От х:

Днес в x:

25 °C

Започна раздаването на продукти по училищните схеми в хасковските школа

  В две от големите училища в Хасково-СУ “В.Левски“ и ОУ “Христо Смирненски“ днес започна раздаването на продуктите по схемата “Училищно мляко“, които не са получени от децата във времето, в което те са извън класните стаи. И в двете учебни заведения няма плодове, които са по  другата подпомагаща схема „Училищен плод“, заради отказ на доставчика от договора с Държавен фонд „Земеделие“.

  И в двете училища се раздава 450 гр. пакетиран кашкавал с дата на  годност до края на август.

  Във „Васил Левски“ по декларираните от родителите заявки очакват за продукта да дойдат около 250 души.

  До обяд 80% от кашкавалът там вече беше прибран от родителите на децата, на които им се полага храната –от подготвителна група до 4-ти клас. По решение на Обществения съвет, Училищното настоятелство и ръководството на учебното заведение част от отказаните продукти се раздават на учениците в по-горен клас, чиито родители са безработни в момента.

  Организацията по раздаването на храната беше много стегната. При дезинфекция още на входа на двора и с маски и ръкавици родителите бяха допускани до осемте пункта, позиционирани навън. Като партньори на школото се включиха и кметовете от три села-Гарваново, Въгларово и Брягово. Те дойдоха още рано сутринта на място, за да вземат полагащото се за децата от тяхното населено място, които учат  в това училище в град.

  „Предадени са им по две опаковки кашкавал на дете. Втората опаковка е от излищъците“, обясни директорката на училището Милена Михайлова. Екипът й ще е на линия за раздаването на храната днес до 18 часа.

  Една от първите, дошли да приберат храната беше баба на четвъртокласник. Жената сподели, че е доволна от вида на кашкавала в опаковката и издаде, че внучето й обича и кашкавал пане и принцеси с кашкавал, които още днес ще му приготви. Сподели, че детето учи онлайн, справя се добре, но вече казва, че съучениците и учителките много му липсват.

  На разположение в училището са и двама служители от Горското, които при нужда ще занесат продукта на адреса на детето.

  Малко по-мудно вървеше раздаването на млечния продукт в училище „Христо Смирненски“ до обяд днес. Там организацията е на два пункта, които са на двата входа на училището, по часови график за всеки клас.

  Ако днес заявените продукти не бъдат прибрани, същата организация е създадена и за 7-ми май, уточни директорът Венко Точевски.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ро
   Родител
   5 -4
   16:55, 5 май 2020
   Не се подигравайте с хората!
   • 11
    11111
    3 -2
    20:02, 5 май 2020
    по 15 грама на ден кашкавал...да...военно положение и дажба...с ваксини само имунитет не се придобива ...трябва и храна...е пък за някои и -мазнинка...те си знаят...
  • 2
   Пе
   Петър
   4 -2
   22:59, 5 май 2020
   До 11111 а студена биричка да не би да искаш? И нея е длъжно школото да ти предостави. Не благодарник!

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини