От х:

Днес в x:

20 °C

Найден Зеленогорски сформира нова дясна партия със структура в Хасково

  Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ (ДЕН) бе представено днес в Хасково от председателя му Найден Зеленогорски. Член на Управителния съвет е Виолета Донева, която е с научна степен доктор на икономическите науки. В сдружението участва Филип Симеонов, внук на известната хасковска цигуларка Недялка Симеонова.

  Новият проект е вписан като неправителствена организация, като целта е да прерасне в десен политически проект. Трансформирането се предвижда да стане през септември, когато ще се състои Учредително събрание.

  „Нашата идея е да работим преди всичко за обединяване на десницата в България. За онази истинската десница, както я наричам, от времето, в което в българската политика имаше кауза, имаше идея, имаше воля, кураж и смелост за реформаторски политики“, заяви Зеленогорски, който е бивш депутат и бивш кмет на Плевен.

  Според него през предпоследния мандат в парламента, Реформаторският блок не е успял да реализира реформаторските политики в пълния си мащаб.

  Зеленогорски обяви, че след избора на следващия български парламент в България, трябва да се направят основни промени в Конституцията - съдебна реформа, върховенство на закона, разделение на властите в посока възможности за разследвания и съдебни процедури, които да водят до честни съдебни процедури, бързи наказания, отговарящи на очакванията на българите и на Европейската комисия.

  „В съдебната система в България е една голяма дупка. Държавата ни освен всичко я тормози най-вече може би корупцията. Корупцията, която не позволява на нищо, на никакъв сектор да се развива нормално като се започне от земеделските производители и се стигне до култура, образование. Всичко тук минава през корупционни схеми“, заяви Филип Симеонов, който е съдебен заседател. Той допълни, че ще работят за прекъсване на корупционната нишка.

  Сред предложенията на ДЕН е въвеждане на второ ниво на местно самоуправление като областният управител да се избира директно от хората в региона. Представителите на формацията смятат, че в България трябва да има между 8 и 10 региона, в които да има избор на регионален управител и регионален съвет. Целта е деконцентрация и на властта, и на финансите за развитие на отделните региони, които да бъдат конкуренти помежду си, а не едните да изостават, а други да напредват.

  Настояват още за машинно гласуване, което според представителите на ДЕН ще намали до минимум машинации, манипулации и подмяна на вот.

  Зеленогорски заяви, че предстои в Хасково да бъдат излъчени представители на ДЕН на местно ниво, които да работят за създаване на местна структура. Той не назова поименно хора, но каза, че сред тях ще има добре познати личности, както и млади, непопулярни. Повече яснота за местните представители на формацията се очаква до месец – месец и половина.

  Политикът допълни, че ще търсят партньорство с десни и демократични политически сили, доказали своите принципи и цели.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ку
   Курец
   45 -6
   17:36, 18 юни 2020
   Да се смееш ли,да плачеш ли?Все са за трепане.До кога ще се ебавате всички политици с българския народ?
   • До
    Докато
    18 -1
    22:59, 18 юни 2020
    Им позволяваме
   • Ха
    Хасково
    4 -5
    02:37, 19 юни 2020
    Кореняк хасковлия
  • 2
   Го
   Горския Комунист
   32 -5
   18:41, 18 юни 2020
   Още една Партия ли ?
   ...
   кат взема джопката и
   ще ви подкарам заедно с Георги Гергов към строежа на мореплавателния канал
   "Бургас - Александрополис
  • 3
   Г-
   Г- н Михайлов
   14 -5
   21:17, 18 юни 2020
   Ясно..... още една десница!!! Последният коз на Доган и Прасевски!!! Покажете самостоятелно какво можете без леви,десни и Манолова, Борисов и Нинова!!! Да не сте чеда на новоизлюпения Черепополитиков??? Обединение с кого???
  • 4
   No
   Nostradamus
   21 -4
   22:32, 18 юни 2020
   Плевен, Плевен! Град прочут! Град на ку*ви и на студ! Още един измамник!
  • 5
   По
   Порчо
   20 -4
   01:22, 19 юни 2020
   Единствената идея, която имаше на времето т.нар. десница в Хасково бе да прилапа колкото се може повече държавни пари и активи, по мафиотски принцип и за сметка на обикновените хора. Да напълни гушите, така да се каже. Апропо тази идея се припозна и от сегашните властимащи от чиновническата партия ГЕРБ.
  • 6
   То
   точно пък Зеленогорски ли
   19 -2
   05:24, 19 юни 2020
   Точно пък този ли ще се бори с корупцията като той е част от нея.Точно този как не го е срам пък точно в Хасково да говори публично за борба с корупцията? Той имаше роля в едни преговори( поне аз знам за едни, а най вероятно е имало и много други пъти за които не знам).Сега думата политик в България = лъжец! Колкото повече лъжи кажат публично, толкова повече се котират в бранша!Кой вярва вече на такива мекерета?Едно говорят, съвсем друго вършат.
  • 7
   Този /няма достатъчно обидни думи да го нарека/, работи на принципа на всички политици в Лайнария, а той е : баламите никога на свършват, урааааааааааааааааа за баламурниците, да са живи, да са здрави за да живеят тарикатите, демек сещай се политиците.
  • 8
   El
   elektorat
   6 -1
   10:10, 19 юни 2020
   ЗА "машинните избори"- Може би ще елиминира неграмотни и малограмотни, за които се говори, че са обикновено купения вот. Добре де ама такъв един (една) като застане пред машината и седи 1 час незнейки какво да направи? Какво прави комисията или другите, които чакат?
  • 9
   Фл
   Фльорсекса
   9 -1
   10:43, 19 юни 2020
   Как са пропуснали да поканят бившия зъбар и бивш областен,той им пасва най
   -добре.И защо забърквате Недялка Симеонова,тя дясна ли беше.
  • 10
   Ал
   Алегро виваче
   1 -1
   11:18, 19 юни 2020
   Комунистите май я почитаха повече.
  • 11
   Хи
   Химена
   6 -1
   14:06, 19 юни 2020
   Любовничката и тя там сложена ! На прическа ли беше ?

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини