От х:

Днес в x:

26 °C

Изследват за Ковид-19 в Старческия дом в Хасково

  От днес започна плановото изследване за коронавирус в Старческия дом и в Дома за слепи в Хасково. На място е епидемиологът от РЗИ -Хасково д-р Снежана Иванова. 

  Първоначално пробите, които ще се изследват с PCR тестове в лабораторията в Стара Загора, се  взимат от персонала на заведенията, предстои да бъдат изследвани впоследствие и  домуващите.

   За днес по графика, спуснат от лабораторията, ще бъдат подадени най-много 90 проби за анализ, уточни шефката на РЗИ д-р Соня Димитрова. 

  В обхвата на изследването ще бъдат включени по график всички социални домове в областта. Само персоналът  в тях е около 330 души. 

  Хората, които работят в Старческия дом в Хасково- медицински сестри, физиотерапевти, трудотерапевти, хигиенисти, социални работници, администрация и охрана са общо 71 души, а в Дома за слепи-14. Домуващите в Старческия са 150, в заведението за незрящи-30.

  “Засега при нас няма никакви оплаквания от хора в дома”, коментира шефът на Старческия дом Пламен Кузманов. Той съобщи, че за последните два месеца, откакто коронавирусната инфекция се разви у нас, в Старческия дом дори отчитат два пъти спад на смъртните случаи в сравнение със същия период на предишни години.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ха
   хаха
   14 -6
   12:56, 5 май 2020
   Какви са тия малоумни инициативи като хората нямат никакви оплаквания? Търсите как да увеличите бройката на заболелите ли господа управляващи? Ще бъде голям майтап ако намерите заразени там.Това ще значи че вие сте ги заразили. От къде ви идват такива ненормални идеи ...
   • Ge
    gef
    6 -3
    14:06, 5 май 2020
    Много правилно. В Сърбия имаше умишлено заразени в такива домове.
  • 2
   Ми
   Мила
   10 0
   13:28, 5 май 2020
   По скоро изследваните мед сестри от градините дето ги пренасочихте там само и само да получават заплати Трябваше да отидат в болницата като искат да работят а не там да отбиват номер че работят
  • 3
   11
   11111
   10 -2
   14:00, 5 май 2020
   карантината свърши...сега тестваме...когато рибата мирише от главата ...хващаме се на работа от опашката...тествайте мед. и обслужващ персонал там ... в една затворена система заразата влиза отвън...къде сте учили и как медицина...тъй кто във Видинско ли беше старчески дом имало случай се сетихме и ние...това показва че няма програма ...график...яснота ...а се следват нареждания отгоре ...
  • 4
   Ча
   Чаги
   3 -5
   15:52, 5 май 2020
   Тия пенсии ги напускате с хлорна вар и мастило да не се разболяват.
   • 11
    11111
    2 -2
    16:08, 5 май 2020
    На четвърто място коронавирусът се внася от чужбина по малки села в различни части на страната от завръщащи се, дори вече болни българи, които търсят услугите на здравната ни система. Така, например, бе затворено Паничерево, Брестовица, а сега се очаква да има бум на заболяваемост в хасковските села, за които през последните дни бе съобщено за над 30 завърнали се от чужбина, най-вече от Нидерландия, някои постъпиха направо в болници, а според статистиката на Националния оперативен щаб град Хасково днес се изстреля с 4 нови случая само за ден.

    с вар ...нидерландците...дано побелеят....

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини