От х:

Днес в x:

По 200 на ден в Хасково напират за студенти

В истинска лудница се превръща работния ден на служителите от центъра за кандидатстудентска подготовка и информация, разположен в читалище "Заря". От 18-ти юни, началния срок за записване и подаване на документи за кандидатстудентски изпити, 8-те служители работят ежедневно и почти денонощно. От 8 сутринта до към 21 часа приемаме документи, включително събота и неделя, каза ръководителят на центъра Димитрия Ночева. До момента са обработени 2150 молбите на кандидатстуденти. Простата сметка показва, че от началото на кампанията досега средно на ден са били ожбслужвани по 200 кандидати.

Да изучат децата си за висшисти желаят родители от всички градове и паланки в областта. Повечето заявяваха, че знаят какво търсят, но впоследствие се оказва, че сигурно е само желанието им за Висше. Много кандидати променяха в движение желанията си според таксите за изпити на отделните ВУЗ-ове. Други пък преоткриваха непознати до момента университети, в които се влиза само с матури. Поради тази причина Софийският "Св. Климент Охридски" - традиционна дестинация за средношколците от областта, е чак на 4-то място в предпочитанията. Водят убедително Пловдивският "Паисий Хилендарски", Варненската Икономика и Бургаският държавен „Асен Златаров". Входът само с матури превърна в приемливо направление дори военният „Васил Левски" който предлага добре звучащи специалности. Срокът за подаване на документите изтича на 3-ти юли.

Общо с 35 ВУЗ-а и 5 колежа работи хасковския център за кандидатстудентска подготовка и информация. От големите учебни заведения само УНСС набутва бъдещите си студенти с пътуване до София. От този ВУЗ не приемат документи, подадени дори от техния филиал в Хасково или от други градове
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини