От х:

Днес в x:

Найден Зеленогорски сформира нова дясна партия със структура в Хасково

    Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ (ДЕН) бе представено днес в Хасково от председателя му Найден Зеленогорски. Член на Управителния съвет е Виолета Донева, която е с научна степен доктор на икономическите науки. В сдружението участва Филип Симеонов, внук на известната хасковска цигуларка Недялка Симеонова.

    Новият проект е вписан като неправителствена организация, като целта е да прерасне в десен политически проект. Трансформирането се предвижда да стане през септември, когато ще се състои Учредително събрание.

    „Нашата идея е да работим преди всичко за обединяване на десницата в България. За онази истинската десница, както я наричам, от времето, в което в българската политика имаше кауза, имаше идея, имаше воля, кураж и смелост за реформаторски политики“, заяви Зеленогорски, който е бивш депутат и бивш кмет на Плевен.

    Според него през предпоследния мандат в парламента, Реформаторският блок не е успял да реализира реформаторските политики в пълния си мащаб.

    Зеленогорски обяви, че след избора на следващия български парламент в България, трябва да се направят основни промени в Конституцията - съдебна реформа, върховенство на закона, разделение на властите в посока възможности за разследвания и съдебни процедури, които да водят до честни съдебни процедури, бързи наказания, отговарящи на очакванията на българите и на Европейската комисия.

    „В съдебната система в България е една голяма дупка. Държавата ни освен всичко я тормози най-вече може би корупцията. Корупцията, която не позволява на нищо, на никакъв сектор да се развива нормално като се започне от земеделските производители и се стигне до култура, образование. Всичко тук минава през корупционни схеми“, заяви Филип Симеонов, който е съдебен заседател. Той допълни, че ще работят за прекъсване на корупционната нишка.

    Сред предложенията на ДЕН е въвеждане на второ ниво на местно самоуправление като областният управител да се избира директно от хората в региона. Представителите на формацията смятат, че в България трябва да има между 8 и 10 региона, в които да има избор на регионален управител и регионален съвет. Целта е деконцентрация и на властта, и на финансите за развитие на отделните региони, които да бъдат конкуренти помежду си, а не едните да изостават, а други да напредват.

    Настояват още за машинно гласуване, което според представителите на ДЕН ще намали до минимум машинации, манипулации и подмяна на вот.

    Зеленогорски заяви, че предстои в Хасково да бъдат излъчени представители на ДЕН на местно ниво, които да работят за създаване на местна структура. Той не назова поименно хора, но каза, че сред тях ще има добре познати личности, както и млади, непопулярни. Повече яснота за местните представители на формацията се очаква до месец – месец и половина.

    Политикът допълни, че ще търсят партньорство с десни и демократични политически сили, доказали своите принципи и цели.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ку
      Курец
      45 -6
      17:36, 18 юни 2020
      Да се смееш ли,да плачеш ли?Все са за трепане.До кога ще се ебавате всички политици с българския народ?
      • До
        Докато
        18 -1
        22:59, 18 юни 2020
        Им позволяваме
      • Ха
        Хасково
        4 -5
        02:37, 19 юни 2020
        Кореняк хасковлия
    • 2
      Го
      Горския Комунист
      32 -5
      18:41, 18 юни 2020
      Още една Партия ли ?
      ...
      кат взема джопката и
      ще ви подкарам заедно с Георги Гергов към строежа на мореплавателния канал
      "Бургас - Александрополис
    • 3
      Г-
      Г- н Михайлов
      14 -5
      21:17, 18 юни 2020
      Ясно..... още една десница!!! Последният коз на Доган и Прасевски!!! Покажете самостоятелно какво можете без леви,десни и Манолова, Борисов и Нинова!!! Да не сте чеда на новоизлюпения Черепополитиков??? Обединение с кого???
    • 4
      No
      Nostradamus
      21 -4
      22:32, 18 юни 2020
      Плевен, Плевен! Град прочут! Град на ку*ви и на студ! Още един измамник!
    • 5
      По
      Порчо
      20 -4
      01:22, 19 юни 2020
      Единствената идея, която имаше на времето т.нар. десница в Хасково бе да прилапа колкото се може повече държавни пари и активи, по мафиотски принцип и за сметка на обикновените хора. Да напълни гушите, така да се каже. Апропо тази идея се припозна и от сегашните властимащи от чиновническата партия ГЕРБ.
    • 6
      То
      точно пък Зеленогорски ли
      19 -2
      05:24, 19 юни 2020
      Точно пък този ли ще се бори с корупцията като той е част от нея.Точно този как не го е срам пък точно в Хасково да говори публично за борба с корупцията? Той имаше роля в едни преговори( поне аз знам за едни, а най вероятно е имало и много други пъти за които не знам).Сега думата политик в България = лъжец! Колкото повече лъжи кажат публично, толкова повече се котират в бранша!Кой вярва вече на такива мекерета?Едно говорят, съвсем друго вършат.
    • 7
      Този /няма достатъчно обидни думи да го нарека/, работи на принципа на всички политици в Лайнария, а той е : баламите никога на свършват, урааааааааааааааааа за баламурниците, да са живи, да са здрави за да живеят тарикатите, демек сещай се политиците.
    • 8
      El
      elektorat
      6 -1
      10:10, 19 юни 2020
      ЗА "машинните избори"- Може би ще елиминира неграмотни и малограмотни, за които се говори, че са обикновено купения вот. Добре де ама такъв един (една) като застане пред машината и седи 1 час незнейки какво да направи? Какво прави комисията или другите, които чакат?
    • 9
      Фл
      Фльорсекса
      9 -1
      10:43, 19 юни 2020
      Как са пропуснали да поканят бившия зъбар и бивш областен,той им пасва най
      -добре.И защо забърквате Недялка Симеонова,тя дясна ли беше.
    • 10
      Ал
      Алегро виваче
      1 -1
      11:18, 19 юни 2020
      Комунистите май я почитаха повече.
    • 11
      Хи
      Химена
      6 -1
      14:06, 19 юни 2020
      Любовничката и тя там сложена ! На прическа ли беше ?
    Последни новини