От х:

Днес в x:

"Хюриет": Турция отваря границите си с България и Гърция от 1 юни

Турция отваря границите си с България и Гърция от 1 юни, съобщава турският в. "Хюриет", който днес публикува график на подновяването на редица дейности, преустановени заради пандемията от коронавирус.

1 юни е и датата, на която ще бъдат отменени ограниченията за излизане навън и ще бъдат отворени отново ритуалните зали. Салоните, където се провеждат сватбените тържества, обаче ще заработят чак месец по-късно на 1 юли, посочва "Хюриет".

Относно разхлабването на ограниченията за пътувания и туризъм графикът предвижда отварянето на граничните пунктове с Гърция и България да бъде изтеглено за 1 юни. От 27 май, непосредствено след празника Рамазан байрам, хотелите, мотелите и пансионите в страната ще започнат да приемат посетители.

Самолетните полети по вътрешни линии се подновяват също от 27 май, разкрива още "Хюриет".

Други турски вестници също публикуваха вчера подобни графици, за които БТА съобщи в прегледа си на турския печат. В плана, представен от в."Истиклял", се предвиждаше граничните пунктове със страни, "които са поставили епидемията под контрол", да бъдат отворени за преминаване чак на 15 юни.

Авторът на днешната публикация във в."Хюриет" Абдулкадир Селви е известен като близък до правителството.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    Виолета
    3 0
    12:32, 14 май 2020
    Някой ще ми обясни ли какво ще стане ако замина на почивка в Турция.Като се върна под карантина ли ще бъда?А ако от Русия дойдат да почиват на нашето черноморие те под карантина ли ще бъдат?

Още новини

Последни новини