От х:

Днес в x:

9 °C

Музикалната индустрия в САЩ подкрепи протестите срещу расовото неравенство

Водещи звукозаписни къщи в САЩ няма да работят на 2 юни, за да присъединят към протестиращите срещу расовото неравенство след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис на 25 май, съобщи Ройтерс.

Известни музиканти също се изказаха след смъртта му и последвалите демонстрации, някои от които приключиха с насилие.

"Заставаме на страната на чернокожата общност - написаха от "Юнивърсъл мюзик" в Туитър с хаштаг #TheShowMustBePaused (Шоуто трябва да бъде спряно).

"Музикалният бизнес в WMG няма да е както обичайно" - присъединиха се от "Уорнър рекърдс", като заявиха, че ще направят дарение за движението "Черният живот има значение" и други подобни групи, борещи се с "расовата несправедливост".

От "Сони мюзик" направиха сходно изявление, а от "Интърскоуп", които са част от "Юнивърсъл" заявиха, че тази седмица няма да издават нова музика.
В бележка до персонала през уикенда президентът на "Юнивърсъл" Лусиан Грейндж каза, че компанията създава звено, което да подобри социалната справедливост.

Към протестите се присъединиха няколко водещи изпълнители, сред които Ариана Гранде. Бионсе разпространи видео в Инстаграм, в което призовава за справедливост за смъртта на Флойд. Съпругът й Джей-Зи също се възмути от случилото се, съобщи съобщи Контактмюзик. Риана, Бела Хадид, Лорд, Лизо отправиха племенни послания. Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли направиха дарение от 200 000 долара в полза на фонда за правна защита на Националната асоциация за напредък на цветнокожите.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини