От х:

Днес в x:

22 °C

Библиотеката в Хасково с проект за закупуване на литература до 25 000 лева

  Служителите на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково подготвиха проект за покупка на литература до 25 000 лева, съобщи директорът на културната институция Кирилка Страшникова в Деня на библиотекаря.

  Проектът носи името „Обществените библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност“. По него са работили 4 служители на библиотеката по време на извънредното положение в страната, започнало от 13 март 2020 г., когато бяха затворени и библиотеките в страната. Документацията трябва да бъде изпратена в Министерството на културата до края на май, а одобрението трябва да бъде ясно до средата на юни.

  През миналата година хасковската библиотека спечели два подобни проект за закупуване на книги на обща стойност 33 000 лева.

  Страшникова заяви, че по време на извънредното положение голяма част от библиотекарите са работи в домашна среда, ползвали са и платени отпуски. През март е проведен маратон на четенето. „Тогава пак бяхме с нашите читатели, но в онлайн среда“, каза Кирилка Страшникова. Ползвателите са публикували снимки и кратки анотации на любими книги, моменти от времето прекарано в изолация с книга в ръка. Имаха възможност да ползват дигиталната колекция, Електронния каталог, 3D разходка из залите на библиотеката и хранилищата и през мобилното приложение на културната институция.

  В хасковската библиотека тече ремонт на тоалетната за служителите в заемната на втория етаж, тъй като вътре нямало топла вода. Дейностите се очаква да приключат до края на седмицата. Библиотекарите са в готовност да започнат работа от началото на другата седмица. Повече за организацията на работата на културната институция може да прочетете утре.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Кн
   книгоман
   4 -13
   21:37, 11 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Тю
   Тюфчиев
   7 -2
   22:43, 11 май 2020
   А ще има ли обществено обсъждане какви книги ще се купуват? Или на Христо Стоянов глупостите.
   • Св
    Свиленов
    1 -4
    08:49, 12 май 2020
    Книгите на Иво Инжев, Огнян Минчев, Огнян Дойнов, Иван Кръстев, ...... само демократични книги. Може и Солженицин , Вацлав Хавел, ако някой вече знае кои бяха. Само демократични книги.

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  04 авг 2020
  Последни новини