък към ГКПП Маказа, подчерта инж. Ламбрев. „Проектът е изготвен и се надяваме на съдействие от АПИ това да се случи в рамките на тази година“, коментира шефът на Пътното управление в Хасково.

  Инж. Радостин Ламбрев съобщи още, че вече има одобрен технологичен проект и за пътя между Димитровград и Стара Загора. Ще бъдат положени нови асфалтови пластове, три мостови съоръжения по този участък ще бъдат рехабилитирани и положена нова вертикална маркировка.

  Ще се ремонтира и моста до Тополовград, който е в предаварийно състояние. Чака се определянето на финансовия ресурс за рехабилитацията от страна на АПИ.

  След извършени съвместни проверки с МВР, се подготвя и доклад към Агенцията за цялостното състояние на пътната републиканска мрежа в област Хасково и за отстраняване на констатираните нередности по нея.

  За 66-ти километър по АМ “Марица“, където през април тази година станаха няколко катастрофи и имаше загинали заради мъглите, които падат там, се иска изграждането на интелигентни предупредителни  системи със знаци с променливо съдържание. Въпреки, че след изпратено искане за поставянето им от областния управител на Хасково, от АПИ са отговорили, че участъкът все още не се припознава, като място с висока концентрация на ПТП, работата в тази посока ще продължи с настояване съоръженията да бъдат изградени, отбеляза д-р Стефка Здравкова. От АПИ все пак посочват, че за въпросния участък се предвижда полагане на шумна релефна маркировка между лентата за движение и тази за принудително спиране.

  Общият доклад, който от МВР представиха на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата от след съвместните им проверки с ОПУ показва, че на много места по АМ "Марица" има липсващи мантинели и мрежи, за ремонт са и отворени шахти в някои от участъците, в други се задържа вода заради пропадания, което е предпоставка за аквапланинг и създава опасност от пътно-транспортни произшествия, на места е необходимо и освежаването на пътната маркировка. Като препоръка е поставянето на уебкамери за времето по магистралата, които да бъдат вързани със страницата на АПИ и да подават информация за моментното състояние по трасето за въвеждане на временна организация за движение. Тези пътни табели с променящо се съдържание е необходимо да бъдат поставени преди всяко мостово съоръжение,  всеки пътен възел и преди всеки пътен участък с данни за намалена видимост, в двете посоки на движение по магистралата.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ха
   Хаха
   19 -7
   13:56, 23 юни 2020
   мазници стига сте писали ветеринарката д-р...
   • Ur
    Uraaaa
    13 -2
    17:06, 23 юни 2020
    Да се направи кръгово със светещ светофар! За седем милиона!!!
   • Ха
    Хасковски Тулуп
    5 -8
    19:08, 23 юни 2020
    А Гяурите от Кауньдере
    за да се качат на магистралата трябва да ходят до Димитровград :))
    .....
    Гули Гули Гули ,
  • 2
   Ти
   тираджия
   15 0
   16:40, 23 юни 2020
   направете кръгово.
   • До
    допълнение
    12 -2
    16:49, 23 юни 2020
    ……...и непременно предимството да е на идващите от село Войводово.
  • 3
   Те
   Терджан
   14 -1
   16:56, 23 юни 2020
   Усещам че ще е кръгово, щото е бая по-скъпо от само една лента за наляво..ха бакалъм.
   • Ух
    Уха
    10 -1
    18:16, 23 юни 2020
    Има да се катерят по него като алпинисти по Еверест.
  • 4
   То
   тото
   14 -2
   17:04, 23 юни 2020
   ама що са без маскииии ???? нали са в затворено помещение ?!? И кой ще ги глоби ?!?!
   • Же
    Железан
    14 -1
    17:36, 23 юни 2020
    Сега от снимката да се самосезират глобяващите и да санкционират областната за нарушение на националната заповед на здравния министър ама по най-високата тарифа и тя да си плати глобата без да обжалва. Девойката със свалената маска и отворкото съвсем без маска по същата процедура.
    Ако са хора на място де.
  • 5
   Да
   Дано
   7 -1
   18:03, 23 юни 2020
   Действайте. Че труповете на този път се множат
  • 6
   Г-
   Г-н Михайлов
   8 -1
   21:09, 23 юни 2020
   Тези докладващи или този Ламбрев някога в Европа били ли са? На детелината на Марица няма 3та ( намаляваща лента), той на Паша кьой на разклона иска да я прави!! Абе левак, с тия румънски каруцари и..... катърски БМВ-та освен кръгово нищо друго няма да ви помогне. Ееее до като свикнат някоя и друга мамалига и катърче ще минат директно през него.....но, ще има Амин! Като се научат, от разклона с курвата ще натискат спирачките!!
  • 7
   Хе
   ХЕЙ АПИ
   1 -5
   21:11, 23 юни 2020
   Спрете да правите тези кръгови. Няма файда от тях Виж коментара
   • Г-
    Г-н Михайлов
    3 -2
    21:40, 23 юни 2020
    Ямук кафалъ, тогава да ти направят 6 лентов като в Ню-Йорк, та белким научиш правилника и намериш точната лента! И ти като ромуните- един сик ви е правил! Я ходи вземи си телето от КАТ,но обезателно върни си и елвиета назад!!!
   • Ва
    ВАЖНО
    3 0
    11:46, 24 юни 2020
    Файда няма , ама КЯР има. Това е най-важното.
  • 8
   На
   Наблюдател
   3 0
   12:08, 24 юни 2020
   Това е добре, но нека органите на реда обърнат внимание на всички, които превръщат банкета на пътя в пазар! На изхода за Кърджали, точно след кръговото в дясно, вече са се позиционирали продавачи! Какво правим?
   • От
    отговор
    2 0
    14:39, 24 юни 2020
    Кучета правим , мъници излизат
   • То
    Точното
    0 0
    16:50, 24 юни 2020
    е- кучета правим, мастии излизат!

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
  22 окт 2020
  Последни новини