От х:

Днес в x:

Таксиджия се обеси заради дългове. Градушка помля тютюн. Преглед на регионалния печат

60 годишен таксиджия с дългове се обеси в лечебница, информира във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица" Ангел Христов взел на заем 4 хиляди лева за да си купи кола, върнал половината но после катастрофирал пиян. Взели му колата но не му върнали взетите по вноската пари, обяснява усърдно вестникът. Според информация на ухо от "запознати" бай Ангерл планирал с дни покушението върху себе си, в джоба имал предсмъртно писмо. А, и става дума за ветеринарната лечебница в двора на която расте дървото на което се обесил таксиджията!

"Флашките пак блокираха границата". Челното заглавие на вестникът отново ни занимава с проблемите в системата Единен Фиш. Електрониката пак направила опашки на границата. Ами тогава да се откажем от нея.

"Пловдивчани тарашат селски магазин" "Масово 3-ки по математика след 7-ми клас" са част от малкото заглавия които не са платени предизборни хвалебствия.

На страница 3-та заслужава да се отбележи редакционния коментар. От него разбираме, че непознатата дама на снимката първо е родител. После не разбирамаме дали задачите на седмокласника и са и били трудни или не, но че има някакъв проблем с оценките на 7-класниците. И накрая че децата са много тъпи, щот тестовете осакатяват способността им да мислят. А бедния родител плащал за това на частни уроци. Тестовете бяха въведени именно щото децата не можеха да мислят. И за да няма частни уроци по заучаването на обширни теми. Показателен коментар как в България всяко нещо може да се преиначи до неузнаваемост.

"Рибарски нерадости"-цяла страница за такъмите и тези които ги държат.

Комисар Ненков в обширно интервю на страница 9-та. Там научаваме че крадците на кабели са проблем №1 на полицията.
Не знаехме! Май че бяха други проблемите, но щом казва комисаря....

За любителите на спорта-няколко акцента. "Северин Ангелов пак поиска Хасково" Това е бизнесмена от Германия който веднъж се опита да вземе клуба, уточнява вестникът. Емил Траилов въобще не знае за това.

"Иван Георгиев пред връщане на Колодрума". "Бързо върви въстановяването на Скерлев", Николай Милков: Все още не съм в най добрата си форма! Кои са тези господа и защо трябва да ви интересува чак толкова битието им-на стр. 7-ма.



1/3-та от тютюневата реколта в село Мустрак е унищожена информира вестник Новинар Юг във водещо заглавие "Градушка помля 400 де кара тютюн". Мустрак е село от свиленградско

"2000 губят по хилядерка заради вота" След Свиленград, тревогите са за Димитровград. И по точно за 2 хиляди пазаджии които губят пари щото няма да работят в неделя.

"Баби допълват пенсията с Тротоарен Бизнес" Тревогата тук е че баби от хасковски села правят дъмпинг с яйца. По случая е сезирана Районната ветеринарна служба, Националната такава и всички законови институции с отношение по въпроса.

"Математиката поряза 44 гимназисти". Още подробности за резила на 7-класниците юрнали се към елитните гимназии.
"Напорен водопровод-най голямата инвестиция за 20 години". Материала е предизборен защото на него се мярва Райна Йовчева, макар именно бившия губернатор да има най голямо право на това.

"Мошеници избомбиха бабичка за втори път". Възрастна женица била завлечена с 1000 лв. Ако това ще успокои другите измамени-става дума за майка на криминален репортер. И знаещите не са имунизирани, затова внимавайте двойно предупреждава вестникът.

Местната Барселона-Стамболово отива на Лагер в Родопите-научаваме на спортна страница. Сигурно трябва да очакваме преки включвания от откритите тренировки на звездите.

Това бе по интересното от регионалния печат. Георги Христов
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини