От х:

Днес в x:

13 °C

8 минути и 46 секунди: NYT реконструира смъртта на Джордж Флойд (видео 18+)

Видеото съдържа кадри на насилие и не е препоръчително за лица под 18 години. 

New York Times реконструира смъртта на Джордж Флойд на 25 май, която стана повод за безредици и сблъсъци с полицията продължаващи вече шести ден в цялата страна.

Реконструкцията е направена с използване на кадри от охранителни камери, видеоклипове на свидетели и записи на разговори с телефон 911.

На 25 май полицаите в Минеаполис арестуват Джордж Флойд, 46-годишен чернокож, след като служител на магазин се обажда на телефон 911 и съобщава за купуване на цигари с фалшива банкнота от 20 долара. Седемнадесет минути след пристигането на първата патрулка на мястото Флойд вече е безсъзнание, прикован е на асфалта от трима полицаи и не показва никакви признаци на живот.

Видеото показва, че полицаите предприемат поредица от действия, които нарушават правилата на полицейското управление в Минеаполис и се оказват фатални, оставяйки Флойд без възможност да диша, въпреки, че самият той и свидетели молят полицаите за помощ.

В деня след смъртта на Флойд, полицейското управление уволни всички четирима служители, участвали в ареста, а в петък е предявено обвинение в убийство на Дерек Човин. Той е полицаят, който държи коляното си върху врата на Флойд в продължение на осем минути и 46 секунди, според наказателната жалба срещу него. Видеото на NYT показва, че Човин не е свалил коляното си дори след като Флойд е изгубил съзнание и цяла минута след пристигането на повиканите от полицаите парамедици.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Че
    Ченгето
    3 -8
    18:51, 1 юни 2020
    От това което се вижда на кадрите е очевидно че ши... Виж коментара
    • Ха
      Хаха
      3 0
      20:30, 1 юни 2020
      Тъпо прасе
    • 12
      123
      2 0
      06:02, 2 юни 2020
      Че той си е животно.

Още новини

Последни новини