От х:

Днес в x:

7 °C

Активна работа в школите заменя „Забавно лято“ в Младежкия тази година

Станалата традиционна за децата на Хасково инициатива през лятната ваканция в Младежкия център „Забавно лято“  през тази година няма да се състои.

Причина за това е дълго стопираната работа на ръководителите от школите в Центъра заради наложената социална изолация във връзка със здравната криза, обясни директорът на Младежкия Катя Демирева.

„Престоят по време на извънредното положение доведе до изоставане в творческия процес в действащите състави и школи.

Повече от два месеца ръководителите поддържаха само онлайн връзка с възпитаниците си и не бяха работили с тях на живо, а поканите в момента за участие във фестивали буквално валят. Заради това е необходима и по-интензивна работа. Трябва да се навакса изгубеното време и изпълнителите да влязат във форма“, коментира тя.

Едномесечната инициатива за забавления няма да се проведе през тази ваканция, но за сметка на това школите са отворени за нов прием и всеки, който иска да участва в тях е добре дошъл.

В активен репетиционен процес са Детският хор „Орфей“, който  се готви за хоров фестивал във Варна през септември, но също така и приема нови певци. Детският танцов ансамбъл „Южняче“ репетира активно за Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в  Созопол. Момчета на възраст 7-8 години са добре дошли като ново попълнение към ансамбъла.

Мажоретният състав също очаква желаещи момичета за попълнение в редиците си.

Школата по Етнография активно твори за участие в  28-мия Национален конкурса „Родолюбие“.

Художниците от Арт школа „Дъга“ към Центъра също са в интензивна  подготовката за участия в конкурси в Троян, Кюстендил, Стара Загора и Белград.

Школа за класически балет „Алегро“ вече започна подготовка за международен фестивал „Вълшебен свят“ и Националния фестивал „България танцува“.

Школата по китара също ще се включи в надпревара-във „Вечер на китарите“ в Свиленград, подготовка върви за представителите на Младежкия център в Хасково в  Националния фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ в Димитровград.

За школата по Астрономия предстои наблюдение на слънчевото затъмнение на 21 юни, и участие на Националната олимпиада по остраномия в края на този месец.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини