От х:

Днес в x:

Библиотеката в Хасково с проект за закупуване на литература до 25 000 лева

    Служителите на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково подготвиха проект за покупка на литература до 25 000 лева, съобщи директорът на културната институция Кирилка Страшникова в Деня на библиотекаря.

    Проектът носи името „Обществените библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност“. По него са работили 4 служители на библиотеката по време на извънредното положение в страната, започнало от 13 март 2020 г., когато бяха затворени и библиотеките в страната. Документацията трябва да бъде изпратена в Министерството на културата до края на май, а одобрението трябва да бъде ясно до средата на юни.

    През миналата година хасковската библиотека спечели два подобни проект за закупуване на книги на обща стойност 33 000 лева.

    Страшникова заяви, че по време на извънредното положение голяма част от библиотекарите са работи в домашна среда, ползвали са и платени отпуски. През март е проведен маратон на четенето. „Тогава пак бяхме с нашите читатели, но в онлайн среда“, каза Кирилка Страшникова. Ползвателите са публикували снимки и кратки анотации на любими книги, моменти от времето прекарано в изолация с книга в ръка. Имаха възможност да ползват дигиталната колекция, Електронния каталог, 3D разходка из залите на библиотеката и хранилищата и през мобилното приложение на културната институция.

    В хасковската библиотека тече ремонт на тоалетната за служителите в заемната на втория етаж, тъй като вътре нямало топла вода. Дейностите се очаква да приключат до края на седмицата. Библиотекарите са в готовност да започнат работа от началото на другата седмица. Повече за организацията на работата на културната институция може да прочетете утре.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Кн
      книгоман
      4 -13
      21:37, 11 май 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Тю
      Тюфчиев
      7 -2
      22:43, 11 май 2020
      А ще има ли обществено обсъждане какви книги ще се купуват? Или на Христо Стоянов глупостите.
      • Св
        Свиленов
        1 -4
        08:49, 12 май 2020
        Книгите на Иво Инжев, Огнян Минчев, Огнян Дойнов, Иван Кръстев, ...... само демократични книги. Може и Солженицин , Вацлав Хавел, ако някой вече знае кои бяха. Само демократични книги.
    Последни новини