От х:

Днес в x:

90% от дружествата вече обявиха доходите си пред НАП

90% от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП и то 12 дни преди настъпването на крайния срок, съобщават от офиса на приходната администрация в Хасково.

От там напомнят, че срокът за деклариране и за внасяне на данъка, дължим по Закона за корпоративното подоходно облагане, е 30 юни. В същия срок се декларират и плащат: данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данъка върху дейността от опериране на кораби.

Също до края на този месец бе удължен срокът за деклариране и внасяне на  окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като еднолични търговци, както и за земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ. Заедно с годишната си данъчна декларация, до 30 юни те трябва да подадат и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пи
    Питащ
    9 -2
    15:40, 18 юни 2020
    Бойко Борисов декларирал ли е пачките с евра и кюлчетата злато? НАП кога ще го разследват? Защо само тормозят обикновените хора и дребните фирми, а не проверят доходите на управляващите?
    • Jo
      John
      0 0
      09:32, 19 юни 2020
      той, тея пачки са му законни - от неплатен отпуск са всичките!
    • Jo
      John
      0 0
      09:33, 19 юни 2020
      *неизползван
Последни новини