От х:

Днес в x:

4 °C

90% от дружествата вече обявиха доходите си пред НАП

90% от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП и то 12 дни преди настъпването на крайния срок, съобщават от офиса на приходната администрация в Хасково.

От там напомнят, че срокът за деклариране и за внасяне на данъка, дължим по Закона за корпоративното подоходно облагане, е 30 юни. В същия срок се декларират и плащат: данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данъка върху дейността от опериране на кораби.

Също до края на този месец бе удължен срокът за деклариране и внасяне на  окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като еднолични търговци, както и за земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ. Заедно с годишната си данъчна декларация, до 30 юни те трябва да подадат и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пи
  Питащ
  9 -2
  15:40, 18 юни 2020
  Бойко Борисов декларирал ли е пачките с евра и кюлчетата злато? НАП кога ще го разследват? Защо само тормозят обикновените хора и дребните фирми, а не проверят доходите на управляващите?
  • Jo
   John
   0 0
   09:32, 19 юни 2020
   той, тея пачки са му законни - от неплатен отпуск са всичките!
  • Jo
   John
   0 0
   09:33, 19 юни 2020
   *неизползван

Хороскоп за 18.01.2021

Последни новини