От х:

Днес в x:

11 °C

Найден Зеленогорски сформира нова дясна партия със структура в Хасково

  Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ (ДЕН) бе представено днес в Хасково от председателя му Найден Зеленогорски. Член на Управителния съвет е Виолета Донева, която е с научна степен доктор на икономическите науки. В сдружението участва Филип Симеонов, внук на известната хасковска цигуларка Недялка Симеонова.

  Новият проект е вписан като неправителствена организация, като целта е да прерасне в десен политически проект. Трансформирането се предвижда да стане през септември, когато ще се състои Учредително събрание.

  „Нашата идея е да работим преди всичко за обединяване на десницата в България. За онази истинската десница, както я наричам, от времето, в което в българската политика имаше кауза, имаше идея, имаше воля, кураж и смелост за реформаторски политики“, заяви Зеленогорски, който е бивш депутат и бивш кмет на Плевен.

  Според него през предпоследния мандат в парламента, Реформаторският блок не е успял да реализира реформаторските политики в пълния си мащаб.

  Зеленогорски обяви, че след избора на следващия български парламент в България, трябва да се направят основни промени в Конституцията - съдебна реформа, върховенство на закона, разделение на властите в посока възможности за разследвания и съдебни процедури, които да водят до честни съдебни процедури, бързи наказания, отговарящи на очакванията на българите и на Европейската комисия.

  „В съдебната система в България е една голяма дупка. Държавата ни освен всичко я тормози най-вече може би корупцията. Корупцията, която не позволява на нищо, на никакъв сектор да се развива нормално като се започне от земеделските производители и се стигне до култура, образование. Всичко тук минава през корупционни схеми“, заяви Филип Симеонов, който е съдебен заседател. Той допълни, че ще работят за прекъсване на корупционната нишка.

  Сред предложенията на ДЕН е въвеждане на второ ниво на местно самоуправление като областният управител да се избира директно от хората в региона. Представителите на формацията смятат, че в България трябва да има между 8 и 10 региона, в които да има избор на регионален управител и регионален съвет. Целта е деконцентрация и на властта, и на финансите за развитие на отделните региони, които да бъдат конкуренти помежду си, а не едните да изостават, а други да напредват.

  Настояват още за машинно гласуване, което според представителите на ДЕН ще намали до минимум машинации, манипулации и подмяна на вот.

  Зеленогорски заяви, че предстои в Хасково да бъдат излъчени представители на ДЕН на местно ниво, които да работят за създаване на местна структура. Той не назова поименно хора, но каза, че сред тях ще има добре познати личности, както и млади, непопулярни. Повече яснота за местните представители на формацията се очаква до месец – месец и половина.

  Политикът допълни, че ще търсят партньорство с десни и демократични политически сили, доказали своите принципи и цели.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ку
   Курец
   45 -6
   17:36, 18 юни 2020
   Да се смееш ли,да плачеш ли?Все са за трепане.До кога ще се ебавате всички политици с българския народ?
   • До
    Докато
    18 -1
    22:59, 18 юни 2020
    Им позволяваме
   • Ха
    Хасково
    4 -5
    02:37, 19 юни 2020
    Кореняк хасковлия
  • 2
   Го
   Горския Комунист
   32 -5
   18:41, 18 юни 2020
   Още една Партия ли ?
   ...
   кат взема джопката и
   ще ви подкарам заедно с Георги Гергов към строежа на мореплавателния канал
   "Бургас - Александрополис
  • 3
   Г-
   Г- н Михайлов
   14 -5
   21:17, 18 юни 2020
   Ясно..... още една десница!!! Последният коз на Доган и Прасевски!!! Покажете самостоятелно какво можете без леви,десни и Манолова, Борисов и Нинова!!! Да не сте чеда на новоизлюпения Черепополитиков??? Обединение с кого???
  • 4
   No
   Nostradamus
   21 -4
   22:32, 18 юни 2020
   Плевен, Плевен! Град прочут! Град на ку*ви и на студ! Още един измамник!
  • 5
   По
   Порчо
   20 -4
   01:22, 19 юни 2020
   Единствената идея, която имаше на времето т.нар. десница в Хасково бе да прилапа колкото се може повече държавни пари и активи, по мафиотски принцип и за сметка на обикновените хора. Да напълни гушите, така да се каже. Апропо тази идея се припозна и от сегашните властимащи от чиновническата партия ГЕРБ.
  • 6
   То
   точно пък Зеленогорски ли
   19 -2
   05:24, 19 юни 2020
   Точно пък този ли ще се бори с корупцията като той е част от нея.Точно този как не го е срам пък точно в Хасково да говори публично за борба с корупцията? Той имаше роля в едни преговори( поне аз знам за едни, а най вероятно е имало и много други пъти за които не знам).Сега думата политик в България = лъжец! Колкото повече лъжи кажат публично, толкова повече се котират в бранша!Кой вярва вече на такива мекерета?Едно говорят, съвсем друго вършат.
  • 7
   Този /няма достатъчно обидни думи да го нарека/, работи на принципа на всички политици в Лайнария, а той е : баламите никога на свършват, урааааааааааааааааа за баламурниците, да са живи, да са здрави за да живеят тарикатите, демек сещай се политиците.
  • 8
   El
   elektorat
   6 -1
   10:10, 19 юни 2020
   ЗА "машинните избори"- Може би ще елиминира неграмотни и малограмотни, за които се говори, че са обикновено купения вот. Добре де ама такъв един (една) като застане пред машината и седи 1 час незнейки какво да направи? Какво прави комисията или другите, които чакат?
  • 9
   Фл
   Фльорсекса
   9 -1
   10:43, 19 юни 2020
   Как са пропуснали да поканят бившия зъбар и бивш областен,той им пасва най
   -добре.И защо забърквате Недялка Симеонова,тя дясна ли беше.
  • 10
   Ал
   Алегро виваче
   1 -1
   11:18, 19 юни 2020
   Комунистите май я почитаха повече.
  • 11
   Хи
   Химена
   6 -1
   14:06, 19 юни 2020
   Любовничката и тя там сложена ! На прическа ли беше ?

  Хороскоп за 21.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
  21 яну 2021
  Последни новини