От х:

Днес в x:

Софийски варварин избива риба с електрошок

Истинско варварство, така инспекторите от местната ИАРА определиха действията на 40 годишен софиянец спипан да извършва електроулов на язовир Ивайловград на 19-ти този месец. Извършителят с инициали А.Г е бил глобен с 3 хиляди лева, конфискувани са му всички рибарски принадлежности. Сред тях видно място е заемал електроуред със собствено захранване използван за бракониерски риболов. За последната година в региона имаше 4 случая на електроулов, но досега бяха по-марица. Този е първия на язовир.

За разлика от останалите бракониерски методи, от Електроуловът пострадва не само уловената риба но и тази която е близко до мястото на електрическите импулси. Дори да оцелее тя вече не може да произвежда хайвер. Отделно от това, умира поне 5-6 пъти повече риба отколкото изловената. Законът обаче не предвижда други санкции освен лимитирана глоба. Пак на Ивайловград са наложени 8 акта за нощен риболов през юни. Въобще месецът е рекорден по глоби за 2009-та-цели 70. Иззети са 30 хрилни мрежи с обща дължина 1700 метра. 20 от мрежите са измъкнати от яз. „Орешец" община Харманли. Конфискувани са още 17 въдици и 14 броя макари.

Броят на издадените риболовни билети от началото на юни бележи отстъпление в сравнение със същия месец миналата година. Няма и как да бъде иначе с изобилстващите бракониери, коментират риболовни инспектори.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини