От х:

Днес в x:

Активна работа в школите заменя „Забавно лято“ в Младежкия тази година

Станалата традиционна за децата на Хасково инициатива през лятната ваканция в Младежкия център „Забавно лято“  през тази година няма да се състои.

Причина за това е дълго стопираната работа на ръководителите от школите в Центъра заради наложената социална изолация във връзка със здравната криза, обясни директорът на Младежкия Катя Демирева.

„Престоят по време на извънредното положение доведе до изоставане в творческия процес в действащите състави и школи.

Повече от два месеца ръководителите поддържаха само онлайн връзка с възпитаниците си и не бяха работили с тях на живо, а поканите в момента за участие във фестивали буквално валят. Заради това е необходима и по-интензивна работа. Трябва да се навакса изгубеното време и изпълнителите да влязат във форма“, коментира тя.

Едномесечната инициатива за забавления няма да се проведе през тази ваканция, но за сметка на това школите са отворени за нов прием и всеки, който иска да участва в тях е добре дошъл.

В активен репетиционен процес са Детският хор „Орфей“, който  се готви за хоров фестивал във Варна през септември, но също така и приема нови певци. Детският танцов ансамбъл „Южняче“ репетира активно за Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в  Созопол. Момчета на възраст 7-8 години са добре дошли като ново попълнение към ансамбъла.

Мажоретният състав също очаква желаещи момичета за попълнение в редиците си.

Школата по Етнография активно твори за участие в  28-мия Национален конкурса „Родолюбие“.

Художниците от Арт школа „Дъга“ към Центъра също са в интензивна  подготовката за участия в конкурси в Троян, Кюстендил, Стара Загора и Белград.

Школа за класически балет „Алегро“ вече започна подготовка за международен фестивал „Вълшебен свят“ и Националния фестивал „България танцува“.

Школата по китара също ще се включи в надпревара-във „Вечер на китарите“ в Свиленград, подготовка върви за представителите на Младежкия център в Хасково в  Националния фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ в Димитровград.

За школата по Астрономия предстои наблюдение на слънчевото затъмнение на 21 юни, и участие на Националната олимпиада по остраномия в края на този месец.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини