От х:

Днес в x:

9 °C

Изследват за Ковид-19 в Старческия дом в Хасково

  От днес започна плановото изследване за коронавирус в Старческия дом и в Дома за слепи в Хасково. На място е епидемиологът от РЗИ -Хасково д-р Снежана Иванова. 

  Първоначално пробите, които ще се изследват с PCR тестове в лабораторията в Стара Загора, се  взимат от персонала на заведенията, предстои да бъдат изследвани впоследствие и  домуващите.

   За днес по графика, спуснат от лабораторията, ще бъдат подадени най-много 90 проби за анализ, уточни шефката на РЗИ д-р Соня Димитрова. 

  В обхвата на изследването ще бъдат включени по график всички социални домове в областта. Само персоналът  в тях е около 330 души. 

  Хората, които работят в Старческия дом в Хасково- медицински сестри, физиотерапевти, трудотерапевти, хигиенисти, социални работници, администрация и охрана са общо 71 души, а в Дома за слепи-14. Домуващите в Старческия са 150, в заведението за незрящи-30.

  “Засега при нас няма никакви оплаквания от хора в дома”, коментира шефът на Старческия дом Пламен Кузманов. Той съобщи, че за последните два месеца, откакто коронавирусната инфекция се разви у нас, в Старческия дом дори отчитат два пъти спад на смъртните случаи в сравнение със същия период на предишни години.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ха
   хаха
   14 -6
   12:56, 5 май 2020
   Какви са тия малоумни инициативи като хората нямат никакви оплаквания? Търсите как да увеличите бройката на заболелите ли господа управляващи? Ще бъде голям майтап ако намерите заразени там.Това ще значи че вие сте ги заразили. От къде ви идват такива ненормални идеи ...
   • Ge
    gef
    6 -3
    14:06, 5 май 2020
    Много правилно. В Сърбия имаше умишлено заразени в такива домове.
  • 2
   Ми
   Мила
   10 0
   13:28, 5 май 2020
   По скоро изследваните мед сестри от градините дето ги пренасочихте там само и само да получават заплати Трябваше да отидат в болницата като искат да работят а не там да отбиват номер че работят
  • 3
   11
   11111
   10 -2
   14:00, 5 май 2020
   карантината свърши...сега тестваме...когато рибата мирише от главата ...хващаме се на работа от опашката...тествайте мед. и обслужващ персонал там ... в една затворена система заразата влиза отвън...къде сте учили и как медицина...тъй кто във Видинско ли беше старчески дом имало случай се сетихме и ние...това показва че няма програма ...график...яснота ...а се следват нареждания отгоре ...
  • 4
   Ча
   Чаги
   3 -5
   15:52, 5 май 2020
   Тия пенсии ги напускате с хлорна вар и мастило да не се разболяват.
   • 11
    11111
    2 -2
    16:08, 5 май 2020
    На четвърто място коронавирусът се внася от чужбина по малки села в различни части на страната от завръщащи се, дори вече болни българи, които търсят услугите на здравната ни система. Така, например, бе затворено Паничерево, Брестовица, а сега се очаква да има бум на заболяваемост в хасковските села, за които през последните дни бе съобщено за над 30 завърнали се от чужбина, най-вече от Нидерландия, някои постъпиха направо в болници, а според статистиката на Националния оперативен щаб град Хасково днес се изстреля с 4 нови случая само за ден.

    с вар ...нидерландците...дано побелеят....

  Хороскоп за 26.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  26 яну 2021
  Последни новини