От х:

Днес в x:

6 °C

Започна раздаването на продукти по училищните схеми в хасковските школа

  В две от големите училища в Хасково-СУ “В.Левски“ и ОУ “Христо Смирненски“ днес започна раздаването на продуктите по схемата “Училищно мляко“, които не са получени от децата във времето, в което те са извън класните стаи. И в двете учебни заведения няма плодове, които са по  другата подпомагаща схема „Училищен плод“, заради отказ на доставчика от договора с Държавен фонд „Земеделие“.

  И в двете училища се раздава 450 гр. пакетиран кашкавал с дата на  годност до края на август.

  Във „Васил Левски“ по декларираните от родителите заявки очакват за продукта да дойдат около 250 души.

  До обяд 80% от кашкавалът там вече беше прибран от родителите на децата, на които им се полага храната –от подготвителна група до 4-ти клас. По решение на Обществения съвет, Училищното настоятелство и ръководството на учебното заведение част от отказаните продукти се раздават на учениците в по-горен клас, чиито родители са безработни в момента.

  Организацията по раздаването на храната беше много стегната. При дезинфекция още на входа на двора и с маски и ръкавици родителите бяха допускани до осемте пункта, позиционирани навън. Като партньори на школото се включиха и кметовете от три села-Гарваново, Въгларово и Брягово. Те дойдоха още рано сутринта на място, за да вземат полагащото се за децата от тяхното населено място, които учат  в това училище в град.

  „Предадени са им по две опаковки кашкавал на дете. Втората опаковка е от излищъците“, обясни директорката на училището Милена Михайлова. Екипът й ще е на линия за раздаването на храната днес до 18 часа.

  Една от първите, дошли да приберат храната беше баба на четвъртокласник. Жената сподели, че е доволна от вида на кашкавала в опаковката и издаде, че внучето й обича и кашкавал пане и принцеси с кашкавал, които още днес ще му приготви. Сподели, че детето учи онлайн, справя се добре, но вече казва, че съучениците и учителките много му липсват.

  На разположение в училището са и двама служители от Горското, които при нужда ще занесат продукта на адреса на детето.

  Малко по-мудно вървеше раздаването на млечния продукт в училище „Христо Смирненски“ до обяд днес. Там организацията е на два пункта, които са на двата входа на училището, по часови график за всеки клас.

  Ако днес заявените продукти не бъдат прибрани, същата организация е създадена и за 7-ми май, уточни директорът Венко Точевски.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ро
   Родител
   5 -4
   16:55, 5 май 2020
   Не се подигравайте с хората!
   • 11
    11111
    3 -2
    20:02, 5 май 2020
    по 15 грама на ден кашкавал...да...военно положение и дажба...с ваксини само имунитет не се придобива ...трябва и храна...е пък за някои и -мазнинка...те си знаят...
  • 2
   Пе
   Петър
   4 -2
   22:59, 5 май 2020
   До 11111 а студена биричка да не би да искаш? И нея е длъжно школото да ти предостави. Не благодарник!
  Последни новини