От х:

Днес в x:

СДВР обижда и унижава пред съда момичето, бито от полицаи зад колоните на МС

"От публикувания в публичното пространство снимков материал също така се установява, че ищцата е била облечена със спортно бюстие, което покрива единствено горната част на тялото - гърдите. Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на Р.България, че и да служат за пример."

Това пише юрисконсултът Деляна Иванова от СДВР в касационната жалба на МВР по делото на Цветелина Цветкова - момичето, с което полицаите се гавриха и удряха зад колоните на Министерския съвет на 10 юли 2020 г.  - в разгара на протестите срещу кабинета на ГЕРБ и Гешев.

Документът с обидите срещу Цветелина Цветкова публикува във Facebook нейният адвокат Николай Хаджигенов. "Срещу нашите данъци, съдейки от написаното, получаваме чутовен интелект и правни познания, достойни за уважение" - коментира иронично Хаджигенов.

"Света вода ненапита и жертва"

В касационната жалба юрисконсултът Деляна Иванова пише също така: "Ищцата сама се е поставила в ситуация, в която е нарушила обществения ред. Същата е участвала в нерегламентиран протест без съответните разрешения по надлежния ред съгласно ЗСММ. Да хвърляш пиротехнически средства, павета, бутилки пълни с урина срещу органи на реда и след това да се изкарваш "света вода ненапита и жертва" само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение."

"Следва да се има предвид, че такова поведение е укоримо и неприемливо, тъй като трябва да има генерална превенция, която да установи спазването на ред и да има възпиращо, възпитателно и предупредително действие по отношение на останалите членове на обществото, че не може да участваш в нерегламентиран протест и да извършваш незаконосъобразни действия срещу органи на обществения ред." - твърди още Деляна Иванова.

Нямало кадри в YouTube... 

На първа инстанция Цветелина Цветкова осъди СДВР да ѝ плати 40 000 лв. обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, настъпили от незаконосъобразни действия на служителите на МВР.

"Граничещи с абсурда са твърденията на съда, че от кадри от YouTube [се вижда], че ищцата едва ли не е била сексуално насилена пред колоните на Министерския съвет... Описаните от съда "клипчета" в публичното пространство не съществуват. Единственото вярно е, че в публичното пространство е налична снимка как полицейски служител снима ищцата и то именно да се докаже фактът, че същата е [в] добро физическо състояние и нито е разсъблечена, и нито си прикрива гърдите" - твърди в касационната жалба юрисконсултът Деляна Иванова.

Реакцията на МВР след днешния скандал

Тази вечер пресцентърът на МВР разпространи следното съобщение: "Във връзка с публикуван в публичното пространство документ, изготвен от гл. юрисконсулт при СДВР, директорът на СДВР разпореди спешна проверка за евентуални нарушения на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация."

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини