От х:

Днес в x:

Почна битката за окръжна прокуратура. Не щем чужд боклук в Хасково. Преглед на регионалния печат

100 хилядно Хасково едва е оцеляло тази нощ, се опитва да ни убеди вестник "Хасковска Марица". Само две водоноски обслужвали населението по време на водния режим. Квартал зареждал вода посред нощите. На Ямача трябва да са забелязали че са живели три дни на сухо. Май не забелязаха-вчера там имаше вода. Комай и предния ден.

Инспектор от ИАРА Бракониерствал-съобщава още вестникът от първа страница. Хора от село Бориславци, били казали, че видели как риболовния полицай на селото хвърля въдици през ноща.

Хасково не ще чужд боклук, става ясно още от страница първа. Постоянната комисия по ТСУ и Екология към местния общински съвет не дава съгласие край Гарваново да се депонират други твърди битови отпадъци освен такива с местен произход. Заседанието на комисията бе в присъствието на недоволни местни от Гарваново.

Ток уби баща на две деца в Болярово. Трагедията се разиграла докато мъжът си взимал душ.

Еленче се роди в зоопарка,е светлия контрапункт на "Хасковска Марица" от страница втора. Там разбираме че блок в центъра скатавал данъци с невярна информация. Разбираме и няколко идейки на кандидат политици придружени с обещания. Познато.

В темата за водата за вестник "Новинар Юг" е важен резултатът: "Водата идва преди 17 часа днес" Оптимизмът е подкрепен от прогнози на специалисти, че до края на деня вода ще има и по най високите етажи в Хасково. И още: Няма отменени операции заради водната криза. Болницата имала собствено захранване, обяснява директорът и д-р Шопов.

Димитровградския болен става все по малко болен, продължава оптимизмът на втора страница. с 35 % намаляла заболеваемостта на населението на града след началото на прехода, разкриват на научна конференция. С толкова ако не и повече е намаляло и самото население. Това вече не е от конференцията.

"Хасково с олимпиец по информатика" е водещото заглавие на вестника. 11-то класникът от ПМГ Антон Анастасов е №1 в страната. Кой казва че местната преса не е позитивно настроена

Днес двама ще искат стола на окръжния прокурор Ванчев, съобщава Новинар-а на трета страница. Изборът е на Висшия Съдебен Съвет. Кандидати са предшественикът на Вначев, прокурор Петър Мидов и замокръжния прокурор на Бургас Светлозар Костов. Самия Ванчев също е кандидат разбира се.

Това бяха по важните теми от регионалния печат.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини