От х:

Днес в x:

Бившият инженер от НАСА и проблемът с хитрите катерици нинджа (видео)

Бившият инженер на НАСА Марк Робърт, понастоящем популярен влогър в YouTube, публикува различни инженерни разработки, провежда интересни експерименти и опровергава популярни митове с помощта на науката. Но проблемът, с който се сблъсква Робърт по време на изолацията е малко по-различен. 

В най-новото си видео той показва хранилката за птици, която поставил в двора си, за да разнообрази времето си и да наблюдава птиците. И докато ги наблюдавал, с изненада разбрал, че катериците идват да крадат храната на пилетата. Доста хитроумното успявали да докопат семената, въпреки капака.

Тогава Марк потърсил и намерил "устойчива на катерици" хранилка за птици. Но за катериците "защитата" се оказала нещо като забавен пъзел за решаване. Те продължили да идват и настървено пробвали всякакви начини да докопат семената. В крайна сметка изяждали всичката храна за птици. 

След като наблюдавал известно време, Марк забелязал, че всъщност го посещават четири различни катерици. Той опознал външния им вид, характер, физически способности и дори им дал имена. И тогава му хрумнала идеята да изпробва тяхната издръжливост и упоритост. Робърт построява за тях цяла система препятствия със стълби, въртящи се елементи, автоматични врати, хлъзгави стени и други екстремни елементи.

Цялата тази сложна структура Марк изгражда в двора си. Поставя и камери, които заснемат всичко, което се случва. Робърт дори прави отделна фотозона за катериците, където те могат да се снимат като каубой. И, ако щете вярвайте, любопитните катерици пъхат глава в дупката!

Марк направил всички елементи безопасни за животните, но достатъчно сложни. Но катериците се оказали много по-пъргави и хитри, отколкото очаквал. Видеото показва, че почти всички те се справят с преминаването през препятствията, макар понякога просто да прескачат подозрителни елементи. В края на изпитанието чака и наградата - огромен контейнер с любимите им ядки.

Между другото, блогърът открива и че най-гладната и пъргава катерица е бременна женска, на която той погрешка дал мъжкото име Гас.

След като слага катапулт за катериците, Марк научава още много за техните изключителни умения, а също и че въобще не им пука от изстрелване и се връщат след пет минути.

В крайна сметка всичко е раздигнато, а катериците просто получават собствена хранилка, за да не атакуват тази на птиците. Марк поставя там видеонаблюдение и така открива, че идват не само катерици. По оградата му преминава оживено трасе на плъхове, котки, гарвани и даже паяк.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини