От х:

Днес в x:

22 °C

Найден Зеленогорски сформира нова дясна партия със структура в Хасково

  Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ (ДЕН) бе представено днес в Хасково от председателя му Найден Зеленогорски. Член на Управителния съвет е Виолета Донева, която е с научна степен доктор на икономическите науки. В сдружението участва Филип Симеонов, внук на известната хасковска цигуларка Недялка Симеонова.

  Новият проект е вписан като неправителствена организация, като целта е да прерасне в десен политически проект. Трансформирането се предвижда да стане през септември, когато ще се състои Учредително събрание.

  „Нашата идея е да работим преди всичко за обединяване на десницата в България. За онази истинската десница, както я наричам, от времето, в което в българската политика имаше кауза, имаше идея, имаше воля, кураж и смелост за реформаторски политики“, заяви Зеленогорски, който е бивш депутат и бивш кмет на Плевен.

  Според него през предпоследния мандат в парламента, Реформаторският блок не е успял да реализира реформаторските политики в пълния си мащаб.

  Зеленогорски обяви, че след избора на следващия български парламент в България, трябва да се направят основни промени в Конституцията - съдебна реформа, върховенство на закона, разделение на властите в посока възможности за разследвания и съдебни процедури, които да водят до честни съдебни процедури, бързи наказания, отговарящи на очакванията на българите и на Европейската комисия.

  „В съдебната система в България е една голяма дупка. Държавата ни освен всичко я тормози най-вече може би корупцията. Корупцията, която не позволява на нищо, на никакъв сектор да се развива нормално като се започне от земеделските производители и се стигне до култура, образование. Всичко тук минава през корупционни схеми“, заяви Филип Симеонов, който е съдебен заседател. Той допълни, че ще работят за прекъсване на корупционната нишка.

  Сред предложенията на ДЕН е въвеждане на второ ниво на местно самоуправление като областният управител да се избира директно от хората в региона. Представителите на формацията смятат, че в България трябва да има между 8 и 10 региона, в които да има избор на регионален управител и регионален съвет. Целта е деконцентрация и на властта, и на финансите за развитие на отделните региони, които да бъдат конкуренти помежду си, а не едните да изостават, а други да напредват.

  Настояват още за машинно гласуване, което според представителите на ДЕН ще намали до минимум машинации, манипулации и подмяна на вот.

  Зеленогорски заяви, че предстои в Хасково да бъдат излъчени представители на ДЕН на местно ниво, които да работят за създаване на местна структура. Той не назова поименно хора, но каза, че сред тях ще има добре познати личности, както и млади, непопулярни. Повече яснота за местните представители на формацията се очаква до месец – месец и половина.

  Политикът допълни, че ще търсят партньорство с десни и демократични политически сили, доказали своите принципи и цели.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ку
   Курец
   45 -6
   17:36, 18 юни 2020
   Да се смееш ли,да плачеш ли?Все са за трепане.До кога ще се ебавате всички политици с българския народ?
   • До
    Докато
    18 -1
    22:59, 18 юни 2020
    Им позволяваме
   • Ха
    Хасково
    4 -5
    02:37, 19 юни 2020
    Кореняк хасковлия
  • 2
   Го
   Горския Комунист
   32 -5
   18:41, 18 юни 2020
   Още една Партия ли ?
   ...
   кат взема джопката и
   ще ви подкарам заедно с Георги Гергов към строежа на мореплавателния канал
   "Бургас - Александрополис
  • 3
   Г-
   Г- н Михайлов
   14 -5
   21:17, 18 юни 2020
   Ясно..... още една десница!!! Последният коз на Доган и Прасевски!!! Покажете самостоятелно какво можете без леви,десни и Манолова, Борисов и Нинова!!! Да не сте чеда на новоизлюпения Черепополитиков??? Обединение с кого???
  • 4
   No
   Nostradamus
   21 -4
   22:32, 18 юни 2020
   Плевен, Плевен! Град прочут! Град на ку*ви и на студ! Още един измамник!
  • 5
   По
   Порчо
   20 -4
   01:22, 19 юни 2020
   Единствената идея, която имаше на времето т.нар. десница в Хасково бе да прилапа колкото се може повече държавни пари и активи, по мафиотски принцип и за сметка на обикновените хора. Да напълни гушите, така да се каже. Апропо тази идея се припозна и от сегашните властимащи от чиновническата партия ГЕРБ.
  • 6
   То
   точно пък Зеленогорски ли
   19 -2
   05:24, 19 юни 2020
   Точно пък този ли ще се бори с корупцията като той е част от нея.Точно този как не го е срам пък точно в Хасково да говори публично за борба с корупцията? Той имаше роля в едни преговори( поне аз знам за едни, а най вероятно е имало и много други пъти за които не знам).Сега думата политик в България = лъжец! Колкото повече лъжи кажат публично, толкова повече се котират в бранша!Кой вярва вече на такива мекерета?Едно говорят, съвсем друго вършат.
  • 7
   Този /няма достатъчно обидни думи да го нарека/, работи на принципа на всички политици в Лайнария, а той е : баламите никога на свършват, урааааааааааааааааа за баламурниците, да са живи, да са здрави за да живеят тарикатите, демек сещай се политиците.
  • 8
   El
   elektorat
   6 -1
   10:10, 19 юни 2020
   ЗА "машинните избори"- Може би ще елиминира неграмотни и малограмотни, за които се говори, че са обикновено купения вот. Добре де ама такъв един (една) като застане пред машината и седи 1 час незнейки какво да направи? Какво прави комисията или другите, които чакат?
  • 9
   Фл
   Фльорсекса
   9 -1
   10:43, 19 юни 2020
   Как са пропуснали да поканят бившия зъбар и бивш областен,той им пасва най
   -добре.И защо забърквате Недялка Симеонова,тя дясна ли беше.
  • 10
   Ал
   Алегро виваче
   1 -1
   11:18, 19 юни 2020
   Комунистите май я почитаха повече.
  • 11
   Хи
   Химена
   6 -1
   14:06, 19 юни 2020
   Любовничката и тя там сложена ! На прическа ли беше ?

  Хороскоп за 26.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  26 сеп 2020
  Последни новини