От х:

Днес в x:

Двама са новите заразени с коронавирус в Хасковско

За два нови случая на заразени с Ковид-19 на територията на областта е постъпила информация в РЗИ Хасково. Това са мъж на 52 години от община Харманли и жена на 64 години от община Свиленград. Мъжът е бил контактен на вчерашния установен случай.

Новите заболели са се изследвали с PCR тестовете по свое желание. Лицата са без симптоми и са поставени под домашна карантина. Контактните им лица са установени и са им връчени предписания.

Другите два случая са на децата на 11 и на 7 години от хасковското село Брягово , които на 6 юни са пристигнали от Нидерлания, на 7 юни са доказани с положителен резултат. Лицата са хоспитализирани в софийска клиника, но адресната им регистрация е на територията на община Хасково, затова са включени в списъка на диагностицирани за областта, информираха от Областния оперативен щаб. За тях вече беше съобщено на местно ниво, но от националната информационна система ги отчитат за региона на Хасково през днешния ден.

През последното денонощие на територията на област Хасково са взети петдесет и шест проби за наличие на коронавирусна инфекция.

Шест от тях са взети на персонал от МБАЛ Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Петдесет проби са взети от РЗИ Хасково. Дванадесет на потребители от Центъра за настаняване от семеен тип на деца/младежи с увреждания-Харманли, тридесет и шест проби са взети от Дома за стари хора в Харманли, една контролна на 38-годишната жена от община Хасково и една по преценка на епидемиолога. Пробите все още се обработват.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    АЗ
    а защо?
    3 -3
    11:27, 12 юни 2020
    по свое желание...
  • 2
    Ив
    Ива
    12 -3
    11:57, 12 юни 2020
    Един път четири друг път двама то една статистика амааа
    • 12
      123
      2 -2
      13:13, 12 юни 2020
      Е то са иска и малко акъл да имаш!
  • 3
    Му
    Мурджев
    4 -5
    13:35, 12 юни 2020
    Почва се, пригответе се за яко ковид!
    • Ха
      Хайа
      5 -5
      13:44, 12 юни 2020
      Ейтакива тъпаци пък най ви мразв, за кое да се готвим бе... Няма кой да ви затвори лятото спокойно
Последни новини