От х:

Днес в x:

-8 °C

Областното пътно с доклад пред АПИ за кръстовище до с. Войводово

Изображение 1 от 5

  Изграждането на кръстовище по пътя между Хасково и Кърджали при с.Войводово, предлага в плана си за 2020 година Областното пътно управление. Проект на службата за това е изготвен и в края на май е изпратен за одобрение в АПИ, съобщи по време на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която заседава днес, шефът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев.

  Ще бъде изградена трета лента за завиване на ляво в посока с. Войводово, както и ще се положи нова пътна маркировка в участъка. Изграждането на такова съоръжение е наложително заради огромния автомобилен трафик, които преминава в този участък към ГКПП Маказа, подчерта инж. Ламбрев. „Проектът е изготвен и се надяваме на съдействие от АПИ това да се случи в рамките на тази година“, коментира шефът на Пътното управление в Хасково.

  Инж. Радостин Ламбрев съобщи още, че вече има одобрен технологичен проект и за пътя между Димитровград и Стара Загора. Ще бъдат положени нови асфалтови пластове, три мостови съоръжения по този участък ще бъдат рехабилитирани и положена нова вертикална маркировка.

  Ще се ремонтира и моста до Тополовград, който е в предаварийно състояние. Чака се определянето на финансовия ресурс за рехабилитацията от страна на АПИ.

  След извършени съвместни проверки с МВР, се подготвя и доклад към Агенцията за цялостното състояние на пътната републиканска мрежа в област Хасково и за отстраняване на констатираните нередности по нея.

  За 66-ти километър по АМ “Марица“, където през април тази година станаха няколко катастрофи и имаше загинали заради мъглите, които падат там, се иска изграждането на интелигентни предупредителни  системи със знаци с променливо съдържание. Въпреки, че след изпратено искане за поставянето им от областния управител на Хасково, от АПИ са отговорили, че участъкът все още не се припознава, като място с висока концентрация на ПТП, работата в тази посока ще продължи с настояване съоръженията да бъдат изградени, отбеляза д-р Стефка Здравкова. От АПИ все пак посочват, че за въпросния участък се предвижда полагане на шумна релефна маркировка между лентата за движение и тази за принудително спиране.

  Общият доклад, който от МВР представиха на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата от след съвместните им проверки с ОПУ показва, че на много места по АМ "Марица" има липсващи мантинели и мрежи, за ремонт са и отворени шахти в някои от участъците, в други се задържа вода заради пропадания, което е предпоставка за аквапланинг и създава опасност от пътно-транспортни произшествия, на места е необходимо и освежаването на пътната маркировка. Като препоръка е поставянето на уебкамери за времето по магистралата, които да бъдат вързани със страницата на АПИ и да подават информация за моментното състояние по трасето за въвеждане на временна организация за движение. Тези пътни табели с променящо се съдържание е необходимо да бъдат поставени преди всяко мостово съоръжение,  всеки пътен възел и преди всеки пътен участък с данни за намалена видимост, в двете посоки на движение по магистралата.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ха
   Хаха
   19 -7
   13:56, 23 юни 2020
   мазници стига сте писали ветеринарката д-р...
   • Ur
    Uraaaa
    13 -2
    17:06, 23 юни 2020
    Да се направи кръгово със светещ светофар! За седем милиона!!!
   • Ха
    Хасковски Тулуп
    5 -8
    19:08, 23 юни 2020
    А Гяурите от Кауньдере
    за да се качат на магистралата трябва да ходят до Димитровград :))
    .....
    Гули Гули Гули ,
  • 2
   Ти
   тираджия
   15 0
   16:40, 23 юни 2020
   направете кръгово.
   • До
    допълнение
    12 -2
    16:49, 23 юни 2020
    ……...и непременно предимството да е на идващите от село Войводово.
  • 3
   Те
   Терджан
   14 -1
   16:56, 23 юни 2020
   Усещам че ще е кръгово, щото е бая по-скъпо от само една лента за наляво..ха бакалъм.
   • Ух
    Уха
    10 -1
    18:16, 23 юни 2020
    Има да се катерят по него като алпинисти по Еверест.
  • 4
   То
   тото
   14 -2
   17:04, 23 юни 2020
   ама що са без маскииии ???? нали са в затворено помещение ?!? И кой ще ги глоби ?!?!
   • Же
    Железан
    14 -1
    17:36, 23 юни 2020
    Сега от снимката да се самосезират глобяващите и да санкционират областната за нарушение на националната заповед на здравния министър ама по най-високата тарифа и тя да си плати глобата без да обжалва. Девойката със свалената маска и отворкото съвсем без маска по същата процедура.
    Ако са хора на място де.
  • 5
   Да
   Дано
   7 -1
   18:03, 23 юни 2020
   Действайте. Че труповете на този път се множат
  • 6
   Хе
   ХЕЙ АПИ
   1 -5
   21:11, 23 юни 2020
   Спрете да правите тези кръгови. Няма файда от тях Виж коментара
   • Ва
    ВАЖНО
    3 0
    11:46, 24 юни 2020
    Файда няма , ама КЯР има. Това е най-важното.
  • 7
   На
   Наблюдател
   3 0
   12:08, 24 юни 2020
   Това е добре, но нека органите на реда обърнат внимание на всички, които превръщат банкета на пътя в пазар! На изхода за Кърджали, точно след кръговото в дясно, вече са се позиционирали продавачи! Какво правим?
   • От
    отговор
    2 0
    14:39, 24 юни 2020
    Кучета правим , мъници излизат
   • То
    Точното
    0 0
    16:50, 24 юни 2020
    е- кучета правим, мастии излизат!

  Хороскоп за 18.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  18 яну 2021
  Последни новини